واگذاری ۹۷ بنای تاریخی فرهنگی به بخش خصوصی

هادی میرزائی در بازدید از آثار تاریخی استان در شهرستان‌های داورزن، زبرخان، فریمان و تربت ‌حیدریه افزود: صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی به استناد بند «ز» ماده ۱۱۴ قانون اعتماد نو به نقل از برنامه چهارم توسعه با هدف مرمت، احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی و با استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی در سال ۸۴ تشکیل شد.

وی ادامه داد: از مجموع ۸۰۰ بنای تاریخی کشور که ساماندهی آن‌ به این صندوق سپرده شده، تاکنون ۹۷ بنای تاریخی و فرهنگی توسط صندوق به بخش خصوصی واگذار شده است. همچنین واگذاری برای حفظ و احیای ۴۱ بنای تاریخی استان خراسان رضوی در دستور کار این صندوق قرار دارد.

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع‌ دستی، فرش دستباف، احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی در بازدید از کاروان‌سرای مهر داورزن با اشاره به موقعیت مناسب این کاروان‌سرا که در محور مواصلاتی شرق به غرب کشور قرار دارد، اظهار کرد: کاروان‌سرای مهر با ۶۰۰۰ متر مربع مساحت از طریق مزایده برای مرمت و بهره‌برداری به مدت ۲۵ سال به بخش خصوصی و غیردولتی واگذار می‌شود.

وی با بیان این ‌که دوره دو تا سه ساله برای مرمت و آغاز بهره‌برداری پیش‌بینی‌ شده، گفت: با توجه به این‌ که کاروان‌سرا در کنار روستا قرار دارد و امکان الحاق به محدوده طرح هادی روستا موجود است، ظرفیت استفاده از وام پست‌بانک با سود ۴ درصد در صورت مشارکت دهیاری نیز وجود دارد.

میرزائی ضمن بازدید از مجموعه تاریخی زیارتی قدمگاه رضوی در شهرستان زبرخان نیز گفت: این صندوق برای واگذاری حمام تاریخی قدمگاه به بخش خصوصی به مدت ۱۰ سال که قابل تمدید است، با شرایط و تسهیلات ویژه و به‌ منظور حفظ، مرمت و احیای آن با کاربری حمام سنتی و مجموعه پذیرایی، آمادگی دارد. این حمام تاریخی که در ضلع جنوب شرقی باغ تاریخی قدمگاه رضوی قرار دارد، مربوط به دوره قاجاریه بوده و در تملک میراث فرهنگی است.

مدیر جدید رادیو فرهنگ منصوب شد
هم اکنون بخوانید

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع ‌دستی، فرش دستباف، احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی یادآور شد: مجموعه تاریخی زیارتی قدمگاه رضوی در شهرستان تازه تاسیس زبرخان در ۲۲ کیلومتری شرق شهر نیشابور و ۹۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد مقدس واقع‌ شده و سالانه با بیش از ۳.۵ میلیون بازدیدکننده، زائر و گردشگر داخلی و خارجی(عمدتا زائران عرب و پاکستانی) از مهم‌ترین مناطق گردشگری خراسان رضوی است.

میرزائی همچنین در بازدید از کاروان‌سرای سنگ‌بست اظهار کرد: هزینه مرمت این اثر تاریخی برای احیا حدود ۳۵ میلیارد ریال پیش‌بینی شده است. شرایط را برای سرمایه‌گذار تسهیل می‌کنیم. این کاروان‌سرا به نسبت دیگر بناها هزینه زیادی ندارد بلکه باید مجموعه‌ای از خدمات را در این محدوده فراهم کرد تا این مجموعه نیز احیا شود.
  
میرزائی در جریان بازدید از حمام حاج رئیس تربت ‌حیدریه نیز افزود: واگذاری بناها با هدف مرمت و نگهداری بهینه اماکن تاریخی و فرهنگی، توسعه مقاصد گردشگری و کمک به صیانت از این آثار بسیار گران‌سنگ و دارای اهمیت فرهنگی کشور صورت می‌گیرد. سقف واگذاری بناها بالای ۱۰ سال است اما در خصوص حمام حاج رئیس، استعداد واگذاری تا ۱۵ سال وجود دارد و بنا به نحوه اداره آن، قابل تمدید و افزایش سقف قرارداد است.

بر اساس اعلام روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، وی بابیان اینکه اولویت اصلی صندوق احیا در واگذاری‌ها، حفظ شانیت اماکن تاریخی و فرهنگی است، گفت: نکته قابل‌ تامل در خصوص حمام حاج رئیس این است که متاسفانه در طول تاریخ آب را از مسیر حمام‌ها قطع کردیم؛ لذا حمام‌های تاریخی تبدیل به موزه شد و نتیجه آن شد که امروز کشور ترکیه خود را مدعی «مهد حمام» اعلام کرده و از این‌ رو بنای ما احیای حمام حاج رئیس با همان کارکرد اولیه است.

برندگان برلین ۲۰۲۰ معرفی شدند
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − شانزده =

دکمه بازگشت به بالا