هشتمین جشنواره فیلم شهر برگزیدگان خود را شناخت

اختتامیه هشتمین جشنواره فیلم شهر عصر امروز ۳۱ تیرماه در تالار وحدت برگزار شد.


به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره فیلم شهر عصر امروز ۳۱ تیرماه در تالار وحدت با حضور جمعی از هنرمندان و اهالی رسانه برگزار شد.


در ابتدای این مراسم کلیپی برای نکوداشت مرحوم نادر طالب‌زاده پخش شد.


در ادامه این مراسم مجید اکبرشاهی (دبیر جشنواره) اظهار داشت: جشنواره فیلم شهر در این دوره کار خود را برای تحقق شعار «کلانشهر تهران الگوی جهان اسلام» تلاش کرد تا گامی بردارد. 


وی افزود: با شرکت ۳۷۰۰ اثر از ۱۱۲ کشور این جشنواره کار خود را آغاز کرد. در عرصه بین‌الملل از ۵۲ کشور اثر داشتیم و این حجم از آثار نشان می‌دهد که در مسیر تحقق شعار «کلانشهر تهران الگوی جهان اسلام» جشنواره شهر می‌تواند گام بردارد. در این دوره ۶۱ لوح تقدیر، ۱۳ تندیس و چندین نکوداشت داشتیم. برای برگزاری کارگاه آموزشی نیز توانستیم در خدمت استاد محمود کلاری باشیم که با استقبال هنرجویان جوان مواجه شد و این استقبال نشان می‌دهد که جشنواره به کار بیشتری در این زمینه نیاز دارد.


اکبرشاهی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم جشنواره نهم بالنده‌تر و پربارتر از این دوره باشد، همانطور که به طور کل این جشنواره تا امروز اینگونه بوده است. در دوره‌های قبل به کالبد شهر تا حدی رسیدگی شده و به نظر می‌رسد، توجه به روح شهر باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. این کار فرهنگی نیاز به زمان، ایثار و گذشت دارد تا به ثمر بنشیند و ما حاصل آن را شاهد باشیم.


در ادامه کلیپی برای تجلیل از فاطمه گودرزی بازیگر سینما و تلویزیون پخش شد که پس از برگزاری مراسم نکوداشت، این بازیگر طی اظهاراتی گفت: آقای اکبرشاهی نکته‌ای در افتتاحیه اشاره کردند که ما در سینمایمان سیاه‌نمایی نداریم. بله درست است اما چهره شهر ما سیاه است و همه شاهد هستیم که تکدی‌گری بسیار زیاد شده و امیدوارم شرایطی فراهم شود که این صحنه‌ها را شاهد نباشیم. قطعا آنچه که چهره شهر ما را سیاه کرده انسان‌هایی هستند که پول بیت‌المال ما را برمی‌دارند و به کشورهای دیگر می‌برند.


در بخش بعدی این مراسم دیپلم افتخار بخش بین‌المللی پویانمایی به فیلم‌های «هرنان پسری در کوهستان» و «دنیای دومینویی» اهدا شد.


در بخش فیلم کوتاه دیپلم افتخار به فیلم‌های «گرگ تنها» و «پرواز در تاریکی» اهدا شد.


در بخش فیلم‌های سینمایی دیپلم افتخار به فیلم «بازار» و دیپلم افتخار و نشان زرین و جایزه نقدی به فیلم‌ «خورشید» مجید مجیدی اهدا شد.


در بخش مستند کوتاه دیپلم افتخار به فیلم «اگر نزاعی نباشد» و دیپلم افتخار و نشان زرین و جایزه نقدی به فیلم «به سوی وطن» اهدا شد.


در بخش مستند بلند دیپلم افتخار و نشان زرین به فیلم «کودوکوشی» اهدا شد.


در بخش بهترین فیلم با موضوع شهر دیپلم افتخار و نشان زرین و جایزه نقدی به فیلم «ایستاتیس» اهدا شد.


در ادامه این مراسم با معرفی هیئت داوران بخش پویانمایی، برگزیدگان این بخش معرفی شدند.


در بخش بهترین جان‌بخشی پویانمایی دیپلم افتخار، نشان زرین و جایزه نقدی به اثر پویانمایی «آتش سرخ» اهدا شد.


در بخش کارگردانی دیپلم افتخار، نشان زرین و جایزه نقدی به اهورا شهبازی برای کارگردانی «کلاغ» اهدا شد.


در بخش بهترین فیلم دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به پویانمایی «بزرگترین ماجرای گلی» اهدا شد.


دیپلم افتخار ویژه هیئت انتخاب برای متن و ایده به زهرا رضوی برای پویانمایی «نقطه» اهدا شد.

