به گزارش ایسنا، «لال بهیگ» نمایش آیینی و سنتی به کارگردانی علی قاضی است که در سومین و چهارمین روز از جشنواره آیینی و سنتی در محوطه تئاتر شهر و کاخ گلستان اجر شد. «لال بهیگ» به معنای «عروس لال» و نام عروسک نمایشی و بازی دختران بختیاری و در واقع عروسک آمال و آرزوهای آنها است.
قاضی در این نمایش، آیینی از مردم بختیاری را معرفی میکند. در این آیین، زنانی که باردار نمیشوند، در مراسم و مناسکی خاص به «لال بهیگ» دخیل میبندند و تا زمانیکه بچهدار نشوند دخیلشان از عروسک باز نمیشود.
به گفته این کارگردان، این یکی از آیینهای قدیمی است که امروزه در روستاهای کمی برگزار میشود و گروه نمایشی آریا برای احیای این آیین، تصمیم به اجرای آن گرفت.
این نمایش با حرکات و موسیقی فولکلور بختیاری اجرا شد و با شادی و پایکوبی، مردم را به تماشا نشاند.
علی قاضی که چندین بار تجربه حضور در جشنواره آیین و سنتی را دارد، در گفتوگویی با ایسنا، با بیان اینکه «گروه ما برای این اثر سه ماه تمرین کرده است» بیان کرد: لال بهیگ در حقیقت عروسک آرزوها است و ما با این عروسک در جشنوارههای دیگر آیینهایی چون باران خواهی را اجرا کردیم و برای جشنواره آیینی و سنتی این آیین را انتخاب کردیم.
او به استقبال مردم از نمایشهای آیینی اشاره کرد و افزود: آیین برخاسته از یک جغرافیای انسانی است و قطعا مخاطبان خودش را که در آن جغرافیا زندگی میکنند دارد. مردم با نمایشهای آیینی مناطق زندگی خود همزادپنداری میکنند.
این هنرمند در ارزیابی وضعیت نمایشهای آیینی و سنتی توضیح داد: هر آنچه که به اجتماع خوراک میدهیم، باید به همان اندازه از آن توقع داشته باشیم. در حقیقت وضعیت تئاتر امروز ما متأثر از عملکرد خودمان در این حوزه بوده و اگر ذائقه مردم ما در تئاتر عوض شده تحت تاثیر رفتار گذشتگان ما تا خودمان بوده است.
او درباره تاثیر جشنواره آیینی و سنتی در حفظ و احیای آیینهای کشور بیان کرد: در چنین شرایطی وجود جشنوارهای مانند جشنواره آیینی و سنتی موجب اصلاح و بازنگری وضعیت تئاتر و ذائقه مردم میشود و باید تشکر کرد که حداقل چنین جشنوارههای برگزار میشود تا من و همکارانم در این حوزه نمایشهای آیینی را به اجرا بگذاریم تا شاید گرهای گشوده شود.
نکته قابل توجه در اجرای این نمایش در کاخ گلستان استقبال توریستها از آیین «لال بهیگ» بود.
انتهای پیام