وزیر خارجه هند فردا برای دیدار با ظریف به تهران می‌آید/ نقض قطعنامه ۲۲۳۱، به معنای پایان برجام است


وزیر خارجه هند فردا برای دیدار با ظریف به تهران می‌آید/ نقض قطعنامه ۲۲۳۱، به معنای پایان برجام است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از سفر وزیر امور خارجه هند به ایران خبر داد.

به گزارش اعتماد نو به نقل از ایلنا، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری صبح امروز دوشنبه ۱۷ شهریورماه با بیان اینکه بیانیه منتشر شده در شورای امنیت سازمان ملل، که یک بیانیه ریاستی بود، برای ایران و اعضای باقی مانده در برجام یک دستاورد بزرگ بود، گفت: در این بیانیه به عدم اهلیت ایالات متحده به عنوان یک عضو برجام اشاره قطعی شده است.

وی  با بیان اینکه همچنین دستیار ویژه وزیر امور خارجه و نماینده ویژه ایران در امور افغانستان سفری را به این کشور داشت که سفر پرباری بود و با تمامی مقامات افغانستانی ملاقات کرد، اظهار داشت: همچنین دستیار ویژه وزیر و نماینده ویژه ایران در امور سوریه و یمن سفری را به ژنو داشت که با اعضای ضامن روند آستانه در حاشیه نشست قانون اساسی سوریه ملاقات و گفتگو کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: همچنین نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه و همچنین آقای گریفیس نماینده ویژه سازمان ملل گفتگوهای بسیار جدی در این سفر داشتند.

وی یادآور شد: امروز پایان سفر وزیر خارجه سوئیس به ایران خواهد بود و فردا وزیر خارجه هند که در سفری به روسیه برای اجلاس وزرای خارجه عضو سازمان شانگهای عازم مسکو است، چند ساعتی در تهران توقف خواهد داشت و با وزیر امور خارجه کشورمان ملاقات خواهد کرد.

خطیب زاده تاکید کرد: علیرغم وجود بیماری کرونا، روزها و هفته‌های بسیار شلوغی داریم سفرهایی هم برای آقای ظریف در پیش است که به محض نهایی شدن به اطلاع عزیزان خواهم رساند.

خطیب‌زاده درباره سفر وزیر امور خارجه سوئیس به تهران تصریح کرد: سفر وزیر خارجه سوئیس در چارچوب عادی سفرای وزرای امور خارجه دو کشور است. این سفر به دلیل کرونا به تاخیر افتاد وگرنه قرار بود زودتر انجام شود. ما روابط خوب و گسترده‌ای با سوئیس داشتیم. یکی از ابعاد روابط ایران و سوئیس، حافظ منافع آمریکا بودن آنهاست. البته آنها حافظ منافع ایران در کانادا و حافظ منافع ایران و عربستان هم هستند.

حفظ تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، ظلمی «ابرشیطانی» است
هم اکنون بخوانید

وی با بیان اینکه آمریکا از هیچ فرصتی برای اعمال فشار علیه ایران چشم‌پوشی نمی‌کند، خاطرنشان کرد: قبل از سفر گروسی به ایران، وزیر خارجه ‌آمریکا با مدیرکل آژانس تماس گرفت. سفر وزیر خارجه سوئیس به روابط ایران و آمریکا ربطی ندارد و سیاست ما درباره آمریکا تغییری نکرده و این گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد کانال مالی سوئیس گفت: این کانال با ۲۰ ماه تاخیر به دلیل فشار آمریکا در بهمن به صورت آزمایشی کار خود را آغاز کرد. در خرداد ماه اولین تراکش جدی انجام شد و اقلام دارویی به ایران ارسال شد. هر دو تراکنش با منابع مالی ایران انجام شد. این منابع بی‌نهایت نیست.

