حقوق‌دانان نشست لبنان، خواهان محاکمه جنایتکاران آمریکایی به نقض حقوق بشر شدند

به گزارش ایسنا،این نشست با سخنان کوتاه دکتر واعظی آغاز شد. وی ضمن درود و خیر مقدم به حاضران جلسه، برای آنها آرزوی موفقیت کرده و براهمیت این نشست و موضوع آن تأکید کرد و از برگزارکنندگان این جلسه وبیناری حضوری تشکر کرد. سپس دکتر عباس خامه یار،ضمن تشکر از تمام شرکت کنندگان و حاضران این نشست وبیناری حضوری، گفت: ما هم اکنون در جهان شاهد اعمال سیاست های دوگانه آمریکا در قبال کشورها و ملت‌ها به نام حقوق بشر هستیم. جنایت‌هایی که از سوی این کشور در تمام نقاط مختلف جهان به نام حقوق بشر رخ می دهد، در شرایط کنونی به شدت نیازمند، آن است که از سوی کارشناسان مسائل حقوقی و قانونی مورد بررسی و توجه قرار گیرد.

در ادامه، دکتر محمد طی، کارشناس مسائل حقوق عمومی و استاد دانشگاه لبنان،در سخنان خود به جنایت آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی و همراهان ایشان از منظر حقوق بین‌الملل به تفصیل پرداخت و گفت: این جنایت با اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی قبلی صورت گرفته، و ادعاهایی که آنها در خصوص دلایل این اقدام جنایتکارانه خود مبنی بر عامل توقف جنگ و جلوگیری از تروریسم یا دفاع از خود، مطرح نموده اند، بی اساس بوده و مبنای حقوقی ندارد. چرا که هیچ تهاجمی صورت نگرفته بود که بخواهد آمریکا ادعای دفاع از خود را داشته باشد. در حقیقت باید گفت این جنایت آمریکا، ترور در خارج از محدوده مسائل حقوقی به شمار رفته و یک دیپلمات را در حین مأموریت به قتل رسانده اند و به عنوان جنایت ضد بشری و خیانت شمرده می شود، اضافه بر این که حاکمیت عراق را نقض کرده و تهدیدی بر امنیت و سلامت ناوگان هوایی نیز به حساب می‌آید.

سپس دکتر حسین العزی، پژوهشگر و استاد حقوق بین‌الملل و حقوق بشر از لبنان، به بررسی جنایت های آمریکا از نگاه قانون بین المللی پرداخته و گفت: بحث تحریم ها، تنها به عنوان ابزاری برای اجرای راهبرد امنیت ملی آمریکا و تقویت تغییرات بنیادینی است که وزارت خزانه داری آمریکا را به مرکز جمع‌آوری اطلاعات امنیتی تبدیل کرده است.

وی افزود: تحریم‌های آمریکا در چارچوب جنایت‌های جنگ اقتصادی و جنایت‌های ضدبشری قابل طرح هستند.

سخنران بعدی، دکتر یاسر الکلزی، استاد فلسفه علوم امنیتی و استاد دانشگاه‌های سوریه بود، وی در سخنان خود به معرفی آمریکا از نگاه منازعات متناقض با حقوق بشر در منطقه و جهان پرداخته و گفت: موضع آمریکا از نگاه نظام بین‌المللی حقوق بشر، موضعی متناقض با حقوق بشر و تمام پیمان‌های بین‌المللی موجود در زیر چتر حقوق بشر بوده و دلایل و اسناد کافی مبنی بر عدم توجه و پایبندی این کشور به قوانین بین‌المللی و حقوق بشر وجود دارد.

صنعت دفاعی برای تأمین نیازهای فناورانه کشور اعلام آمادگی کرده است
هم اکنون بخوانید

سپس دکتر خالد الخیر، استاد حقوق، دانشگاه لبنان، در سخنان خود نگاهی به تاریخچه رفتار نژاد پرستانه آمریکا انداخته و گفت: تاریخ آمریکا پر از رفتارهای نژادپرستانه و نقض حقوق بشر بوده و حتی در مسئله انقلاب نیز با همین دستاویز مانع از تعیین سرنوشت ملتها به دست خود شده است.

وی افزود: تروریسمی که آمریکا از طریق ترساندن و گرسنه کردن مردم بر ضد ملت‌های دیگر اعمال می کند، نتیجه همان رفتار نژاد پرستانه ای است که با تمام افراد و ملت‌ها با ابزار تروریسم اقتصادی، اجتماعی و سیاسی برخورد می‌کند.

