معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی از تقویت مراکز TC و اقامتی میانمدت خبر داد و گفت: ۳۰ درصد مراکز درمان اعتیاد درجه سه هستند و باید تعطیل شوند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، فرهاد اقطار، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، در گفتوگو با ایسنا، از اقدامات سازمان بهزیستی برای تقویت و درجهبندی مراکز TC (اجتماع درمان مدار) و مراکز اقامتی میانمدت خبر داد. این اقدامات پس از انتقال مراکز سرپایی بهزیستی به وزارت بهداشت، بر اساس مصوبه اردیبهشتماه سال ۱۴۰۳ ریاست جمهوری انجام شده است.
اقطار با اشاره به آئیننامه اجرایی ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سال ۹۱-۹۲، اظهار کرد: هشت نوع مرکز شامل مراکز سرپایی، بستری، اقامتی-میانمدت، خودیاری گروههای همتا، TC، واحدهای درمان وابسته به مواد و مراکز کاهش آسیب تعریف شدهاند. وی افزود: با انتقال مراکز سرپایی به وزارت بهداشت، تمرکز سازمان بهزیستی بر تقویت مراکز TC و اقامتی میانمدت معطوف شده است.
وی با اشاره به درجهبندی مراکز درمان اعتیاد، توضیح داد: مراکز درجه یک تمام شاخصهای کیفی و کمی را دارا هستند، مراکز درجه دو نیاز به اصلاح دارند و مراکز درجه سه فاقد شاخصهای لازم بوده و باید تعطیل شوند. به گفته اقطار، ۳۰ درصد از مراکز درمان اعتیاد درجه سه هستند.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی همچنین از افزایش سقف یارانه درمان اعتیاد خبر داد و گفت: با انتقال مراکز سرپایی، درمان اعتیاد زنان نیازمند به صورت ۱۰۰ درصدی رایگان شده است. وی افزود: هزینه ماهیانه درمان هر نفر در مراکز TC معادل ۴ میلیون تومان است که برای زنان نیازمند کاملاً رایگان است. همچنین یارانه کمپهای ترک اعتیاد به ازای هر نفر در ماه، سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که با هزینه واقعی درمان فاصله دارد.
اقطار در ادامه به آمار عملکرد مراکز درمان اعتیاد اشاره کرد و گفت: در ۶ ماه اول سال جاری، ۵۹ مرکز DIC (مراکز کاهش آسیب) فعالیت داشتهاند که پنج مورد آن ویژه زنان بوده و به ۹۹۵۴ نفر خدمات ارائه کردهاند. همچنین ۱۶۰ هزار نفر از کمپها خدمات دریافت کردهاند که ۷۹۲۱ نفر از آنها زنان بودهاند. علاوه بر این، ۲۸۴۸ نفر نیز از شلترها خدمات دریافت کردهاند.