انتشار گزیده طنز ابواسحاق حلاج شیرازی (بسحاق اطعمه)

انتشار گزیده طنز ابواسحاق حلاج شیرازی (بسحاق اطعمه)


به گزارش ایلنا، مجموعه گزیده طنز در زمره آخرین بازمانده‌های قلم و طبع نکته‌سنج مرحوم ابوالفضل زرویی نصرآباد است. مجموعه‌ای که کوشیده با دقیق شدن بر ظرائف و نکات نغز و طنزآمیز شاعران و نویسندگان کهن ایران زمین، ضمن انجام پژوهشی تازه در آثار آن‌ها، نگاهی تخصصی و خاص بر یکی از گونه‌های روایت زبانی آنان داشته باشد. از سوی دیگر این مجموعه که با پژوهش و همراهی نسیم عرب امیری توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است در تلاش است تا قدمت و سیره و شیوه طنزپردازی در ادبیات ایران را از دریچه نگاه خود بازخوانی و ثبت کند. 


این مجموعه در مجلد پیش رو سراغ بررسی زندگی و ارائه خلاصه‌ای از آثار طنز جمال الدین ابواسحاق حلاج شیرازی رفته است؛ شاعری زیسته در قرن نهم و صاحب آثاری چون سفره کنز الشتهاء، غزلیات، رباعیات، اسرار چنگال، مثنوی مزعفر و بغر، مقطعات، خواب نامه و…


ابواسحاق ذوق و توان ادبیاش را صرف ستایش غذا و شرح دلنگیزی‌ها و جذابیت‌های انواع خوردنی و نوشیدنی‌های عصر خود کرده است که در نوع خود بسیار بدیع و بی‌همتاست. او در این سیر و سلوک عاشقانه و طنازانه، بر سینه هیچ غذایی دست رد نگذاشته و اشکنه و آش را همان اندازه عاشقانه ستوده و توصیف کرده است که انواع کباب و بریانی و شیرینی‌جات و ترشیجات را. 


ابواسحاق هدف خود از نگارش این کتاب را تحریک اشتهای ابنای بشر عنوان کرده و از همین رهگذر است که توانسته نقشی بی‌بدیل در ثبت سنن و آداب و رسوم و آشپزی در بخش وسیعی از زمانه خود داشته باشد که بی‌شک بدون این تلاش در محاق فراموشی سپرده می‌شد. 

ضرورت استفاده از کمک سینما و دیپلماسی تصویر در روابط بین‌الملل
هم اکنون بخوانید


این کتاب در یازده بخش به بازخوانی موضوعی کتاب‌های برجای مانده از ابواسحاق پرداخته و سعی کرده گزیده‌ای جامع و کامل از آن پیش روی مخاطب قرار دهد. 


این کتاب در بخش پایانی نیز عبارات و واژه‌های نامانوس متن را نیز در قالب یک لغت نامه شرح داده است.


انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × چهار =

دکمه بازگشت به بالا