به گزارش ایسنا، بر اساس قوانین اسپانیا در صورتی که هیچکدام از نامزدهای پست شهردار نتوانند رأی کافی برای کسب این مقام را به دست آورند، شورای شهر برای انتخاب شهردار وارد عمل خواهد شد و برای این کار نیز به سراغ نامزد ائتلافی خواهد رفت که بیشترین رأی را به دست آورده باشد.
خوزه لوئیس مارتینزآلمیدا به عنوان شهردار جدید مادرید سوگند یاد کرد و به این ترتیب کنترل شهرداری پایتخت اسپانیا همچنان در اختیار محافظهکاران «حزب مردم» باقی ماند.
اگرچه پس از شمارش آرا، آلمیدا پس از نامزد چپ افراطی در جایگاه دوم قرار گرفت اما ائتلاف حزب مردم با حزب راست افراطی «وکس» درنهایت باعث سنگین شدن کفه قدرت به نفع خوزه لوئیس مارتینز آلمیدا و به این ترتیب او به عنوان شهردار مادرید انتخاب شد.
حزب راست میانۀ «سیودادانوس» نیز از شهردار شدن خوزه لوئیس مارتینز آلمیدا حمایت کرد.
به گزارش یورو نیوز، توافقاتی که میان دو حزب سیودادانوس و وکس برای انتخاب شهردار مادرید انجام شد، نگرانیهایی را هم در داخل اسپانیا و هم در سطح اروپا در پی داشت.
بسیاری از اعضای سیودادانوس به تصمیم این حزب در همکاری با وکس اعتراض کردند و دولت فرانسه نیز به سیودادانوس که از متحدان این کشور در پارلمان اروپا محسوب میشود، دربارۀ پیامدهای همکاری محلی با راستهای افراطی هشدار داد.
چپهای افراطی نیز با حمایت احزابی همچون سوسیالیستها برای دومین بار در بارسلون به پیروزی رسیدند.
سوسیالیستها در انتخابات ماه مه با کسب ۲۹.۳ درصد آرا، بیشترین رأی را از آن خود کردند و پس از آنها نیز محافظهکاران «حزب مردم» با کسب ۲۲.۲ درصد آرا قرار داشتند.
به این ترتیب در بارسلون این آدا کولائو بود که شهردار این شهر شد.
آدا کولائو نیز در پی شمارش آرا انتخابات شهرداریها دوم شد با این وجود حمایتهای حزب سوسیالیست اسپانیا همچنین حمایتهای مانوئل والس، نخستوزیر پیشین فرانسه و عضو کنونی شورای شهر بارسلون باعث شد که او برای این مقام برگزیده شود.
عمده دلیل انتخاب او، جلوگیری از قدرت گرفتن استقلال طلبان کاتالونیا در بارسلون بود.
همزمان با برگزاری مراسم ادای سوگند کولائو، صدها نفر در بیرون ساختمان شهرداری، برخی در حمایت از او و برخی در مخالفت با رسیدن او به این مقام تجمع کردند.
انتهای پیام