آثار دیده‌نشده از خالق امپرسیونیسم / «مونه» کاریکاتور هم می‌کشید

به گزارش ایسنا، در این مطلب کوتاه بخشی از فعالیت هنری «کلود مونه» فرانسوی معرفی می‌شود که اغلب کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد: «مونه» به عنوان یک  کاریکاتوریست.

وقتی می‌گوییم این بخش از فعالیت هنری «مونه» کمتر مورد توجه قرار گرفته است، منظور این است که مردم کمتر درباره این آثار «مونه» مطلع هستند؛ البته این موضوع چندان تعجب‌آور نیست؛ چراکه کاریکاتورهای این نقاش باید با مجموعه‌های نیلوفر آبی رقابت می‌کردند.

شاید بهتر باشد برای بررسی اجمالی کاریکاتورهای «مونه» مروری کوتاه بر زندگی این هنرمند داشته باشیم.

«اسکار کلود مونه» در سال ۱۸۴۰ در پاریس متولد شد. زمانی که یک کودک حدودا ۵ ساله بود خانواده او به «نورماندی» و دهکده  «لو آور» نقل مکان کردند. وقتی که «مونه» ۱۱ ساله شد با حمایت مادرش به مدرسه هنر همان منطقه رفت. او حدود چهار سال در کلاس‌های مدرسه «لو آور» شرکت کرد.

او زمان حضور در کلاس‌ها بود که روند خلق کاریکاتورها را آغاز کرد. در زمانی که خارج از کلاس حضور داشت هم تاجران و ساکنان «لو آور» سوژه کاریکاتورهای او بودند.

تا جایی که مشخص است، نخستین کاریکاتورهایی که توسط «مونه» خلق شدند به فاصله بین ۱۸۵۵ و ۱۸۵۷ بازمی‌گردند.

«مونه» در نامه‌ای نوشت: «در پانزده سالگی من به عنوان یک کاریکاتوریست مشهور در «لو آور» شناخته می‌شدم. شهرت من به حدی رسیده بود که از نقاط مختلف سفارش پرتره‌های طنز می‌گرفتم. سفارش‌ها متعدد و پول تو جیبی‌های ناکافی که مادرم سخاوتمندانه به من می‌داد سبب شد یک تصمیم جسورانه‌ای بگیرم که خانواده‌ام را شوکه کرد. من برای پرتره ‌ها پول دریافت می‌کردم… طی یک ماه مشتری‌های من دو برابر شدند… اگر به این روند ادامه می‌دادم امروز یک میلیونر بودم.»

نشست هنر در بحران
هم اکنون بخوانید

شاید اگر اصرار «اوژن بودن» نقاش فرانسوی به «مونه» برای خلق نقاشی در فضای باز نبود، این هنرمند همچنان به خلق کاریکاتور ادامه می‌داد.

انتهای پیام  

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × دو =

دکمه بازگشت به بالا