شهر جهانی یزد بی‌بهره از سفرهای اقساطی!

به گزارش ایسنا، اواخر پارسال موضوع اجرای طرحی با عنوان سفرهای ارزان و قسطی از سوی مسئولان گردشگری کشورمان برای اجرای رسمی آن پس از نوروز ۹۸ مطرح شد و از این طرح به عنوان یکی از سیاست‌های توسعه گردشگری با توزیع سفرهای ارزان قیمت یاد شد.

بنا به اظهارات این مسئولان، براساس توافقی که با تشکل صنفی آژانس‌های مسافرتی شده، قرار بود که آن‌ها بسته‌های سفر را تهیه کنند و از طرف بانک نیز برای ارائه خدمات سفر به صورت اقساط، حمایت شوند تا به این شکل، مردم برای سفر به مقصد دلخواه خود هزینه‌ای را به صورت پیش‌پرداخت بدهند و مابقی هزینه سفر را هم تقسیط کنند.

با این حال پس از گذشت چهار ماه از سال و آغاز سفرهای تعطیلات تابستان، هنوز خبری از اجرای این طرح حداقل در استان گردشگرپذیر یزد نشده است به طوری که نائب رییس دفاتر خدمات آژانس‌های مسافرتی این استان نیز این موضوع را تایید می‌کند.

بحران حذف سفر از سبد کالای مردم

«محمدمهدی رجایی‌فرد» نائب رییس دفاتر خدمات آژانس‌های مسافرتی استان یزد در گفت‌وگو با پایگاه خبری ایسنا، در رابطه با سفرهای اقساطی می‌گوید: هر چند این مطلب از سوی مقامات کشوری اعلام شده اما تاکنون مصوبه‌ای در این قالب به یزد اعلام نشده است.

وی اظهار می‌کند: با این حال برخی از آژانس‌های گردشگری و مسافرتی در استان نسبت به تقسیط هزینه‌های خدمات و تورهای خود به برخی افراد آشنا یا دارای ضمانت موثق، به منظور جذب گردشگر اقدام می‌کنند که البته در این زمینه، مصوبه‌ای رسمی وجود ندارد و کاملاً به سیاست‌های آژانس مسافرتی بستگی دارد.

یک جایزه آسیاپاسیفیک برای سینمای ایران
هم اکنون بخوانید

رجایی‌فرد با بیان این که تغییر نگاه مردم به سفر منجر به رکود این بخش از حوزه گردشگری شده است، تصریح می‌کند: فشار اقتصادی باعث شده تا افراد صرفاً رفع نیازهای ابتدایی خود را در اولویت قرار دهند به طوری که امروزه نگاه به سفر از یک نیاز اساسی به یک کالای لوکس تغییر کرده و سفر از سبد خانوارها حذف یا نوع آن دگرگون شده است.

وی از بالارفتن هزینه‌ی سفرهای داخلی نیز گلایه می‌کند و می‌گوید: متاسفانه بسیاری افراد از سفرهای خارجی به سفرهای داخلی روی آوردند اما هزینه سفرهای داخلی نیز با افزایش افسارگریخته‌ی نرخ بلیط‌ها برای اکثر مردم بسیار سخت شده است لذا اقساطی شدن سفرها می‌توانست راهکاری برای خروج از این بحران در کشورمان باشد.

البته «هما خورشیدی» معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان یزد نیز در این باره به پایگاه خبری ایسنا می‌گوید: هر چند بعضاً برخی از مسئولان کشوری میراث فرهنگی به صورت غیررسمی در رابطه با سفرهای قسطی صحبت کردند اما هنوز به صورت رسمی دستورالعملی در این مورد به استان ابلاغ نشده است.

معیارهای ناعادلانه‌ی توزیع سفرهای اقساطی

هر چند مزایای این طرح از سوی میراث فرهنگی کشور بیشتر برای مقاصد کم‌رونق گردشگری با معیارهایی مانند میزان گردشگر نوروز در نظر گرفته شده ولی اگر عادلانه و منطقی فکر کنیم متوجه می‌شویم که توزیع گردشگر در شهر گردشگرپذیری مانند یزد نیز متناسب با نوسانات اقتصادی، تغییرات دما و برخی از دیگر عوامل، بسیار بالا و پایین دارد.

به نظر می‌رسد اگر برای شهرهایی مانند یزد از رویکرد میانه‌گیری یا میانگین‌گیری جمعیت گردشگری بهره می‌گرفتند، عدالت بیشتری در این مورد اجرا می‌شد و سهمی هم به شهر جهانی یزد می‌رسید؛ شهری که علاوه بر به دوش کشیدن عنوان سنگین جهانی شدن، گران‌ترین بلیط‌های مسافرتی کشور و بی‌سابقه‌ترین افزایش دما طی ۲۰ سال اخیر در تابستان امسال را هم تجربه می‌کند و هیچ مزایایی از طرح‌های کشوری نصیبش نمی‌شود.

جزییات مراسم عکس سال مطبوعاتی تشریج شد/ معرفی برگزیدگان ۲۸ مرداد
هم اکنون بخوانید

علاوه بر این بنا به گفته‌ی مسئولان میراث فرهنگی کشور، این سفرها که برای توزیع سفر بین استان‌هاست جهت گروه‌های هدف خاصی که در انتخاب مقصد مشکل دارند، طرح‌ریزی شده و به عبارتی دیگر، سفرهای اقساطی نه برای گروه‌های دارای مشکل مالی بلکه برای آنهایی که از نبود آگاهی و شناخت کافی در مورد مقاصد گردشگری کشورمان رنج می‌برند، تعریف شده و سئوال این است که چرا نام آن را سفرهای اقساطی گذاشته‌اند؟

ضمن این که باید یادآور شویم که این سفرها به صورت گروهی تعریف شده و در صورت برگزاری به صورت انفرادی هزینه سنگینی دربرخواهد داشت.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + یازده =

دکمه بازگشت به بالا