معاوناول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، در توییتی از ایالات متحده خواست تا دست از تحریک ایران بردارد.
به گزارش ایسنا، دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز یکشنبه(۲۷ مهر) در توییتی خطاب به پمپئو نوشت: آقای وزیر خارجه! همه کشورها از آمریکا انتظار دارند با تحریکنکردن ایران و عدم پمپاژ تسلیحات به منطقه، به ایجاد صلح در خاورمیانه کمک کند. لطفا کلمه “تحریمها” و “مجازات” را نیز با “گفتوگو” و “تعامل” عوض کنید. این بسیار کمک خواهد کرد. کاری کنید که بار دیگر آمریکا محترم شمرده شود.
وزیر خارجه آمریکا ساعاتی پیش در توییتی نوشته بود: کشوری که خواستار خاورمیانه صلحآمیز باشد حتی به فروش تسلیحات به ایران فکر نیز نمیکند. هر سلاحی که نظام میخرد برای ایدئولوژی رادیکالش صرف خواهد شد. ما آمادهایم تا از اختیارات بومی خود برای تحریم اشخاص و نهادهایی که به این فروش تسلیحاتی کمک میکنند، استفاده کنیم.
به گزارش ایسنا، بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱، بر مبنای دورههای زمانی پنج، هشت و دهساله پس از تاریخ قبول توافق برجام از تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ که برابر با ۲۷ مهر ۱۳۹۹ است، سال پنجم قبول توافق برجام محقق خواهد شد و بر همین مبنا در این تاریخ دو تحول مهم “لغو محدودیتهای تسلیحاتی ایران” و “لغو محدویتهای مسافرتی برخی اشخاص حقیقی” ایران اتفاق میافتد.
وزارت خارجه کشورمان نیز در بیانیهای در همین رابطه اعلام کرد: لغو محدودیتهای تسلیحاتی و ممنوعیت مسافرتی بهگونهای طراحی شده است که خودکار بوده و به هیچ اقدام دیگری نیاز ندارد. این مهم پس از مذاکرات نفسگیر و با پیشبینی دقیق از امکان نقض تعهد از سوی یک یا چند طرف دیگر برجام به دست آمد. همین روش برای پایان محدودیتهای موشکی در سال ۱۴۰۲ (۲۰۲۳) و نیز پایان کامل پرونده هستهای در شورای امنیت در سال ۱۴۰۴ (۲۰۲۵) هم پیشبینی شده است.
بنابراین، از امروز، جمهوری اسلامی ایران میتواند هرگونه سلاح و تجهیزات لازم را، از هر منبعی، بدون محدودیت قانونی و صرفاً بر اساس نیازهای دفاعی خود تهیه کند و همچنین میتواند بر مبنای سیاستهای خود تسلیحات دفاعی صادر کند. در اینجا باید این نکته مورد تاکید واقع شود که سنگ بنای سیاست خارجی ایران رد سلطه و فشار در هر شکل آن است. از این رو، تحمیل هرگونه محدودیت در هر زمینهای – از جمله مالی، اقتصادی، انرژی و تسلیحاتی – هیچگاه از جانب ایران به رسمیت شناخته نشده است.
انتهای پیام