به گزارش ایسنا، از ابتدای سال آبی زراعی تاکنون در کشور ۶۰ میلیمتر بارش داشتیم که این میزان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۵ درصد و نسبت به میانگین بلند مدت کشور حدود ۳۲ درصد بیشتر بوده است.
بر این اساس بهترتیب سه استان گیلان، کهگیلویه و بویراحمد و مازندران بیشترین بارش را طی سه ماه اخیر دریافت کردهاند. هرچند که بارشها در استان گیلان ۲۹۲ میلیمتر گزارش شده است اما این میزان نسبت به میانگین بلند مدت بارش در این استان اندکی کمتر است. بارشها در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز ۲۸۷ میلیمتر بوده است که نسبت به میانگین بلند مدت خود افزایش چشمگیری یعنی حدود ۱۵۶ میلیمتر دارد.
بر اساس اطلاعات مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، بارشها در سومین استان پربارش کشور یعنی مازندران از ابتدای سال آبی زراعی تاکنون ۲۰۲ میلیمتر گزارش شده است که نسبت به میانگین بلند مدت این استان شش درصد بیشتر و نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد کمتر است.
گفتنی است که از مهرماه تا نیمه آذرماه بارشها در هفت استان کشور یعنی استانهای آذربایجانشرقی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، گلستان، گیلان و هرمزگان کمتر از میانگین بلندمدت بوده بهگونهای که در استان سیستان و بلوچستان حدود ۶۰ درصد، در استان هرمزگان ۵۶ درصد و در استان گلستان ۳۶ درصد کمتر از میانگین بلند مدت گزارش شده است.
براساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی، بارشها در کشور تا روزهای پایانی آذرماه کماکان ادامه دارد و طی هفته آینده سامانه بارشی جدید به شمال کشور وارد خواهد شد.
انتهای پیام