به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،رایزن فرهنگی ، پروفسور آدم سبیالا استاد دانشگاه، موسی سوئد موگانزا از دپارتمان ترجمه و نشر دانشگاه « ماکِرِره» و بشیر بدرو کاسوله محقق،امام جمعه و فعال دینی و کالما محمد عبدالمالک رئیس انجمنهای اسلامی مساجد و مدارس مناطقی از کامپالا مدرسان کارگاه فوقالذکر بودند که هر یک مسئولیت تدریس ابعادی از نقش سازنده نماز را به عهده داشتند.
سوال و جواب و اهداء کتاب هائی از امام خمینی(ره) ، داستان راستان ترجمه شده به زبان ملی لوگاندا بخشی از کارگاه آموزشی فلسفه ، پیام ها و درس های نماز و نقش سازنده آنها در جامعه بودند.
پروفسور آدم سبیالا استاد دانشگاه و فعال دینی در اوگاندا با اشاره به فلسفه عبادت گفت در نماز نکات و اسراری وجود دارد که که رعایت آنها موجب استقرار ارزش های اسلامی و انسانی در جامعه می شود.
وی در بخشی از سخنان خود گفت وضو و بهداشت درونی و برونی ، نماز و استقلال، نماز و حقوق اجتماعی و اقتصادی بشر ، وقت شناسی، صلح و وحدت با مسلمانان جهان از جمله درسها و پیام های نماز به شمار میروند.
رایزن فرهنگی گفت :خداوند متعال نماز را به عنوان عمود دین در بین عبادات وسیلهای برای تحقق اهداف خلقت و رسیدن نمازگزار به عالیترین مقام انسانی و استقرار جامعهای مبتنی بر قسط و عدل قرار داده است .
وی در بخشی از سخنان خود گفت احترام به حقوق اجتماعی و فردی،جهتشناسی، وحدت، نظم و انضباط در امور زندگی، داشتن آرامش و طمانینه و همزیستی مسالمتآمیز، اهتمام به امور سایر مسلمانان ، استقلال و عدم وابستگی به دیگران ، دو سجده و تواضع مطلق در برابر خدا و … از جمله درسها و پیام های سازنده نماز به شمار میروند.
رایزن فرهنگی در بخشی از سخنان خود گفت اهمیت نماز اول وقت بقدری است که امام خمینی(ره) مصاحبه بین المللی خود را در نوفل لوشاتو فرانسه که توسط یکصد و پنجاه خبرگزاری زنده و مستیقم پخش میشد بخاطر اقامه نماز اول وقت ، قطع نمود و ادامه مصاحبه را به بعد از نماز موکول کرد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه وقت شناسی ، نظم و انضباط از پیامها و درسهای نماز به شمار میرود به توضیح کلام معروف ” به نماز نگویید کار دارم، به کار بگویید وقت نماز است” از شهید محمدعلی رجایی پرداخت.
قزلسفلی در ادامه سخنان خود گفت کسانی که به معنا و مفهوم و فلسفه نماز و نقش سازنده آن شناخت و آگاهی دارند ، با فرا رسیدن زمان اختصاصی نماز هر نوع کار و فعالیتی را که مشغول آن هستند بلافاصله کنار گذاشته و به دیدار و ملاقات خالق منان میشتابند.
رایزن فرهنگی در مقدمه کارگاه آموزشی فوق الذکر با شرح دعای ” اَللَّهُمَّ إِنِّی أَعُوذُ بِکَ مِنْ نَفْسٍ لاَ تَشْبَعُ وَ …. وَ مِنْ صَلاَةٍ لاَ تُرْفَعُ وَ … ” گفت از نمازی که بالا نرفته ، موجب رشد و ترقی نمازگزار نشده، او را به خالق منان نزدیک نکند، موجب تحقق فلسفه خلقت انسان نشود و … باید به خدا پناه برد.
موسی سوئد موگانزا از دپارتمان ترجمه و نشر دانشگاه «ماکِرِره» به عنوان رئیس کارگاه در بخشی از سخنان خود مطالب ارائه شده توسط رایزن فرهنگی را در خصوص پیامها و درس های نماز بیدار کننده و آگاه کننده توصیف کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه نماز یک ضرورت مطلق بوده و از شرایط اساسی زندگی انسان است،گفت نماز نباید در حاشیه فعالیتهای روزمره زندگی فرد قرار گیرد بلکه باید ساختار زندگی انسان بر اساس فرهنگ و معارف نماز تنظیم شود.
موگانزا با بیان اینکه شناخت ابعاد سازنده نماز و نقش آن در توسعه همه جانبه انسان و جامعه از ضروری ترین نیاز مسلمانان است، گفت فلسفه عبادات اسلامی برای رشد و توسعه هستند.
وی با اشاره به اینکه ارتقاء سطح بیداری، بصیرت، شناخت و آگاهی از جمله درسها و آثار نماز هستند،گفت توجه به عمق و فلسفه عبادات اسلامی و انجام صحیح آنها ضمن ایجاد توسعه در جامعه ، سلامت همه جانبه مردم را نیز تضمین میکند.
رایزن فرهنگی در بخش دوم سخنان خود ضمن توضیح آیه “و ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون” گفت توجه به مفهوم لغوی عبادت به معنای هموار کردن جاده پر از ظلمات و صعبالعبور و رفع موانع رشد انسان در فهم و درک فلسفه نماز خیلی موثر است.
وی در ادامه گفت: نماز، روزه ، حج و … مجموعه به هم پیوسته و تفکیک ناپذیر هستند؛ به طوری که اگر هر یک از آنها تعطیل شود و یا به درستی انجام نشود بر سایر عبادات تاثیر منفی داشته و در نتیجه اهداف دین تحقق نمییابد.
رایزن فرهنگی ایران در ادامه مباحث کارگاه آموزشی فوق الذکر گفت نمازگزار با گفتن سلامهای نماز ضمن ایجاد ارتباط با پیامبر اکرم(ص) و پیوند همبستگی با امت اسلامی برای همه بندگان صالح خدا صلح و سلامت طلب میکند.
وی در بخشی از سخنان خود گفت هر یک از احکام نماز به نمازگزار میآموزد تا حقالناس و حقوق دیگران را رعایت کرده و از منکراتی چون غیبت، دروغ، سرقت، قتل نفس، تجاوز به حریم و حقوق دیگران، رباخواری، تهمت، حرامخواری و … دوری کند.
امام جمعه ، محقق و فعال رسانهای با اشاره به آیات و روایات گفت تقرب معنوی ، باز دارندگی از گناه ، غفلت زدایی، تکبر زدایی،پرورش فضائل اخلاقی ، تقویت روحیه اخلاص، وحدت مسلمانان، ایستادگی در مقابل ظلم و ستم از جمله درسها و پیامها نماز به شمار میروند.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه اگر نماز در اولویت نخست قرار گیرد قطعا نتایج مثبت معجزه آسائی در جامعه به دنبال خواهد داشت گفت صبر و تحمل سختیها،جهاد با نفس، محبت به مردم، ارتقاء روحیه همکاری و همبستگی در جامعه ، کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله درسها و پیامهای نماز محسوب میشوند.
کالما محمد عبدالمالک رئیس انجمنهای اسلامی مساجد و مدارس مناطقی از کامپالا در سخنانی با بیان اینکه نماز در انسان مسئولیتهای اجتماعی ایجاد می نماید گفت اهل نماز نسبت به جامعه بشری احساس وظیفه کرده و از هر گونه معصیت فردی و اجتماعی دوری میکند.
انتهای پیام