بهمن افراسیابی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان اینکه مساحت شمشادزارهای کشور ۴۲ هزار هکتار است که حدود ۹۰ درصد این مساحت آلوده به قارچ بلایت شمشاد است، اظهارکرد: ما برای کنترل و مقابله با این بیماری شمشادزارها را به سه بخش تقسیمبندی کردهایم و برای هر کدام از این بخشها اعتماد نو به نقل از برنامه جداگانهای برای مقابله با قارچ بلایت شمشاد داریم.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه بخش اول، بخشی است که در آن شمشادها هنوز بهصورت سبز وجود دارند و آفات و بیماری در آنها بسیار محدود است، تصریح کرد: در حال حاضر این لکههای سبز محصور شدهاند و برای جلوگیری از آلودگی، عبور و مرور انسان و دام به آن مناطق را محدود کردهایم همچنین بهصورت محدود از روش محلولپاشی برای مقابله با بیماری در این نقطه استفاده میکنیم.
افراسیابی با بیان اینکه بخشی دیگری از شمشادزارها به ظاهر خشک شدهاند ولی ساقه آنها هنوز جوانه میزند، گفت: در این قسمت نیز عملیات محلولپاشی در حال انجام است.
به گفته وی بخش سوم تقسیمبندی شمشادزارها قسمتی است که در آن شمشادها به ظاهر خشک اما ریشه آنها هنوز زنده است. سازمان جنگلها تصمیم گرفته است که در این بخش زیر نظر متخصصان عملیات بهداشتی را انجام دهد. بر این اساس گیاه پزشکان ضمن بازدید از این شمشادها ابتدا مشخص میکنند که ریشه آنها زنده است یا خیر؟ پس از آن شمشادهایی که ریشههای زنده داشته باشند علامتگذاری میشوند و بخشی از تنه آنها قطع و سوزانده میشود.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری افزود: این یک پروژه دستوری نبوده بلکه در کمیته گیاه پزشکی با هدف حفظ ذخیره ژنتیک گیاه تصمیمگیری شده است. در حال حاضر نیز تعدادی از شمشادهایی که بخشی از تنه آنها قطع شده بود دوباره سبز شدهاند و در حال رشد هستند.
افراسیابی در پاسخ به این پرسش که آیا این اقدام میتواند در کنترل آفات بلایت شمشاد موثر باشد یا خیر، توضیح داد: بیماری از بین نمیرود چراکه قارچ بلایت شمشاد تا چندین سال در خاک زنده میماند و نمیتوان گفت که این قارچ دقیقا کی از بین میرود اما ما برای حفظ ذخیره ژنتیک از تمام امکانات خود استفاده خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا، کامران پور مقدم – رییس شورای عالی جنگل – پیش از این به ایسنا گفته بود که « در حال حاضر قطع و حذف فیزیکی پایههای درختی آلوده شمشاد در دستور کار نیست. گرچه برخی کارشناسان معتقدند که در شمشادزارهای کشور باید یک سری عملیات پرورش و بهداشت جنگل انجام شود که مستلزم عملیات قطع است اما این اقدام نیازمند مطالعه و بررسیهای بیشتری است و هنوز هیچ مجوزی برای قطع درختان خشک شده ندادهایم چرا که شرایط اقتصادی و اجتماعی در جنگلهای شمال کشور به گونهای است که باید همه جوانب را در نظر بگیریم.»
انتهای پیام