به گزارش ایسنا، دکتر دریادار حبیبالله سیاری، رئیس ستاد و معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، در یادداشتی در روزنامه خراسان نوشت: «دیروز هفتم آذر، چهلمین سالگرد عملیات غرورآفرین مروارید در سال ۱۳۵۹ بود؛ عملیاتی که با ایثار دریادلان نیروی دریایی ارتش، تنها ۶۷ روز پس از آغاز جنگ تحمیلی، طومار نیروی دریایی عراق را برای هشت سال آینده در هم پیچید و با انهدام سکوهای نفتی الامیه و البکر نهتنها بنادر عراق تا انتهای جنگ در محاصره ایران قرار گرفت بلکه تا سالها پس از جنگ هم نتوانست از خلیج فارس نفت صادر کند. این مهم در حالی بود که ایران با مجاهدت نیروی دریایی و اسکورت ۱۰ هزار کشتی و نفتکش، هیچگاه با توقف صادرات نفت و واردات کالاهای خود در طول جنگ مواجه نشد و اجازه نداد علاوه بر جنگ نظامی، جنگ اقتصادی نیز بر ایران عزیزمان تحمیل شود.
۴۰ سال از آن حماسه بزرگ میگذرد و به روح بلند شهدای عملیات مروارید و سایر شهدای جنگ تحمیلی درود میفرستیم اما در این سالها نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همچون نهالی جوان رشد کرد و به درختی تناور در عرصه دفاع از آبهای نیلگون ایران و حفظ منافع کشورمان در آبهای بینالمللی بدل شده؛ درخت تناوری که دیگر حوزه ماموریتی خود را خلیج فارس و دریای عمان نمیداند و هزاران کیلومتر دورتر از ساحل خودی به دفاع از امنیت و منافع اقتصادی کشور میپردازد؛ آن هم در شرایطی که در پس چهار دهه تحریم تسلیحاتی سخت، چه در حوزه تجهیزات و تسلیحات و چه در حوزه آموزش نفرات، قابل مقایسه با گذشتههای نهچندان دور خود نیست. این حضور مقتدرانه در آبهای آزاد پیامدهای مختلفی به همراه دارد. این که این نیرو با وجود تحریمها توانسته به حدی از توانمندی در ساخت و ساز و آموزش برسد که شناورهای سطحی و زیرسطحی خود را در اقیانوسها عملیاتی نگه دارد، چیزی نیست که از چشمان تیزبین کارشناسان خبره حوزه دریایی دور بماند و این که ایران عزیز بدون ترس و با اعتماد به نفس بالا در کنار ناوشکنها و ناوهای هواپیمابر بیگانه در آبهای بینالمللی تحرک دارد، از یک خودباوری انقلابی برخاسته که توانسته انگیزهای به نیروهای بیشتر جوان نداجا دهد تا در مقابل عرض اندامهای پوشالین غرب کم نیاورند و با توکل به خدا و اتکا به توان داخلی ماموریت مهم خود را انجام دهند؛ چرا که امروز صیانت و سیادت دریایی در آبهای بینالمللی یک شاخص مهم برای قدرت هر کشوری و میزانی برای امنیت تجارت و حمل و نقل دریایی غیر نظامی به شمار میرود.
نیروی دریایی ارتش در بیش از یک دهه گذشته با حضور در آبهای آزاد و توسعه دیپلماسی دریایی موفق شد با تامین امنیت در خلیج عدن به حفظ روابط اقتصادی کشور با جهان کمک بهسزایی داشته باشد و پرچم جمهوری اسلامی ایران را در میان بالاترین سطوح تکنولوژی دریایی کشورهای غرب و شرق و ادعاهای نظامی آنها بالا نگه دارد که چیز کمی نیست. ضمن این که استفاده از آخرین فناوریهای روز در حوزه شناورهای سطحی و زیرسطحی و تسلیحات و موشکهای پیشرفته که به عنوان دست بلند دفاعی ایران عمل میکنند توسط دشمن قابل کتمان نبوده و همین توان، بخش بزرگی از بازدارندگی امروز ایران را سبب شده که میتواند به عنوان یک عنصر مهم در ثبات و پایداری در همه بخشهای دیگر کشور بهویژه اقتصاد مورد توجه قرار گیرد.
همچنین توجه به کرانههای راهبردی دریای عمان تحت عنوان ساحل مکران، از دیگر نقاط درخشش نیروی دریایی ارتش در سالهای اخیر و با تدبیر مهم رهبری معظم انقلاب بوده است که پایه مهمی برای تمدن دریایی آینده ایران و توسعه و رفع محرومیتهای تاریخی از این منطقه به شمار میرود و در عین حال برای کشور ثمرات اقتصادی امنیتی، فرهنگی و اجتماعی مهمی خواهد داشت.
اما نقطه اوج و هنر بزرگ نیروی دریایی در این ۴۰سال بومیسازی امنیت دریایی است؛ اقدامی که به مدد متخصصان و پیشکسوتان نیروی دریایی محقق شده و توانسته ایران را در این حوزه نهتنها به قدرت اول در میان کشورهای منطقه بدل کند بلکه با تامین امنیت دریایی بومی برای کشور، آن را تا ابد از گزند هر تحریم و محدودیت نظامی در امان نگاه دارد. همان راهبردی که رهبری انقلاب بهتازگی در دیدار با سران نظام به آن اشاره داشتند و آن را چاره خلاصی از فشار تحریمها بیان کردند. در واقع نیروی دریایی با بومیکردن هر آن چه از تجهیزات و تسلیحات و آموزش نیاز دارد، باعث شده تا برای تحریمناپذیری، الگویی موفق در کشور ایجاد کند. بر این اساس میتوان از نحوه عملکرد نیروهای مسلح، از جمله نیروی دریایی ارتش بهره برد و تجربیاتش در بی اثر کردن تحریمها را که به فرموده رهبر انقلاب راه «خوش عاقبت» در این مسیر است به کار برد و عملا تحریمهای اقتصادی را خنثی کرد.»
انتهای پیام