به گزارش ایسنا، تاکنون در دنیا ۱۵۱ میلیون و ۵۰۶ هزار و ۲۹ مورد ابتلا به کووید-۱۹ شناسایی شده است که از این تعداد سه میلیون و ۱۸۳ هزار و ۹۰۱ نفر جان باختهاند و البته ۱۲۸ میلیون و ۷۹۵ هزار و ۹۷۸ نفر بهبود یافتهاند.
در کشور ما نیز مجموع بیماران کووید۱۹ به دو میلیون و ۵۱۶ هزار و ۱۵۷ نفر رسید و تاکنون ۷۲ هزار و ۹۰ نفر بر اساس آمارهای رسمی وزارت بهداشت جانشان را از دست دادهاند.
در حال حاضر ۱۹۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۵۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۸۴ شهر در وضعیت زرد و ۹ شهر هم در وضعیت آبی قرار دارند. در عین حال به گفته دکتر علیرضا رییسی-سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، به دنبال اقدامات انجام شده، در ۲۵ استان کشور به یک وضعیت با ثبات رسیدیم گرچه هنوز میزان بیماری کم نیست، اما روند افزایشی متوقف شده که نشانه خوبی است. همچنین در ۱۵ استان روند نزولی آغاز شده و در ۱۰ استان تقریبا به اوج بیماری رسیدیم و انتظار داریم طی این هفته و هفته آینده از میزان ورودی به بیمارستانها کاسته شده و روند نزولی را طی کنیم.
تهران و ۵ استان دیگر نیازمند مراقبت بیشتر
در عین حال به گفته وی، ۶ استان هنوز روند نزولی ندارند و نیاز است مراقبت بیشتری انجام دهند؛ گرچه بر اساس شواهد این استانها به قله بیماری نزدیک هستند که با رعایت مناسب پروتکلها یک هفته پس از آن سیر افزایش یابنده بیماری متوقف خواهد شد. این شش استان شامل استانهای تهران، البرز، قزوین، خراسان جنوبی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان است که به نظر میرسد طی روزهای آینده احتمالا به اوج بیماری برسند و بعد از آن باید شاهد روند نزولی بیماری در این استانها باشیم.
رییسی همچنین اعلام کرده است که استانهای جنوبی کشور بویژه بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان با توجه به در معرض خطر بودن در ارتباط با ویروسهای جهش یافته بویژه ویروس آفریقای جنوبی باید بیشتر مراعات کنند.
عبور کشور از قله خیز چهارم سراسری
نمودار بنفش رنگ مجموع تعداد بستریهای محتمل/قطعی کرونا به صورت هفتگی را نشان میدهد.
نمودار آبی و قرمز نیز سرعت افزایش (میله قرمز) یا کاهش (میله آبی) بستری هر هفته نسبت به هفته قبل را نشان میدهد. زمانی که روند افزایشی باشد سمت راستترین میله قرمز است. وقتی به قله برسیم ارتفاع میله سمت راست به صفر میرسد. وقتی از قله عبور کنیم میلهها آبی میشوند.
در نمودار زیر نیز محور عمودی نشاندهنده نرخ بروز روزانه یعنی تعداد بستری جدید در هر صدهزارنفر جمعیت است. عدد قرمز نوشته شده در هر استان اختلاف بیشترین و کمترین نرخ بروز در هر ۱۰۰هزار نفر در ۳۰ روز گذشته را نشان میدهد.
بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تا کنون ۸۸۹ هزار و ۹۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲۱۱ هزار و ۸۲۲ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به یک میلیون و ۱۰۰ هزار و ۹۱۷ دُز رسید.
از تاریخ دوم تا نهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، بالغ بر ۱۵۵۵۷۵ مورد سرپایی مثبت مبتلا به کرونا شناسایی شدهاند. همچنین ۲۲۹۹۴ نفر نیز تعداد بستریهای جدید بوده است. در عین حال متاسفانه طی این مدت ۲۹۷۶ نفر جان باختهاند.
بر این اساس طی این مدت کاهش ۲درصدی موارد مثبت بستری، افزایش ۱۱.۵ درصدی تعداد افراد فوت شده و افزایش حدود ۸ درصدی موارد سرپایی مثبت شناسایی شده را نسبت به هفته ماقبل شاهد بودهایم.
