سید محسن رحمتی معاون میراث فرهنگی ۱۱ آبان ماه در جمع پایگاه خبریان با اشاره به آغاز مرمت بام سرای کاشانی بازار تاریخی اراک بیان کرد: مرمت و نگهداری بازار اراک به عنوان شالوده و عنصر هویتساز شهر یکی از مهمترین پروژههای مرمتی اساسی استان است و برای مرمت کامل آن، همراهی مالکین و دستگاههای مرتبط ضروری است.
وی با اشاره به همکاری کسبه و بازاریان در مرمت بازار اراک، گفت: کسبه بازار باید احساس وظیفه بیشتری در قبال بازار داشته باشند چراکه بازار اراک آخرین نسل بازارسازی کشور در دوره قاجار است که نمونهای بی بدیل و یکی از مهمترین بناهای کشور به شمار می رود.
رحمتی با بیان اینکه پروژه مرمت و احیای بازار اراک از ابتدای سال آغاز شده است و تاکنون مرمت سرای نبی زاده به اتمام رسیده است، بیان کرد: مرمت بام سرای کاشانی به شیوه سنتی و توسط استادکاران مرمت، منطبق بر الگوهای موجود در حال انجام و از نمونه اقدامات مناسب و متناسب با مجموعه بازار است که میتواند الگوی مناسبی برای سایر فضاهای سرپوشیده در مجموعه باشد.
وی اظهار کرد: انجام مرمت این بخش با اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال، به صورت مشارکتی با کسبه سرا آغاز شده به طوری که از این مبلغ حدود ۳۰ درصد توسط کسبه و مابقی توسط اداره کل میراث فرهنگی تأمین شده است.
معاون میراث فرهنگی استان مرکزی با اشاره به ارزش تاریخی بازار اراک و لزوم حفظ و حراست از آن تاکید کرد: این بنای با ارزش تاریخی که برای ساخت آن از آجر، گچ، آهک و خاک رس استفاده شده است؛ تلفیقی از معماری مدرن و سنتی ایران در چهار جهت و در ۱۴ هکتار است که هشت گذر و ۲۰ سرا دارد و در ۱۰ آبانماه ۱۳۵۵ به عنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسید.
انتهای پیام