به گزارش خبرنگار خبرگزاری برنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ دکتر عباس ابراهیمی؛ معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: آن چیزی که در سند بالادستی و در بیانیه گام دوم آمده، موضوع تمدن ایرانی اسلامی است. ما معتقد هستیم اگر بخواهیم آن تمدن محقق شود قبل از آن نیاز به تمدنسازی داریم که ممکن است چند دهه بهطول بینجامد. برای اینکه این تمدنسازی اتفاق بیفتد قبل از آن نیاز به نظامسازی داریم یعنی بعد از انقلاب اسلامی تا امروز در چهار دهه ما مشغول نظامسازی بودهایم.
وی تصریح کرد: گاهی سعی و خطا کردیم و تجربه نیز نشان داده است که هر موقع تصمیمات در راستای آرمانهای انقلاب اسلامی یعنی همان عدالت، آزادی و استقلال بوده، توفیق حاصل شده است و هرجا نیز شکست بوده است بهخاطر فاصله گرفتن از آن آرمانها بوده است. اگر از چند دهه نظامسازی به چند دهه تمدنسازی گذار کنیم این گذار فقط با حکمرانی نخبگان شکل خواهد گرفت.
ابراهیمی ضمن تشریح موضوع “حکمرانی” خاطرنشان کرد: حکمرانی بهمعنای استفاده از دانش، تخصص، علم و تجربه جهانی، در همه امور قانونگذاری، قانون اجرا کردن، انتصاب و عزل است. در دولتهای گذشته یا دولت فعلی حرکتهایی در جهت استفاده حداکثری از نخبگان انجام گرفته است اما این یک روال حاکم یا یک جریان غالب نیست و به همین خاطر اثربخشی ندارد.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: ضرورت پیادهسازی حکمرانی نخبگان در کشور را درک کردهایم اما اجرای آن نیاز به گفتمان دارد که این گفتمان باید تبدیل به نظریه شود و این نظریه تبدیل به اجرا شود و این نظریه آزمایش شود و…، تا اینکه همه این مراحل طی شود.
ابراهیمی گفت: اگر حکمرانی نخبگان در کشور تبدیل به مطالبه و گفتمان شود بعد از آن شروع به یافتن راهحلهای آن خواهیم کرد. نخستین هدفی که از برگزاری همایش نخبگان دنبال میکنیم این است که ظرف یک سال آینده بتوانیم گفتمان حکمرانی نخبگان را پیاده کنیم. خروجی حکمرانی نخبگان بهمعنای رضایتمندی، تأمین منافع همه ذینفعان، پایبندی به ارزشها، مشارکت یا عدالت است، در واقع اگر این شاخصها محقق شوند یعنی نظام حکمرانی نخبگان بهدرستی عمل میکند.
وی تصریح کرد: برای نخستین بار در کشور دبیرخانه همایش ملی نخبگان بهصورت دائمی در بنیاد ملی نخبگان مستقر خواهد شد که این دبیرخانه دائمی باید تا سال آینده تعداد زیادی رویداد در ساحتهای مختلفی حکمرانی نخبگان برگزار کند تا این گفتمان باز شود بهعنوان مثال تشریح کنیم که حکمرانی در حوزه اقتصاد یا حکمرانی در حوزه رسانه، علم و فناوری، صنعت، سیاست داخلی و خارجی، آب، انرژی، فضای مجازی و… بهچهمعناست؟
ابراهیمی ادامه داد: دبیرخانه دائمی همایش ملی نخبگان باید در تمامی این حوزهها با انجمنها یا پژوهشکدههای تخصصی رویداد برگزار کند. ما در همایشهای قبلی نزدیک به ۱۰۰۰ نفر را دعوت میکردیم که در این ۱۰۰۰ نفر، جامعه دانشآموزی و دانشجویی نیز بسیار پررنگ بوده است. ما سطح نخبگی همایش را بسیار بالاتر آوردهایم و به مسائل واقعیتر خواهیم پرداخت و به همین خاطر سعی کردیم از جامعه هدف با خبرگی بالاتر استفاده کنیم و در این همایش از ۵۰۰ نفر از نخبگان دعوت شده است.
انتهای پیام/