به گزارش ایسنا، روزنامه القدس العربی نوشت، امارات و رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه توافقنامه صلحی را امضا کردند و اکنون کسانی که این اقدام را خیانت به ملت عرب و مسلمین میدانند و کسانی که به دلیل عدم اعتراف به مرکزیت اسرائیل در خاورمیانه این توافق را یک تصمیم پراگماتیسم و عملی میدانند، تحلیلها و تفاسیر متفاوتی ار این اقدام دارند. این توافق تنها به نفع بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی است و میتواند موقعیتش را در میان رای دهندگان تثبیت کند اما در سایر موضوعات و پروندهها به چند دلیل تاثیر چندانی ندارد.
در درجه نخست، روابط میان امارات و رژیم صهیونیستی پیشرفته است، بنابراین اتخاذ چنین اقدامی نه تنها غیرمنتظره نبوده بلکه نسبتا با تاخیر هم صورت گرفته است. به همین دلیل هیچگونه شوکی به افکار عمومی عربی وارد نشد زیرا امارات در مورد روابط با رژیم صهیونیستی نه در محور مخالف قرار داشت و نه مانند کویت از موضع روشن و مخالفی در این برخوردار بود.
در درجه دوم که بیارتباط به نکته اول نیست هم باید گفت، امارات مرکز ثقل سیاسی و نظامی در جهان عرب نیست. تنها توافقی که اتحاد جهان عرب را شکست و در هر دو زمینه سیاسی و نظامی ضعیفش کرد، به رسمیت شناخته شدن رژیم صهیونیستی توسط مصر بود؛ اقدامی که نقطه عطفی در درگیری اسرائیلی- عربی به شمار میرود.
در درجه سوم، توافق صلح هیچ تغییری در موازنه قدرت در جهان عرب به ویژه حوزه خلیج فارس ایجاد نخواهد کرد و تمام دستاوردی که ممکن است رژیم صهیونیستی علاوه بر استفاده از فرودگاهها و حریم هوایی امارات بدست آورد، وجود یک پایگاه بزرگ برای جاسوسی از ایران به جای یک مرکز کوچک فعلی خواهد بود.
در درجه چهارم هم، این تصمیم هیچ تاثیری بر انتخابات ایالات متحده نخواهد گذاشت. دستور کار انتخابات آمریکا به جز پرونده چین بیش از هر زمان دیگری صرفاً داخلی خواهد بود. پرونده امارات هم که به هیچ وجه برای رأی دهندگان آمریکایی اهمیتی ندارد. شاید درصد بالایی از مردم این کشور به دلیل بیتوجهی به روابط بینالمللی به ویژه در این شرایط فعلی که به دلیل شیوع کرونا کشور دچار سختترین بحران شده، اصلا امارات را نشناسند.
در همین راستا، یک منبع عربی آگاه از روابط عربی – آمریکایی گفت، تصمیم امارات برای علنی کردن روابطش با رژیم صهیونیستی تاکتیکی بوده و هدف آمادگی برای مرحله پس از ریاست جمهوری دونالد ترامپ است چرا که امارات بیم دارد توسط واشنگتن محاکمه و مجازات شود.
وی افزود، امارات و عربستان بر این باورند که این توافق و احتمال نزدیکی سعودی – اسرائیلی میتواند در صورت تغییر در کاخ سفید سوپاپ اطمینانی در مقابل تصمیمات آتی باشد.
تمامی شاخصها نشان از شکست قاطع ترامپ در مقابل نامزد دموکراتها جو بایدن است. بایدن بسیاری از پروندهها و روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس و در راس آنها امارات و عربستان را به دلیل سیاست این دو کشور در کشورهای درگیر مثل لیبی، یمن و دست داشتن در پروندههای ترور مثل ترور جمال خاشقجی، روزنامه نگار و منتقد سعودی بررسی خواهد کرد.
اما تنها یک مساله بسیار هیجان انگیز حل نشده باقی میماند و آن هم اقبال امارات به امضای توافقنامه صلح با رژیم صهیونیستی درست زمانی است که دستگاه قضایی بینالمللی علیه محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در خصوص پرونده خاشقجی و سعد جبری و دستگاه قضایی فرانسه نیز علیه محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی در خصوص جنایتهای ضد انسانی وی در یمن اقدام کردهاند و حالا سعودیها و اماراتیها برای توقف هر گونه پیگرد قضایی به نفوذ جهانی لابی یهود چشم امید بستهاند.
انتهای پیام