به گزارش ایسنا، مراسم تشییع پیکر زندهیاد نصرت کریمی، شنبه ۱۶ آذر ساعت ۹:۳۰ صبح از محل خانه سینما شماره ۲ واقع در خیابان وصال برگزار میشود.
نصرت کریمی قرار است در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شود.
این هنرمند قدیمی سینما و تئاتر ۱۲ آذر ماه در منزلاش در سن ۹۵ سالگی به علت کهولت سن درگذشت.
نصرتالله کریمی در اول دی ماه ۱۳۰۳ در تهران متولد شد. وقتی تحصیلات ابتدایی را میگذراند، با اجرای تئاتر “روحوضی” آشنا و به تئاتر علاقمند میشود.
وی با دیدن فیلمهای چارلی چاپلین به شدت تحت تاثیر او بود، همچنین در سال ۱۳۲۳ تحت تاثیر عبدالحسین نوشین و زیر نظر او به یادگیری تئاتر پرداخت.
کریمی در سال ۱۳۲۰ در تئاترهای تهران، هنر، فرهنگ، فردوسی و سعدی به عنوان گریمور، بازیگر و کارگردان فعالیتهایی را آغاز کرده بود و تا سال ۱۳۳۱ به کارش ادامه داد.
وی به طور همزمان در تمام این دوران به تدریس گریم نیز پرداخت. کریمی لیسانس کارگردانی سینمای خود را در سال ۱۹۳۸ و فوق لیسانس خود را در رشتهی فیلمسازی انیمیشن عروسکی از دانشکدهی پراگ میگیرد.
بعدها وی از سینمای نئورئالیسم ایتالیا، چهار فیلم میسازد. گفتنی است این هنرمند علاوه بر بازیگری، کارگردانی، طراحی عروسک، عروسک سازی، عروسک گردانی گریم و انیمیشن به مجسمه سازی نیز بسیار علاقهمند بود و حدود پانصد مجسمه ساخت.
از جمله کتابهایی که نصرت کریمی در حوزهی مختلف نگاشته است: کتاب “درون و برون“ و کتاب “۱۶ نمایشنامهی تلویزیونی“ است. او همچنین طی سالهای ۴۴ – ۵۹ به تدریس کارگردانی فیلمهای انیمیشن، بیان، بازیگری، گریم و تئاتر عروسکی در دانشکدهی هنرهای دراماتیک و در سالهای ۴۸ – ۵۲ به تدریس مبانی گریم در دانشکده هنرهای زیبا، در سال ۵۲ تدریس درام نویسی در دانشکده روزنامهنگاران کیهان میپردازد، همچنین در کلاسهای خصوصی به آموزش شناخت و روتوش چهره، مجسمه سازی و فن بیان میپردازد. همچنین از جمله فعالیتهای کریمی طی سال ۴۴ تا ۸۰ ، طراحی و ساخت آگهیهای تلویزیونی با شیوه عروسکی از جمله آلودگی هوا، فلج اطفال ، صرفه جویی آب ، بوده است.
آنطور که در بیوگرافی مشروحتری از نصرت کریمی آمده است؛ وی فارغالتحصیل هنرستان هنرپیشگی تهران و فارغالتحصیل دانشکدهی سینمایی پراگ در رشتهی کارگردانی سینما و تلویزیون است. فعالیت هنری را از سال ۱۳۲۱ در تئاترهای فردوسی، سعدی و جامعه باربد، به عنوان گریمور، بازیگر و گاهی کارگردان شروع کرد. تعدادی از آن نمایشها عبارتند از: تارتوف، دختر شکلاتفروش، خسیس و گناهکاران بیگناه. در پانزدهم بهمن ۱۳۳۱ برای تکمیل تحصیلات عازم اروپا شد. یکسال در ایتالیا به مطالعه تئاتر و سینما پرداخت و فعالیت سینمایی را نیز در ایتالیا و با کارآموزی در فیلم ”ایستگاه مرکزی” ساخته ویتوریودسیکا شروع کرد.
سپس عازم چکسلواکی شد و دوره پنج سالهی دانشکدهی سینمای پراگ را در رشتهی کارگردانی سینما و تلویزیون به پایان برد. سپس یک دورهی تخصصی فیلمهای عروسکی را گذراند در سال ۱۳۴۳ به ایران بازگشت و در وزارت فرهنگ و هنر استخدام و متصدی کارگاه نقاشی متحرک شد و در مان دوران حدود ده فیلم کارتونی / عروسکی کوتاه مدت ساخت فعالیت در سینمای حرفهای ایران را از سال ۱۳۴۴ با فیلم ”افق روشن” به عنوان مشاور کارگردان و نویسنده آغاز کرد.
برخی فیلمهایی که نصرتالله کریمی در آنها عموما به عنوان نویسنده، کارگردان و بازیگر حضور داشته است عبارتند از: درشکه چی ۱۳۵۰، خانه خراب ۱۳۵۴ ، میهمان ناخوانده ( کارگردان ۱۳۶۴/۶۹ ).
کریمی در ساخت چند مجموعه تلویزیونی نیز نقش فعالیت داشته است: دایی جان ناپلئون، آقای شاکی، تولد سگ شهر ما، هوشی و موشی، پیوند و خسرو میرزای دوم.
انتهای پیام