دکتر عباس مقتدایی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کشورمان، سخنران بعدی بود.وی در سخنان خود به نقش ملت ها و دولت ها برای دستیابی به حیات انسانی  طیبه در پرتو رعایت اخلاق طیبه اشاره نموده و ضمن ارائه تاریخچه‌ای از  اقدامات سازمان ملل در زمینه حقوق بشر و صدور منشور ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشر، گفت: نقشی که آمریکا در تخزیب حیثیت انسانی و آزار و اذیت کودکان در یمن، افغانستان، غزه، سوریه و عراق به واسطه جنگ‌هایی که رخ داده و بر ضد زنان و کودکان خسارات‌هایی را وارد کرده، بی سابقه بوده است.

وی افزود: بخش‌هایی از عرصه‌های اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و حتی زمینه‌های علم و آموزش توسط آمریکایی‌ها مورد تحریم قرار گرفته و تحقیر حقوق انسان‌ها به سهولت در حال انجام است، لذا فرهیختگان در کشورهای مختلف باید در یک همکاری همه جانبه مانع ادامه این رفتارها شوند و قطار خارج شده از ریل بشریت را مجدد به مسیر اصلی برگردانند.

مقتدایی در پایان گفت: پیشنهاد ما، تاکید بر مسئولیت جهانی ملت‌ها و دولت‌ها برای دستیابی به حیات طیبه است و تلاش کنیم نسل‌های آینده نجات پیدا کند. ما در ایران با چنین رویکردی به فکر جهان، امت مسلمان و غیرمسلمان و همه کسانی هستیم که دلشان به حال حقوق بشر، آزادی، برابری و دستیابی به حد بالاتری از عدالت می‌سوزد.

هشدار پوتین نسبت به عواقب اقدام نظامی آمریکا برای منطقه
هم اکنون بخوانید

در ادامه خانم دکتر هاله الأسعد، فعال مسائل حقوقی و قوانین بین الملل و دبیرکل اتحادیه امت مقاوم عرب، از سوریه، در سخنان خود به مسئله مستند سازی جنایت‌هایی که از نگاه حقوقی از اهمیت بالاتری برخوردارند اشاره نموده و گفت: برای نمونه می‌توان به دخالت امریکا در سوریه و حمایت آنها از تجزیه این کشور و به غارت رفتن منابع انسانی و طبیعی آن اشاره نمود و باید گفت روابط آمریکا با تروریسمی است که ساخته و پرداخته خود بوده و توسط خود آنها تقویت شده است.

وی در خصوص نگاه قانونی و حقوقی به این مسئله افزود: مسئله خروج آمریکا از منشورهای حقوقی و قطعنامه های سازمان ملل و نیز قوانین بین‌المللی و نقض آشکار آنها و دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر و تلاش برای تغییر در نظام حکومتی آنها و ترکیب جمعیتی و سیاسی کشورها با ایجاد فتنه‌های طایفه‌ای و مذهبی و قومی صورت می‌گیرد و باید گفت وجود ۲۸ پایگاه نظامی آمریکا و حضور نظامی در آن مناطق، با همین هدف بوده است.

سخنران پایانی، خانم دکتر امل المأخذی، مدیر اجرایی سازمان جلوگیری از بحران های انسانی یمن بود، وی در سخنان خود گفت: نام آمریکا همواره با ترس، جنگ، افزایش بحران و توطئه در آمیخته است. جنایت‌هایی که در سوریه و یمن مرتکب شده است که تمام اقتصاد این دو کشور و انسان‌های بی‌گناهی را از بین برده و مشکلات زیست محیطی فراوانی ایجاد کرده، نشان می‌دهد، کشوری که تاریخ سیاسی اش تؤام با جنایت، سرکوب ملت‌ها و به بردگی کشاندن آنها، جهت رسیدن به اهداف شوم توسعه طلبانه و نژاد پرستانه است، چیزی جز نابودی، گرسنگی و شعله ور کردن جنگ‌های مختلف نظامی، بیولوژیکی و اقتصادی برای ملت و کشورها به ارمغان نیاورده است.

کارشناسان حاضر در پایان نشست، خواستار محاکمه جنایت کاران آمریکایی و از جمله ترامپ و وزیر دفاع او، در دادگاه های عراق و ایران شده و خواستار صدور اعلامیه جهانی حقوق بشر مبتنی بر آموزه‌های ادیان آسمانی شدند. و از کشورها خواستند تا از طریق سازمان ملل نسبت صدور رأی دادگاه بین‌المللی در خصوص تحریم‌های ظالمانه یک جانبه در چارچوب نظام قانونی و حقوق بشر، اقدام نمایند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − پنج =

دکمه بازگشت به بالا