وی افزود: منابع مالی ایران در دنیا زیاد است اما آمریکا وقیحانه تلاش می‌کند منابع مالی دیگری به این کانال وارد نشود. اگر این منابع وارد کانال شود، قابل استفاده است. ما به نیات آمریکا آگاه هستیم ولی دولت سوئیس با حسن نیت، صداقت و شفافیت هم برای راه‌انداری این کانال و هم حافظ منافع بودن عمل کرده است.

رئیس مرکز رسانه و دیپلماسی عمومی وزارت خارجه درباره اظهارات اخیر وزیر دفاع انگلیس درباره تحریم‌های تسلیحاتی ایران گفت: آنچه تاکنون انگلیس انجام داده، هم در کمیسیون مشترک و هم در شورای امنیت، هم‌راستا با اعضای برجام بوده است؛ آنها می‌دانند نسبت به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ تعهد عملی دارند. اگر هر طرفی به هر شکلی بخواهد قطعنامه ۲۲۳۱ و تعهداتش در برجام را نقض کند، ایران پاسخ می‌دهد.

وی اضافه کرد: ایران بارها گفته که اگر قطعنامه ۲۲۳۱ نقض شود، این به معنای پایان برجام است. آنها این مسئله را می‌دانند و حتما آخرین شانس‌ها را از دست نمی‌دهند.

خطیب‌زاده درباره تلاش برای ایجاد یک پایگاه‌ جاسوسی از ایران توسط امارات و اسرائیل یادآور شد: امارات دو نوع اشتباه راهبردی انجام می‌دهد؛ یکی اشتباه شناختی و دیگری اشتباه محاسباتی. آنها اشتباه شناختی از جایگاه خود در منطقه و جهان و همچنین نسبت به جایگاه آمریکا و اسرائیل در جهان در حال گذار دارند.

تحریم مذاکره کننده، در حقیقت تحریم مذاکره است
هم اکنون بخوانید

وی در مورد توافق صلح امارات و اسرائیل گفت: آنها فکر می‌کنند از خارج از منطقه می‌توانند امنیت بخرند. البته ما اشتباه محاسباتی و شناختی در منطقه زیاد داشتیم. صدام در همین منطقه مرتکب چنین اشتباهی شد. برخی از کشورهای منطقه از این اشتباهات انجام داده‌اند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه انتظار داریم امارات اشتباهات خود را جبران کند، گفت: ایران در مورد امنیت ملی خود با هیچ کسی شوخی ندارد و به روشنی و شفافیت این مسئله را به همسایه خود در خلیج همیشه فارس رسانده است.

وی درباره سفر روزهای گذشته وزیر دفاع هند به تهران اظهار داشت: ایران سیاست خارجی واحدی دارد که در آن دیپلماسی دفاعی، دیپلماسی فرهنگی، دیپلماسی علمی و دیپلماسی عمومی و…، هر کدام جایگاه خود را دارند و توازن در سیاست خارجی یک اصل برای دیپلماسی ایران است.

خطیب زاده با بیان اینکه به دنبال حسن همسایگی با تمامی همسایگان هستیم، تصریح کرد: روابط ما با هند چند لایه و عمیق است. یکی از ابعاد همکاری مبارزه با تروریسم و تامین امنیت در منطقه است. ایران می‌خواهد به عنوان یکی از قدرت‌های منطقه نقش خود را در متوازن‌سازی امنیت در منطقه ایفا کند.

 سخنگوی وزارت خارجه درباره انتقال سفارت صربستان و کورزو از تل آویو به بیت المقدس گفت: چهره‌هایی که من از مسئولان این کشورها در نشست با ترامپ دیدم، متعجبانه بود. ایران همواره برای حل منازعات بین صربستان و کوزو تلاش کرده و از آن استقبال می‌کند. ولی اینکه ترامپ به خاطر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از هر چیزی سوء استفاده کند، وقیحانه است.

خطیب‌زاده ادامه داد: آنها به خاطر یک مسئله دیگری در آنجا بودند ولی ترامپ آن موضوع را مطرح کرد. من فکر نمی‌کنم جامعه جهانی با این موضوع همراهی کند.

ادامه دارد…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − سه =

دکمه بازگشت به بالا