نخستین اثر سینا قنبر پور با عنوان ««آقای قناصه؛ خانم گرینف» منتشر شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا بهنام (شاعر) در وصف مجموعه داستان «آقای قناصه؛ خانم گرینف» نخستین اثر داستانی سینا قنبرپور (روزنامهنگار) گفت: داستانهای سینا قنبرپور عمق و تعدد جایگاه روایی دارد و به همین دلیل جهانوارههای متعددی برای ما میسازد.
این مجموعه شامل ۱۱ داستان با عنوانهای «خورشت سبزی»، «چشمهایت»، «شب چهل و چهارم»، «مرد»، «آقای قناصه؛ خانم گرینف»، «فردای پیروزی»، «ساعت مچی»، «تسبیح شاهمقصود»، «پرونده»، «دادگاه» و «من و سپیده» است.
بهنام در توصیف دیگری از «آقای قناصه؛ خانم گرینف» گفت: در زمانهای که داستان به شکل خیلی عجیبی به شکل فانتزیهای محدود آپارتمانی رفته داستانهای سینا قنبرپور عمق و تعدد جایگاه روایی دارد. جهانوارههای متعددی برای ما میسازد. فکر میکنم در میان کتابهایی که در این سالها درمیآید جایگاه خوبی داشته باشد و جایگاه خودش را پیدا میکند.
ردپای سالها روزنامهنگاری و حوادثنویسی قنبرپور در یکی از داستانهای این مجموعه تحت عنوان «ساعت مچی» قابل لمس است. بهنام شاعر مجموعه شعر «غیاب مظنون به فرار هویت زنانهام» همچنین در توصیف خود از داستان «ساعت مچی» گفت: از این داستان خیلی خیلی خوشم آمد. در حالی که تصور میکنید مثل سابقه کاری روزنامهنگاری جنایی قنبرپور او دارد مو به مو یک قصه جنایی و روند تحقیقات آن را ترسیم میکند در پایان داستان ضربه نهایی را به خواننده میزند و کل تصور ما از این روند تحقیقات جنایی را فرو میریزد. در این داستان او ارجاعهای خوب و بسیار به جایی به سینِما دارد و از دو فیلم که خود نمونهای از ژانر خود هستند نام برده است و به خوبی آن را به خدمت مفهوم کلی داستان قرار داده است. من واقعاً از کاری که با بیست و یک گرم کردی خیلی لذت بردم.
نویسنده دیگری که درباره کتاب «آقای قناصه؛ خانم گرینف» و داستانهای آن اظهارنظر کرده آتوسا زرنگارزاده شیرازی است. نویسنده رمان «حالم قرن چند تو است» در اینباره گفت: در وضعیت کنونی نشر و کاغذ، کار خیلی سختی است که کتاب تالیفی و البته مجموعه داستان منتشر کرد زیرا مجموعه داستان عموما احتیاج به خواننده خاص دارد تا عام.
او به داستانهای «مرد»، «فردای پیروزی» و «تسبیح شاهمقصود» که در آن از اسطورههای ایرانی به عنوان نمادهایی در روایتسازی استفاده شده اشاره کرد و افزود: نویسنده در این داستانها با استفاده از این المانهای اسطورهای با پلهایی آنها را به زمانمعاصر ما و دنیای مدرن کنونی ربط داده است . این سه داستان با توجه به کار اول نویسنده تجربه سختی برای نویسندهاست زیرا در آن سعی شده از زبان آرکاییک که شبیه به زبان گذشته بود استفاده شده است.
علیرضا بهنام، نیز درباره بهکار بردن المانهای اسطورهای در این سهداستان از مجموعه یادشده گفت: به روز کردن المانهای فرهنگی و تاریخی در داستان مرد و رفت و برگشت بین المانهای فرهنگ کهن و فرهنگ پیشا زرتشتی و زمان از نقاط قوت مجموعه داستان قنبرپور است. به روز کردن تقدیرگرایی که ریشه فرهنگی ما را نشان میدهد و حتی پیش از دوران زرتشتیان مردم در جدال با سرنوشت بودهاند و هنوز هم به این فرهنگ و نشان دادن آن احتیاج داریم از جمله نقاط مثبت این مجموعه داستان است.
انتشارات «پیام چارسو» پاییز امسال این مجموعه داستان را در ۱۰۰ صفحه و به قیمت ۳۰هزارتومان منتشر کرد.
انتهای پیام/