عضوشورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: به دور از انصاف و منطق است، پرستارانی را که در بحران کرونا کنار مردم و بیماران بودهاند در حال حاضر تعدیل کنیم. در واقع سیاستهای کلی نظام، با بیانات مقام معظم رهبری اصلا هم خوانی ندارد. همچنین نباید نیروهای طرحی را در بلاتکلیفی و سردرگمی قرار دهیم، زیرا آنها می خواهند برنامه ریزی کنند، ادامه تحصیل دهند و شروع به کار کنند.
به گزارش ایلنا، «یوسف رحیمی»، اظهار کرد: یکی از مشکلات نیروهای طرحی تعدیل این نیروها است؛ در واقع نیروهای طرحی نیروهایی هستند که دوره طرح اجباریشان تمام شده بود، اما به دلیل شرایط اضطراری که وجود داشت و کمک به مجموعه سلامت کشور ماندند و تمدید طرح شدند. اما اکنون که شرایط بهتر از گذشته شده است در بعضی از مناطق کشور ما شاهد اخراج این نیروها هستیم .
وی ادامه داد: به دور از انصاف و منطق است، پرستارانی را که در بحران کرونا کنار مردم و بیماران بودهاند در حال حاضر تعدیل کنیم. در واقع سیاستهای کلی نظام، با بیانات مقام معظم رهبری اصلا هم خوانی ندارد. همچنین نباید نیروهای طرحی را در بلاتکلیفی و سردرگمی قرار دهیم، زیرا آنها می خواهند برنامه ریزی کنند، ادامه تحصیل دهند و شروع به کار کنند؛ اینکه ندانند طرحشان کی و چه زمان تمام می شود دچار سردرگمی و بلاتکلیفی می شوند.
رحیمی بیان کرد: مقام معظم رهبری روز پرستار سال ۱۴۰۰ صراحتاً فرمودند؛ که با پرستارها مانند کارگران فصلی برخورد نکنید. اما متاسفانه در حال حاضر مانند کارگران فصلی با پرستاران برخورد میشود. اکنون بعد از گذراندن بیش از ۵ سال که نیرو، سن استخدامش گذشته، فرسوده شده و در این مدت دچار آسیب و بیماری شده است باید تعدیل شود. در حال حاضر مهمترین دغدغه جامعه پرستاری تبدیل وضعیت نیروهایی است که تمدید طرحشان تمام شده و مجبورند بیمارستان را ترک کند، و تلخ ترین صحنه این روزها تعدیل و اخراج پرستاران طرحی است.
نیروهای پرستاری طرحی تبدیل وضعیت شوند
عضوشورای عالی سازمان نظام پرستاری افزود: نیاز است یک سیاست کلی در کشور ایجاد شود که نیروهای طرحی را با تبدیل وضعیت جذب کنند. شایشته است نمایندگان انقلابی مجلس اگر میخواهند کمکی به جامعه سلامت کشور کنند؛ با توجه به قانونی که در مجلس است برای نیروهای طرحی الحاقیهای بزنند تا آنها نیز بتوانند مانند نیروی شرکتی تبدیل وضعیت شوند.
بر اساس اعلام روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، وی ادامه داد: وزارت بهداشت پست های بلاتصدی بسیار زیادی دارد، و نیاز کشور نیز خیلی بیشتر از این تعدادی است که باید جذب شود. لذا؛ در این خصوص نیاز است، با توجه به اینکه هروز به تعداد افراد تعدیل شده اضافه میشود و تبدیل به یک موضوع فرسایشی شده است تصمیمی گرفته شود و مسئولان هرچه سریعتر در این خصوص ورود کنند. از آن جهت که وزارت بهداشت تمایل به حفظ و جذب نیروها دارد شایسته است که سازمان امور استخدامی، سازمان برنامه مجلس و نهاد ریاست جمهوری همکاریهای مطلوبی با وزارت بهداشت داشته باشند تا این کار به سر انجام برسد.
افزایش ظرفیت دانشجو باید بر اساس زیر ساخت مناسب باشد
رحیمی درباره افزایش ظرفیت در دانشگاه آزاد بیانکرد: دانشگاه آزاد درحال حاضر برای همین تعداد دانشجویی که دارد؛ تعداد عضو هیئت علمی این دانشگاه خیلی پایین تر از حد استاندارد است و در این خصوص حتی نمیتواند عضو هیئت علمی بیشتری نیز جذب کند. نبود امنیت شغلی و پرداختیهای پایین دانشگاه آزاد نسبت به دانشگاههای دولتی تمایل به کار را در میان پرستاران کم کرده است و این موضوع به نوبه خود یک معضل تلقی میشود.