تهران
به گفته وزارت بهداشت، در استان تهران نیز در هفته اخیر تعداد موارد مثبت سرپایی شناسایی شده، ۱۳۸۱۳ نفر بوده است. همچنین تعداد موارد بستری جدید ۴۱۲۷ نفر و تعداد موارد فوتی نیز ۴۵۰ نفر بوده است. در هفته اخیر در تهران نسبت به هفته ماقبل، افزایش ۱۸ درصدی موارد مثبت بستری، افزایش ۴۰.۵ درصدی تعداد موارد مرگ و میر ناشی از بیماری و افزایش حدود ۳۲ درصدی موارد سرپایی مثبت شناسایی شده را شاهد بودهایم.
در عین حال در هفته اخیر افزایش موارد بستری و فوت تهران تداوم یافته و بار بسیار بالایی دارد. بروز موارد بستری از متوسط کشور بالاتر رفته و مرگ و میر هم به متوسط کشور نزدیکتر شده است.
همدان
در هفته اخیر کاهش موارد بستری و فوت در این استان مشاهده میشود، اما بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشور با فاصله زیاد بیشتر است. رتبه استان از نظر بروز همچنان رتبه اول کشور است.
ایلام
در هفته اخیر در ایلام کاهش روند بستری و افزایش فوت مشاهده شده است، در این هفته میزان بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشور بیشتر شده است.
کهگیلویه و بویر احمد
در این استان روند بستری در هفته اخیر کاهش اما موارد فوت افزایش یافته است. بروز مرگومیر از حد متوسط کشور بیشتر است.
سمنان
در این استان هم روند بستری کاهش، اما فوت در هفته اخیر افزایش یافته است. میزان بروز موارد بستری استان از متوسط کشور بیشتر و میزان فوت نیز از متوسط کشور بیشتر شده است.
مرکزی
روند بستری در هفته اخیر افزایش، اما موارد فوت کاهش یافته است. با این حال بروز موارد بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری همچنان از متوسط کشوری بالاتر است.
مازندران
روند بستری و موارد فوت در هفته اخیر کاهش را در این استان نشان میدهد. میزان بروز موارد بستری همچنان بالاتر از متوسط کشوری است، اما میزان مرگ و میر استان از متوسط کشور کمتر شده است.
گیلان
روند بستری استان در هفته اخیر کاهش و فوت ثابت مانده است. در عین حال بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشوری بالاتر است.
خوزستان
موارد بستری استان در این هفته مجددا افزایش یافته، اما فوت کاهش یافته است. البته همچنان بروز موارد بستری و مرگ و میر استان از متوسط کشوری بالاتر است.
البرز
روند افزایش بستری استان در هفته اخیر هم تداوم یافته و فوت نیز افزایش داشته، هرچند که از شتاب آن اندکی کاسته شده است. بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشوری بیشتر است.
قزوین
موارد بستری در هفته اخیر مجددا افزایش یافته، اما فوت کاهش یافته است. بروز موارد بستری و مورتالیتی از متوسط کشور بیشتر است.
خراسان جنوبی
در هفته اخیر افزایش موارد بستری مشاهده میشود، اما فوت ثابت مانده است. علیرغم افزایش، هنوز میزان بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از حد متوسط کشور کمتر است.
هرمزگان
موارد بستری و فوت استان با شتاب نگرانکنندهای افزایش یافته است، اما بروز موارد بستری میزان مرگ و میر هنوز از متوسط کشوری کمتر است.
سیستان و بلوچستان
در هفته اخیر روند بستری با شتاب نگرانکنندهای افزایش یافته و فوت نیز افزایش یافته است. بروز موارد بستری و مورتالیتی هنوز از متوسط کشوری کمتر است.
کرمان
در هفته اخیر روند بستری ثابت مانده و موارد فوت اندکی افزایش یافته است. در این استان بروز موارد بستری و میزان مرگ و میر از متوسط کشوری کمتر است.
بوشهر
در این استان روند بستری و فوت افزایش یافته است و میزان بروز موارد بستری و میزان فوت در این استان از متوسط کشوری بیشتر شده است.
انتهای پیام