تلاش برای اضافه کردن «نظامی» به مشاهیر یونسکو

به گزارش اعتماد نو،، متن بیانیه سعدالله نصیری قیداری به کنگره بین‌المللی حکیم نظامی گنجوی که توسط مشاورش  مهدی حسینیان سراچه‌لو در این کنگره خوانده شد به این شرح است:

برگزاری کنگره بین‌المللی حکیم نظامی گنجوی توسط شما فرهیختگان و علاقه‌مندان فرهنگ غنی ایران مایه مباهات است و بنده به عنوان دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ایران از زحمات شما صمیمانه تشکر و قدردانی می‌کنم.

حکیم “جمال‌الدین ابو محمد الیاس بن یوسف بن زکی بن موید نظامی گنجه‌ای” شاعر داستان‌سرا و رمزگوی ششم ایران جزو ارکان شعر فارسی و از استادان مسلم این زبان فاخر است. نقش او نه تنها در تعالی زبان فارسی بی‌بدیل است که جایگاه وی در ادبیات جهان نیز انکارناپذیر است؛ او را می‌توان میراث مشترکی برای کشورهای اسلامی نامید که سبک ویژه او می‌تواند سبب همبستگی بیشتر در بین این کشورها شود.

 

نظامی در زمره شاعرانی است که توانسته است سبک و روش خاص خود را نظیر فردوسی و سعدی ایجاد و تکمیل کند. در بزم‌سرایی، بزرگترین شاعر ادبیات پارسی است و به جرات می‌توان گفت که او در سرایش  لحظه‌های شادکامی و سرور به راستی بی‌همتاست.

 

زبان شیرین است و واژگانش نرم و لطیف و گفتار دلنشین؛ آنگونه که حتی در بازگویی لحظه‌های رزم در اشعار خود نیز رنگ و شادی را پررنگ دیده است.

 

او شاعری است حکیم و اندیشه‌ور، آشنا با فرهنگ و تاریخ ایران، که در پس قصه‌ها و داستان‌های عاشقانه‌اش نکات عمیق اخلاقی نهفته است.

 

در پاکی و اخلاق، حکیم نظامی نظیر ندارد به گونه ای که در تمام دیوان وی یک لفظ رکیک و یک سخن سخیف و نابجا پیدا نمی‌شود و از ابتدا تا انتهای زندگی خود حتی یک بیت هجو بر زبانش جاری نشده است.

«جنگ جهانی سوم» نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۲۳ شد
هم اکنون بخوانید

 

از سخن و شعر او نمایان است که وی انسانی وارسته و به دور از وابستگی است؛ نظامی هیچگاه در متن مبالغه نکرده و برای جلب نظر حکمرانان شعر نساخت. هرگز به دربار حاکمان وقت ورود نکرد و به خصوص در اواخر عمر گوشه‌گیر و آزاده زیست و سر در پیشگاه امرا فرود نیاورد.

 

کمیسیون ملی یونسکو_ایران تلاش خواهد کرد به پاس تکریم این شخصیت برجسته ایرانی اقدامات و مکاتبات لازم را در راستای قرار گرفتن نامه این حکیم نامدار در فهرست مشاهیر یونسکو به عنوان عامل وفاق و همدلی کشورهای منطقه آسیای غربی به عمل آورد.

 

در انتها از فعالیت‌های شما اندیشمندان خطه آذربایجان و تمامی صاحب‌نظرانی که در این کنگره بین المللی در مسیر شناسان ارزش‌های نهفته در شخصیت این حکیم برجسته تلاش می‌کنند، صمیمانه سپاسگزاری می‌کنم و ضمن تبریک پیش پیشاپیش سال نو سلامتی، بهروزی و سعادت برای شما آرزو می‌کنم.

 

منبع: ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 3 =

دکمه بازگشت به بالا