نکاتی برای پیشگیری از عفونت‌های ناشی از غذا

به گزارش ایسنا، در عین حال بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا هنوز شواهدی مبنی بر اینکه مصرف مواد غذایی یا توزیع آن با ویروسِ مرتبط با بیماری کووید-۱۹ در ارتباط باشد، وجود ندارد.

به طور کلی چهار میکروب شایع در بروز بیماری‌های ناشی از غذای آلوده شامل موارد زیر است:

– کلوستریدیوم پرفرنژنس: این باکتری در گوشت، خورش و آبگوشت وجود دارد.آلودگی ناشی از آن زمانی ایجاد می‌شود که مواد غذایی به میزان زیادی تولید شده و برای مدت زمان طولانی پیش از سرو کردن گرم نگه داشته می‌شود.

– نوروویروس: این ویروس بر مواد غذایی خام، محصولات غذایی آماده و صدف خوراکی صید شده از آب آلوده تاثیر می‌گذارد و ممکن است توسط نگهدارنده غذای آلوده نیز گسترش پیدا کند.

– سالمونلا: مواد غذایی مرتبط با این باکتری شامل گوشت خام یا آلوده، گوشت طیور، شیر یا زرده تخم مرغ است. همچنین ممکن است این باکتری از طریق چاقو، تخته برش مواد غذایی یا نگهدارنده غذای آلوده منتشر شود.

– E. coli: این باکتری بیشتر از طریق گوشت گوساله پخته نشده گسترش پیدا می‌کند. از دیگر منابع این آلودگی می‌توان به شیر غیرپاستوریزه و سرکه سیب، جوانه یونجه و آب آلوده اشاره کرد.

پیشگیری از بیماری‌های ناشی از غذا از آشپزخانه شروع می‌شود. دکتر «پریتیش تاش» یکی از متخصصان بیماریهای عفونی از “مایو کلینیک” در این رابطه نکاتی را یادآوری کرده است.

به گفته این متخصص، مواردی در مورد روشهای آماده سازی غذا در آشپزخانه وجود دارد که می تواند به پیشگیری از شیوع عفونت و بیماری‌های اسهالی کمک کند. بیشتر بیماریهای ناشی از غذا در آشپزخانه از آلودگی گوشت خام ناشی می‌شوند.

اقدامات مناسبی شهرداری‌ها برای توسعه خطوط پیاده و دوچرخه سواری
هم اکنون بخوانید

دکتر تاش افزود: در صورت آماده کردن گوشت خام لازم است دقت لازم را داشته باشید. اجازه ندهید آب‌میوه‌ها یا هر خوردنی دیگری در مجاورت با غذاهایی باشد که قرار است به صورت خام مصرف شوند.

همچنین به گفته این متخصص در زمان آماده کردن مواد غذایی شستن دست‌ها ضروری است. این موضوع ساده اما بسیار حائز اهمیت است که پس از آماده کردن گوشت خام و پیش از آماده سازی مواد غذایی دیگر، دست‌ها شستشو داده شوند.

باکتری هایی که از دست زدن به یک تکه مرغ خام به دست انتقال پیدا کند می تواند نه تنها سایر غذاها بلکه هر وسیله دیگری که در آشپزخانه با آن در تماس هستید را نیز آلوده کند.

به گزارش مدیکال اکسپرس، برای جلوگیری از نفوذ این باکتری به مواد غذایی لازم است هر آنچه که قابلیت شستشو دارد از جمله مواد خوراکی و دست‌ها شسته شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × پنج =

دکمه بازگشت به بالا