وی ادامه داد: باید در نظر داشت قبل از افزایش ظرفیت باید زیر ساختهای لازم آن را فراهم کنیم تا در کنار ظرفیت ایجاد شده ؛ نیرویی با مهارت کافی و باتوجه به در نظر گرفتن آینده کاری تحویل جامعه دهیم. اگر در این خصوص فقط به افزایش ظرفیت بپردازیم و درکنارش به کیفیت و زیرساختهای آموزش توجه نداشته باشیم، باعث نتیجه منفی در جامعه میشویم.
لوزم توجه مسئولان به مراکز هومکر
عضوشورای عالی نظام پرستاری درباره پرستاری جامعه نگر گفت: پرستاری جامعهنگر نه تنها در کشور ما بلکه در جهان نیز آنگونه که باید شناخته نشده است. نیاز داریم در این زمینه کار زیادی انجام بشود تا مردم بهتر از گذشته از خدمات پرستاری جامعهنگر بیشتر مطلع شوند.
وی ادامه داد: میتوانیم در جامعه مراقبتهای پیشگیرانه و بازتوانی را به مراکز هومکر بسپاریم، همچنین وقتی یک مریض از بیمارستان مرخص میشود هنوز نیاز به یک سری رعایت کردنها و دستورعمل ها دارد اما وقتی بعد از بیمارستان رها شود و فرایندی به صورت نظاممند برای پیگیری و بازتوانیاش نباشد تا بتواند خودش را پیدا کند مریض دچار آسیب میشود.
وی ادامه داد: نیاز است در وزارت بهداشت یک حمایتی برای مراکز هومکر وجود داشته باشد، تا این مراکز را گسترش دهیم و آنها بتوانند در جامعه به نحو مطلوبی خدمت کنند. همچنین نباید مراکز هومکر را فقط درمانگر ببینیم زیرا این مراکز علاوه بر درمان میتوانند در پیشگیری، بازتوانی و… خدمات ارائه دهند. اگر مسئولان به درستی از خدمات این مراکز حمایت کنند قطعا شاهد نتیجه مثبتی در جامعه خواهیم بود و در دنیا حرفی برای گفتن داریم.
امنیت شغلی در حرفه پرستاری از جمله مسئله مهم است
رحیمی در خصوص امنیت شغلی پرستاران گفت: در مورد امنیت شغلی پرستاری مسئله اصلی این است که؛ شغل پرستاری را ما به دلیل اینکه حاکمیتی به آن نگاه نمیکنیم این اتفاقات میافتد. در واقع ما باید بدانیم که پرستاران ما با چه کسانی کار میکنند؟ درواقع پرستاران با ماشین آلات کار نمیکنند و کار آنها با مردم و مریضها سرو کار دارد. در این خصوص وقتی که فردی کارش با انسان گره بخورد پس کاری حساس و با مسئولیت زیادی دارد. همانطور که مقام معظم رهبری گفتند؛ ما اگر پرستاری را تقویت نکنیم در جامعه سلامت؛ هنگام بزنگاهها دچار مشکل میشویم. همچنین رهبر انقلاب با نگاه عمیقی که به موضوعات دارند جواب خیلی از سوالات و مشکلات را به راحتی بیان کردهاند و نیاز است در این خصوص مسئولان تدابیر لازم را انجام دهند.
عضوشورای عالی نظام پرستاری تصریح کرد: بحث کمبود پرستار در کل دنیا مطرح است و این موضوع فقط برای ایران مطرح نیست. زمانی که کمبود نیرو در کل دنیا وجود دارد و اگر ما نتوانیم نیروی پرستاریمان را در داخل کشور حفظ کنیم و برای آنها امنیت شغلی ایجاد کنیم. نیروی که در کشور آموزش دیده و مهارت لازم را کسب کرده به دلیل نبود شغل و امنیت شغلی، خیلی راحت از کشور مهاجرت میکند.
وی گفت: نگاه حاکمیتی، به حرفهی پرستاری باید باشد، پرستاری شغل حاکمیتی است و اگر نگاه حاکمیتی باشد؛ زمانی که پرستاران وارد مرحله آموزش میشوند این اطمینان را پیدا می کنند که بعد از فارغ التحصیلی و کسب مهارت برای او شغل وجود دارد، با خیالت راحت به کسب مهارت و بالا بردن سطح علمی خود میپردازد.
انتهای پیام/