ابراهیم نکو در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در گذشته یعنی سال ۱۳۹۸ انتخاباتی داشتیم که به نوعی دلسردی مردم از جریان ها و جناح های سیاسی را نشان داد. شاهد استقبال قابل توجهی از انتخابات گذشته مجلس نبودیم و در برخی استان ها و شهرستان ها مشارکت به طور محسوسی نسبت به انتخابات پیشین پایین آمده بود.
این نماینده سابق مجلس گفت: آن انتخابات و نوع مشارکت مردم یک پیام سیاسی بود که اگر هر حزب و جناحی آن را درک می کرد می توانست با اعتماد نو به نقل از برنامه ریزی های منطقی، جامعه پسند و مردم پسند برای افزایش مشارکت مردم در این دوره از رقابت های انتخاباتی طرحی داشته باشد.
وی ادامه داد: آن چیزی که من می بینم این است که هیچ کدام از جناح ها جذابیت لازم برای بالابردن مشارکت مردم را ندارند. به بیان دیگر آن طور که باید پیام سیاسی مردم را دریافت نکرده اند. برخی از آن ها با شکل و شمایل آماده شدن برای دوران رقابت های مجلس گذشته قد علم کردند و با شیوه های خاصی که برخی هایش هم خنده دار است وارد فضای مجازی شدند که بتوانند خودی نشان دهند.
این نماینده سابق مجلس با اشاره به عدم رضایتمندی مردم از جناح ها و احزاب گفت: می بینیم مجلسی تحت عنوان مجلس انقلابی شکل می گیرد؛ اما در برخی تصمیمات مثل مسائل مالی مغایرت جدی با آرمان های انقلاب وجود دارد. برخی مصوباتشان آشکارا منافعی برای آحاد مردم ندارد. با توجه به پیام مردم در انتخابات مجلس و با توجه به نوع عملکرد این مجلس و دولت مردم هنوز موافق مشارکت سیاسی نیستند.
وی افزود: مردم هر روز تحت فشار هستند و معیشتشان دچار مشکل شده است. در چنین حالتی اینکه برای خودشان کابینه درست می کنند در حالی که صلاحیتشان برای انتخابات تایید نشده است شبیه جک است؛ امروز مردم به این چیزها رای نخواهند داد. مردم به درجه ای از رشد رسیده اند که بدانند کدام شعارها امکان عملیاتی شدن دارند و کدام نه.
وی ادامه داد: از بعضی کاندیداهای بالقوه باید سوال کرد تو چگونه به این پختگی رسیدی که کابینه ای تشکیل داده ای که برخی از آن ها مشخصا صلاحیت حضور در کابینه را ندارند.
نکو خاطر نشان کرد: اصلاح طلبان و اصولگرایان عموما رقیب هم بودند، اما امروز شرایط مشابهی دارند. اصلاحات دچار ترک های سیاسی شده است و این ترک ها در بدنه پایین دست جامعه دیده می شود. در استان های برخورداری مثل تهران یاس و ناامیدی در بدنه اصلاح طلبی وجود دارد و شهرستان های دور مردم ناراضی هستند. از سوی دیگر من نسبت به تشکیل اجماع اصلاح طلبان اعتراض دارند.
وی خاطرنشان کرد: اصلاح طلبان نشان دادند در انتخابات با چالش های جدی رو به رو خواهند بود. اصولگرایان هم نشان دادند در قامت وکیل مردم نتوانستند آنگونه که باید در حوزه های مهمی مثل اقتصاد، فرهنگ و معیشت مردم اثر گذار باشند. احتمال حضور بخشی از اصولگرایان به صورت مجزا در این انتخابات هم وجود دارد که آن ها را با مشکل بیش تری رو به رو می کند. حالا با این مشکلات کابینه ای هم معرفی می کنند؛ با جو سازی نمی شود شو رو شوق انتخاباتی ایجاد کرد.
انتهای پیام