به گزارش خبرنگار گروه علمی و فناوری برنا؛ دنیای علم طی سالیان گذشته بارها شاهد تولد رباتهایی به شکل مار توسط گروههای مختلف با کاربردهای متفاوت بوده است ولی به تازگی تیمی تحقیقاتی از دانشگاه تورنتو کانادا به سرگروهی جسیکا بورگنر-کهرس، موفق به ساخت رباتهای باریک و انعطافپذیری شده است که امکان یاری رساندن به پزشکان در نجات جان انسانها را دارد.
آنطور که سازندگانش اعلام کردهاند، این ربات قابل هدایت از راه دور است، پزشکان هدایت کنندۀ آن میتوانند، در فاصلۀ دور از محل استقرار ربات با کمک آن به درمان بیماران و نجات جانشان بپردازند.
این مار پزشک، بر خلاف پزشکان سنتی که برای درمان بیماریهایی مانند سرطان مجبور بودند تا ضمن استفاده از ابزار سخت و نامطلوب جراحی، مسیری مستقیم به مغز و تودۀ سرطانی پیدا کنند، این امکان را دارد که بدون آسیب رساندن به اندام حیاتی بیمار، مسیر مناسب برای جراحی را کشف و طی کند به عبارت سادهتر تومورهای مغزی که پیش از این قابل جراحی نبودند، حالا شرایط متفاوتی را تجربه میکنند و هر لحظه امکان جراحی و حذف آنها توسط مار جراح وجود دارد.
پژوهشگران در تلاش هستند تا ضمن استفاده از هوش مصنوعی نمونههای نیمه خودکار از این مار را تجاری سازی کنند که امکان طی بخشی از مسیر جراحی به صورت هوشمند را داشته باشد.
انتهای پیام/