فروش میلیاردی صنایع‌‌دستی استان‌های مختلف در نوروز ۱۴۰۱
هم اکنون بخوانید


در ادامه، مراسم تجلیل و نکوداشت عبدالرضا اکبری بازیگر سینما و تلویزیون برگزار شد.


عبدالرضا اکبری طی سخنانی اظهار داشت: جای دوستان قدیمی‌مان مثل فرامرز قریبیان در سینمای ما خالی است و من خیلی دلتنگ آن‌ها هستم. امیدوارم حضورشان پر رنگ‌تر شود.


در ادامه مراسم برگزیدگان بخش فیلم‌های مستند، فیلم کوتاه و نیمه‌بلند سینمای ایران معرفی شدند.


در بخش بهترین فیلمنامه دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به رعنا واعظی و عذرا خوان‌خواجه برای فیلمنامه «بشقاب» اهدا شد.


در بخش بهترین دستاورد فنی و‌ هنری دیپلم افتخار، نشان زرین جشنواره و جایزه نقدی به شروینه دیدنده برای فیلم «لبرکوروموزوم ۱۷» اهدا شد.


در بخش بهترین کارگردانی دیپلم افتخار، نشان زرین و جایزه نقدی به مریم اسمی‌خانی برای کارگردانی «وضعیت اورژانسی» اهدا شد.


در بخش بهترین فیلم دیپلم افتخار، نشان زرین و جایزه نقدی به وحید حسن‌زاده برای تهیه فیلم «وضعیت اورژانسی» اهدا شد.


در بخش بهترین اثر با محوریت تهران‌شناسی و تهران‌نگاری دیپلم افتخار، جایزه نقدی و نشان زرین به نازنین چیت‌ساز «پرتاب ناگهانی یک فیل» اهدا شد.


بخش مستند


دیپلم افتخار، جایزه نقدی و نشان زرین بهترین تحقیق و پژوهش به رضا بردل برای فیلم «نان بی‌جان» اهدا شد.


در بخش دیپلم افتخار، نشان زرین و جایزه نقدی به لیلا فولادوند و محمدحسین نظری «شهر زنده» 


در بخش بهترین کارگردانی مستند کوتاه و بلند نشان زرین، جایزه نقدی و دیپلم افتخار به مهدی جبین‌شناس برای کارگردانی «ماجرای سال آخر» اهدا شد.


در بخش بهترین کارگردانی مستند بلند نشان زرین، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به امیر مهدی حکیمی و حجت بامروت برای فیلم «مهدی که به دنیا آمد» اهدا شد.


در بخش بهترین فیلم، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به امیرمهدی حکیمی و شاهد مزجی برای فیلم «مهدی که به دنیا آمد» اهدا شد.


در بخش بهترین اثر با محوریت تهران‌شناسی و تهران‌نگاری جایزه نقدی، تندیس جشنواره و دیپلم افتخار به علیرضا قاسم‌خان برای فیلم «تکیه دولت» اهدا شد.


در ادامه، مراسم نکوداشت امیرمسعود استادحسین، شهید مهدی وریجی و مرحوم علی سلیمانی به عنوان چند تن از خادمین شهر برگزار شد.


در ادامه این مراسم علیرضا زاکانی شهردار تهران روی صحنه آمد و طی اظهاراتی گفت: امیدوارم استمرار این دستگاه‌های هنری امکانات خوبی برای شهرمان فراهم کند. شهر تهران به عنوان بزرگترین کلانشهر غرب آسیا نیازمند تحول است تا شهروندان ما در یک سطحی بالاتر از امنیت، آرامش، رفاه و پیشرفت مادی و معنوی برسند. نباید به آنچه که امروز هست قانع بود و باید به تغییر توجه داشت. این تغییر به فکر پیشرو و عنصر انسانی توانا و یک عزم و اراده بالا نیاز دارد.


وی افزود: این کلاف سردرگم قطعا نیازمند بازگشایی است. مشکلات متعدد هیچکدام این شهر را آسایش نخواهد داد، مگر اینکه سرانگشت تدبیر گره‌گشایی کند. تحقق این مهم جز در سایه مشارکت همگانی محقق نخواهد شد. الگویی که باید ساخته شود با شرایط امروز فاصله زیادی دارد و تحقق آن به مشارکت همه از جمله نخبگان نیاز دارد. مشکلات متعددی در زمینه‌های مختلف وجود دارد و این تغییر و تحول باید با یک فرهنگ‌سازی و شناخت همراه باشد، به همین دلیل بسیار خوشنودم که در این رویداد بسیار خوب شرکت کردم و امید دارم که ما به واسطه هنر بتوانیم نظام مسایل شهرمان را بازشناسی کنیم و انعکاس آن را در زمینه‌ای قرار دهیم که شهروندان در بهبودی شرایط همراهی کنند تا بتوانیم مشکلات را پشت سر بگذاریم.

