محکومیت سکوت عربستان در قبال قتل هزاران تن در مسجدالحرام در سال ۱۹۷۹

به گزارش ایسنا، شبکه الجزیره گزارشی را پخش کرد که از جزئیات دقیق عملیات خونین دولت عربستان برای شکستن آنچه محاصره کعبه در تاریخ ۲۰ نوامبر ۱۹۷۹ خوانده شده، پرده برمی‌دارد. در این گزارش مستنداتی ارائه شده که نشان می‌دهد بر خلاف روایتی که عربستان درباره این حادثه منتشر کرده و مدعی شده بود که ارتش سعودی به تنهایی مسئول اجرای این عملیات بود، اما در واقع کشورهای خارجی نیز در آن نقش داشتند.

پل باریل، رهبر گروه افراد اجیر شده فرانسوی و کریستین لامبرت، یکی از تک‌تیراندازهای فرانسوی که در عملیات ارتش عربستان علیه گروه “جهیمان بن محمد بن سیف العتیبی” مشارکت داشتند، جزئیات جدیدی از این عملیات را فاش کردند. طبق اطلاعات پل باریل، در این عملیات بین سه تا پنج هزار تن کشته شدند؛ نه ۳۰۰ تنی که عربستان اعلام کرده بود.

در همین حال، هیئت بین‌المللی ناظر بر مدیریت عربستان بر حرمین شریفین به شدت سکوت این کشور درباره قتل هزاران تن در حادثه اشغال مسجدالحرام در سال ۱۹۷۹ را محکوم کرد.

این هیئت در بیانیه‌ای اعلام کرد، برخورد خونین با حادثه مذکور از جمله کمک گرفتن از نیروهای خارجی و هتک حرمت حرمین آن هم تنها با هدف حفظ انحصار خود در اداره حرمین شریفین، بار دیگر شکست تاریخی رژیم سعودی در مدیریت حرمین و دست داشتن این کشور در قتل هزاران تن را اثبات می‌کند.

تصرف و اشغال مسجدالحرام در ۲۰ نوامبر ۱۹۷۹ (۲۹ آبان ۱۳۵۸) پس از حمله و اشغال مسجدالحرام و گروگان‌گیری حجاج توسط نیروهای مسلح گروه جهیمان العتیبی که مخالف دولت عربستان بودند، صورت گرفت. در پی این اشغال پادشاه وقت عربستان به نگهبانان دستور داد تا کعبه را محاصره کرده و افراد وابسته به جهیمان را قبل از این که خبر این حادثه به بیرون درز کند، بکشند، اما در نهایت با ناکامی ارتش عربستان در مقابله با شورشی‌ها چند نیروی کماندوی فرانسوی برای این مأموریت در نظر گرفته شدند و عملیات را به پایان رساندند.

هشدار چین به دانشجویان و پژوهشگرانش درباره سفر به آمریکا
هم اکنون بخوانید

هیئت بین‌المللی ناظر بر مدیریت عربستان بر حرمین شریفین رژیم آل سعود را مسئول ارتکاب قتل عام خونین داخل مسجدالحرام و هتک حرمت آن دانست و تأکید کرد، حادثه اشغال مسجدالحرام و قتل هزاران بی‌گناه که اکثر آنها از حجاج بودند، لکه ننگی در تاریخ رژیم سعودی و مدیریت خونینش بر حرمین باقی خواهد ماند و بار دیگر اثبات می‌کند که باید خواستار پایان دادن به مدیریت انحصاری ریاض بر حرمین شریفین شد.

پس از اینکه دولت عربستان در اداره مسالمت‌آمیز اماکن مذهبی به گونه‌ای که حرمت آنها و جایگاهشان در نزد مسلمانان را محترم بشمارد، شکست خورد و کوتاهی کرد؛ این هیئت بار دیگر خواستار اتخاذ اقدامات عملی برای مشارکت نهادها و دولت‌های اسلامی دارای تجربه در اداره اماکن مذهبی، در این خصوص شد.

هیئت مذکور تأکید کرد، زمان آن فرا رسیده که نهادها و دولت‌های اسلامی با تجربه، در اداره اماکن مذهبی در عربستان مشارکت داشته باشند تا از به کارگیری بهترین استانداردهای ایمنی و امنیتی اطمینان حاصل شود.

عربستان برای نخستین بار در نوامبر ۲۰۱۹ تصاویری از عملیات مسجدالحرام منتشر کرد، اما وجود هرنوع کمک خارجی در این عملیات را منکر شد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − شش =

دکمه بازگشت به بالا