به گزارش پایگاه خبری ورزشی خبرگزاری تسنیم، دوومیدانی ایران در آستانه اعزام ملیپوشان به مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا با شرایط عجیبی مواجه شده است که بخشی از آن مربوط به مدیریتهای گذشته و بخشی دیگر نیز مرتبط با مدیریت کنونی فدراسیون این رشته است.
* اعزام به قهرمانی آسیا در بهمن ماه
نهمین دوره رقابتهای دوومیدانی قهرمانی داخل سالن آسیا طی روزهای ۲۲ تا ۲۵ بهمن ماه به میزبانی شهر نورسلطان در کشور قزاقستان برگزار میشود. به همین منظور از سوی کنفدراسیون دوومیدانی آسیا، برای ایران پنج سهمیه رایگان در نظر گرفته است. در واقع هزینههای مربوط به این پنج سهمیه رایگان خواهد بود. به جز این، اگر نفرات بیشتری در لیست اعزام قرار بگیرند، هزینههای آنها بر عهده فدراسیون خواهد بود.
فدراسیون ایران برای انتخاب نفرات اعزامی به قزاقستان، یک ورودی در مادههای مختلف تعیین و اعلام کرد هر کسی بتواند به این حدنصابها دست یابد، در لیست اعزام قرار خواهد گرفت. برای رسیدن به این حدنصابها، ورزشکاران باید در رقابتهای داخل سالن قهرمانی باشگاههای کشور طی روزهای ۱۳ و ۱۴ دی ماه در دو بخش بانوان (صبح) و آقایان (عصر) به میزبانی ورزشگاه آفتاب انقلاب تهران شرکت کنند.
* پای مشکل مالیاتی، بیخ گلوی فدراسیون
در حالی که کمتر از ۲ ماه تا آغاز این رویداد باقی مانده، فدراسیون دوومیدانی با مشکل مالی مواجه شده است. ماجرا از این قرار است که به گفته مسئولان فدراسیون، مالیات این نهاد مربوط به سال ۹۱ به بعد که مبلغی در حدود ۳٫۷ میلیارد تومان میشود، پرداخت نشده بود که ۲ میلیارد از آن اصل مالیات و ۱٫۷ میلیارد تومان نیز جریمه است. با توجه به عدم پرداخت این پول، سازمان امور مالیاتی نزدیک به ۸۰۰ میلیون تومان از حساب فدراسیون برداشت کرد و بابت مابقی نیز چندین چک که گفته میشود هر کدام به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان است، از فدراسیون گرفته شد. حتی طی روزهای گذشته نیز خبری مبنی بر مسدود شدن رئیس فدراسیون نیز شنیده شد که ظاهراً پس از برداشت پول از حساب و دادن چک، این مشکل برطرف شده است.
* اعزام بزرگترین کاروان به ازبکستان و حالا بیپولی در آستانه مسابقاتی بزرگ
اوایل مهر ماه امسال بود که فدراسیون دوومیدانی اقدام به اعزام بزرگترین کاروان ایران رشته در تاریخ به مسابقات قهرمانی آسیای میانه در ازبکستان کرد. در این کاروان ۳۵ ورزشکار در رده سنی نوجوانان و جوانان به همراه ۵ مسئول و مربی حضور داشتند. قطعاً توجه به ورزشکاران ردههای سنی اتفاق بسیار خوبی است که باید ارزشمند شمرده شود، اما به نظر میرسد مسئولان فدراسیون میتوانستند با توجه به مشکلاتی که وجود دارد و همچنین در پیش بودن مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا، تصمیمات بهتری را بگیرند تا بیپولی، بهانهای برای عدم اعزام نشود. در واقع شاید اگر مدیریت بهتری در این ماجرا انجام میشود و یک آیندهنگری صورت میگرفت، نیازی نبود که همه کمکهای اسپانسر معطوف به یک بخش باشد.
به هر حال ورزشکاران زیادی هستند که با هدف شرکت در مسابقات قهرمانی آسیا تمرین و تلاش میکنند و شاید اوضاع مالی کنونی فدراسیون، رویای آنها را بر باد بدهد. باید به این نکته نیز اشاره کرد که ایران در دوره قبلی این مسابقات که در تهران نیز برگزار شد، با ۵ طلا، ۹ نقره و ۱۰ برنز به مقام نایب قهرمانی رسید.
* سُنبهای که در وزارت ورزش زور ندارد؛ کاراته ۱۰۰ نفر، دوومیدانی ۱۰ نفر
موضوع بعدی که باید به آن اشاره کرد، تعداد سهمیههای اختصاص یافته برای اعزام به مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا است. طبق آنچه که شورای برون مرزی وزارت ورزش مصوب شده، نهایتاً ۱۰ دوومیدانیکار میتوانند در لیست اعزام به این مسابقات قرار بگیرند. این در حالی است که در دورههای قبلی نفراتی به مراتب بیشتر از کشورمان در این رویداد حضور داشتند. وزارت ورزش از فدراسیون خواسته تا تمرکز و حواس خود را معطوف به حضور قدرتمند در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو کند. بر همین اساس نیز باید بخشی از بودجه برای برگزاری مطلوبتر و بهتر تمرینات ذخیره شود تا طی ماههای آینده و تا زمان اعزام به هانگژو، مشکلات مالی به مراتب کمتری به وجود بیاید.
درباره اعزام کم تعداد دوومیدانیکاران باید عنوان کرد که کاروان کاراته ایران با ۱۰۰ ورزشکار در مسابقات قهرمانی آسیا در قزاقستان شرکت کرد، اما برای کاروان دوومیدانی که باید دو ماه دیگر راهی همین کشور شود، تنها ۱۰ سهمیه در نظر گرفته شده است.
آنچه در این ماجرا به نظر میرسد، این است که مسئولان فدراسیون توان کافی برای متقاعد کردن مسئولان وزارت ورزش را در چنین اعزامی ندارند. اگر چنین شرایطی وجود داشت، قطعاً تعداد بیشتری میتوانستند در لیست اعزام قرار بگیرند و در نورسلطان مدالآور باشند. در واقع سُنبه دوومیدانی زور کافی را ندارد و در شرایطی که فدراسیون همسایهاش در مجموعه ورزشی شهید کشوری (فدراسیون کاراته) کاروانی بزرگ را اعزام کرده، باید نگاهی حسرتبار به اتفاقات داشته باشد.
* انتقاداتی که این بار به حق است
حدنصابهایی که برای ورود به تیم ملی از سوی مسئولان فدراسیون در نظر گرفته شده، با انتقاد ورزشکاران مواجه شده است. نمونه این انتقادات رضا قاسمی است؛ ورزشکارانی که در گذشته مدالآور بوده، اما این بار به نظر میرسد با توجه به رکوردهای اعزام شده و شرایط بدنی و تمرینی، عطای اعزام به قزاقستان را به لقایش ببخشد؛ اتفاقاتی که برای بسیاری دیگر از دوومیدانیکاران نیز رقم خواهد خورد.
انتهای پیام/