به گزارش ایسنا، اکبر رضایی ـ معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت ـ در شورای اعتماد نو به نقل از برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج خبر داد که با پایان مراسم حج، اینک عربستان دستورالعمل برگزاری عمره و مجوز ورود عمرهگزاران را صادر کرده است.
مراسم دینی عمره عملی مستحبی و اختیاری است که در هر زمان اجرا میشود. عربستان با همهگیری کرونا این مراسم را متوقف کرد. در سال گذشته نیز فقط به تعدادی از شهروندان و اتباع خارجی مقیم در این کشور اجازه حضور در مسجدالحرام برای مراسم عمره را داد. اکنون با پایان حج که برای دومینبار به صورت محدود با حضور ۶۰ هزار نفر از ساکنان این کشور برگزار شد، عربستان اعلام کرده مجوز حضور به عمرهگزاران برای شرکت در مراسم عمره را صادر میکند. هرچند این کشور درباره حج امسال هم چنین تصمیمی داشت، اما در آخرین لحظات آن را به اتباع داخل این کشور محدود کرد.
به هر حال، علیرضا رشیدیان ـ رییس سازمان حج و زیارت ـ ابراز امیدواری کرده که با احیای روابط بین دو کشور زمینه اعزام عمرهگزاران ایرانی نیز به سرزمین وحی فراهم شود.
ایران بعد از عمره سال ۱۳۹۴ به دنبال بیاحترامی و تعرض دو مامور فرودگاه جده به دو نوجوان ایرانی، شرکت در مراسم «عمره» را تعلیق کرد.
شرط ایران برای بازگشت به عمره، تامین امنیت، حفظ عزت و کرامت زائران ایرانی، اجرای اشد مجازات برای آن دو مامور فرودگاه و راهاندازی دوباره کنسولگری ایران در عربستان بود. روابط دیپلماتیک دو کشور از سال ۱۳۹۵ پس از تعرض به سفارت عربستان در تهران، به طور کامل قطع شده است.
مقامهای حج ایران در سال ۹۷ اعلام کردند که حکم قانونی آن دو مامور فرودگاه از سوی عربستان اجرا شده، اما نبود ضمانتهای سیاسی و امنیتی، بزرگترین مانع برقراری دوباره عمره برای ایرانیها است.
در سال ۹۸ در جریان مذاکرات حج، سازمان حج و زیارت ایران خبر داد که وزیر حج عربستان از برقراری دوباره عمره برای زائران ایرانی استقبال کرده و قول داده موضوع راهاندازی نمایندگی ایران در سفارت سوئیس (حافظ منافع ایران در عربستان) را شخصا پیگیری کند. پس از آن با همهگیری کرونا، مذاکرات دو کشور در ارتباط با عمره متوقف شد. اما بنا بر آنچه مقامات حج و بعثه ایران گفتهاند، در جریان مذاکرات اخیر ایران و عربستان درباره حج و عمره گفتوگوهایی بین دو کشور شکل گرفته و کشور میزبان پیام مثبتی برای حضور زائران ایرانی در عمره داده است.
آمارهای سازمان حج و زیارت نشان میدهد نزدیک به پنج میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در نوبت عمره هستند.
انتهای پیام