معاون اورژانس اجتماعی: خلاء قانونی مانع حمایت جامع از زنان و افراد بالای ۱۸ سال است

معاون اورژانس اجتماعی: خلاء قانونی مانع حمایت جامع از زنان و افراد بالای ۱۸ سال است

محسن کرمانی، معاون اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، با اشاره به خلاءهای قانونی در مداخلات اورژانس، گفت: برای حمایت جامع از زنان و افراد بالای ۱۸ سال نیاز به بستر قانونی قوی‌تری داریم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اعتماد نو، محسن کرمانی، معاون اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره چالش‌های پیش‌روی اورژانس اجتماعی در مداخلات مربوط به آسیب‌های اجتماعی توضیح داد. وی با اشاره به محدودیت‌های قانونی، اعلام کرد: «بخشی از موارد گزارشی مربوط به زنان و افراد بالای ۱۸ سال است، اما بستر قانونی جامعی که بتواند از مداخلات ما در این موارد حمایت کند، وجود ندارد. اگر این خلاء قانونی رفع شود، بهتر و کامل‌تر می‌توانیم در این موضوعات مداخله کنیم.»

تأثیر شرایط اقتصادی بر خشونت‌های خانوادگی
کرمانی در پاسخ به سوالی درباره تأثیر شرایط اقتصادی بر افزایش خشونت‌های خانوادگی، گفت: «آسیب‌های اجتماعی ناشی از ترکیب چندین عامل هستند. ممکن است در برخی موارد عوامل اقتصادی تأثیرگذار باشند، اما در کل شاهد تغییر الگوهای خشونت در سطح خانواده نیستیم. شرایط ایران نسبت به بسیاری از کشورها بهتر است و این موارد هنوز به یک مسئله اجتماعی گسترده تبدیل نشده‌اند.»

مداخلات اورژانس اجتماعی در حوزه کودکان کار
وی در خصوص مداخلات اورژانس اجتماعی در پدیده «کودکان کار» توضیح داد: «بین کار کودک و کودک کار باید تفکیک قائل شویم. هر کاری برای کودک آسیب‌زننده نیست. کارهایی که به سلامت جسمی، روانی و تحصیل کودک آسیب می‌زنند، مخاطره‌آمیز هستند و مداخله می‌کنیم. قانون حمایت از اطفال و نوجوانان این بستر را فراهم کرده است.»

بارش باران در شهرهای مرزی ایران و عراق
هم اکنون بخوانید

کرمانی افزود: «اقتصاد کار کودک در برخی خانواده‌ها به‌حدی سودآور است که ترجیح می‌دهند از این راه ارتزاق کنند، حتی اگر امکان کار دیگری داشته باشند. اینجاست که نیاز به یک نظام حمایتی جامع داریم تا خانواده‌های نیازمند واقعی را از دیگران تفکیک کنیم.»

نقش جامعه در کاهش آسیب‌های اجتماعی
معاون اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی با تأکید بر نقش جامعه در کاهش آسیب‌های اجتماعی، گفت: «کمک مستقیم مردم به کودکان کار در خیابان‌ها، به تداوم حضور آن‌ها در معرض خطر کمک می‌کند. بهتر است مردم به جای کمک مستقیم، از نهادهای حمایتی معتبر حمایت کنند تا کمک‌ها به دست افراد مستحق برسد.»

چالش‌های قانونی در مداخلات اورژانس
کرمانی با اشاره به خلاءهای قانونی در مداخلات اورژانس، گفت: «در موارد مربوط به کودکان و افراد زیر ۱۸ سال، قانون حمایت از اطفال و نوجوانان به ما اجازه مداخله می‌دهد. اما برای زنان و افراد بالای ۱۸ سال، این بستر قانونی وجود ندارد. اگر این خلاء رفع شود، می‌توانیم حمایت جامع‌تری ارائه دهیم.»

مواجهه با سالمندان رها شده و معلول‌آزاری
وی در خصوص سالمندان رها شده و معلول‌آزاری نیز توضیح داد: «اورژانس اجتماعی در این موارد مداخله می‌کند و تلاش می‌کند فرد را از شرایط خطرناک خارج کرده و به محیط امن منتقل کند. در مورد سالمندان، اگر خانواده‌ای یافت نشود، فرد به مراکز نگهداری سالمندان ارجاع داده می‌شود.»

پایان بخشی از چالش‌ها با همکاری نهادها
کرمانی در پایان گفت: «اورژانس اجتماعی تنها بخشی از حلقه مقابله با آسیب‌های اجتماعی است. نهادهای مختلفی مانند وزارت کشور، نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی و وزارت علوم باید با همکاری یکدیگر لایحه‌ای جامع به دولت ارائه دهند تا پس از تصویب در مجلس، به قانون تبدیل شود.»

قربانیان مین در صورت تائید در ردیف جانبازان قلمداد می‌شوند
هم اکنون بخوانید

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 4 =

دکمه بازگشت به بالا