رحمتی: برای مسئولانی که فقط شعار می‌دهند تأسف می‌خورم/ صداوسیما دیگر بازی‌های آلومینیوم را پخش نکند
هم اکنون بخوانید


وی افزود: باید امید را در جامعه زنده کنیم و به بیان توفیقات بپردازیم. فرهنگ مشارکت، دقت و حرکت را در جهتی قرار دهیم که جامعه توجهش را به سمت مسائل مهم سوق دهد. در هر نقطه‌ای که افتخار خلق می‌شود، این افتخار باید به بهترین شکل به جامعه منعکس شود تا امید به جامعه تزریق شود. برای این مسیر بالطبع نقش هنر و هنرمند برای ما موضوعیت دارد و ما در سطح آن آرمانشهر و باورمندی مردم بهتر است از هنرمندانمان استفاده کنیم.


شهردار تهران در ادامه اظهاراتش تاکید کرد: ما باید تعبیر درستی از مسائل داشته باشیم و شرایط را طوری تعریف کنیم که هر کس بتواند نقش و جایگاه خود را برای بهبودی وضعیت پیدا کند. ما تا دست به دست هم ندهیم نمی‌توانیم مشکلاتمان را پشت سر بگذاریم و شهر را به سامان برسانیم. در موضوعات اجتماعی می‌توان مشارکت مردم را جمع کرد و این پیش از هر چیز نیازمند فرهنگ‌سازی است. شهر تبریز بدون تکدی‌گری روز و شب می‌گذراند و این از طریق مشارکت مردم ایجاد شده است. ما در تشدید نقاط مثبت و رفع نقاط منفی می‌توانیم از هنر و سینما استفاده کنیم. ما دست نیاز خود را به سمت هنرمندان برای بهره‌مندی از توانایی آنها در جهت تحول و تغییر سازنده دراز کرده‌ایم.


در پایان جوایز بخش سینمای ایران اهدا شد.


نشان زرین، جایزه نقدی و دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه به محمد کارت، پدرام پورامیری و حسین دوماری برای فیلمنامه «شنای پروانه» اهدا شد.


نشان زرین، جایزه نقدی و دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن به ستاره پسیانی برای فیلم «یدو» اهدا شد.


نشان زرین، جایزه نقدی و دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد به جواد عزتی برای فیلم «مرد بازنده» اهدا شد.


نشان زرین، جایزه نقدی و دیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی و‌ هنری به هومن بهمنش برای فیلمبرداری فیلم «خورشید» و محسن روزبهانی، حسن نجفی و امیر ولی‌خانی برای جلوه‌های ویژه فیلم «دسته دختران» اهدا شد.


نشان زرین، جایزه نقدی و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به هادی حجازی‌فر برای فیلم «موقعیت مهدی» اهدا شد.


نشان زرین، جایزه نقدی و دیپلم افتخار بهترین فیلم به امیر بنان برای تهیه‌کنندگی فیلم‌های «خورشید» و «ملاقات خصوصی» اهدا شد.


جایزه ویژه هیئت داوران به مجید مجیدی برای فیلم «خورشید» اهدا شد.


دو جایزه ویژه دیگر به پویان کاظمی برای فیلم «آیینه‌دار» و پژمان تیمورتاش برای فیلمنامه فیلم «شهربانو» اهدا شد.


در پایان جایزه ویژه ایثار و شهادت به منیره قیدی برای فیلم «دسته دختران» اهدا شد.


منیره قیدی طی اظهاراتی گفت: این فیلم از طرف همه جناح‌ها مورد حذف قرار گرفته و به خاطر جسارت آقای اکبرشاهی در انتخاب این فیلم تشکر می‌کنم. به دبیر جشنواره فیلم فجر سال گذشته که پیامی را سعی داشتند به من منتقل کنند باید بگویم که پیامشان را در زمان ساخت «ویلایی‌ها» دریافت کرده‌ام و می‌دانم حوزه سینمای دفاع مقدس حوزه خودی‌هاست. شاید شما بتوانید سد راه من شوید و دست و پای من را بشکنید، اما با حضور پر رنگ هنرمندان جوان چه خواهید کرد؟


این مراسم با اجرای زنده موسیقی به پایان رسید.


خبر در حال تکمیل می باشد…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − سه =

دکمه بازگشت به بالا