میراث فرهنگی یزد، پیشگام ساماندهی قدیمی‌ترین موزه استان

«الهه خاکباز الوندیان» در گفت‌وگو با پایگاه خبری ایسنا، با بیان این که موزه‎ها مجموعه‌های منحصر به فرد و بعضا بسیار با ارزشی را در خود نگه می‌دارند، اظهار کرد: این مجموعه‌ها ارتباطی بین حال و گذشته ایجاد کرده و انسان با مشاهده آن‌ها پیوندی عمیق با نیاکان خود احساس می‎‌کند.

وی با اشاره به این که موزه «مردم شناسی سپهری اردکان» جزو اولین موزه‌های راه‌اندازی شده در استان و شهرستان اردکان است، گفت: با توجه به شخصیت معتمد، اجتماعی و فعال موسس، همچنین مدیریت صحیح، عملکرد مناسب و جذابیت اشیاء موزه‌ای بعد از گذشت ۳۰ سال از تاسیس، سالانه گردشگران و مخاطبان زیادی را به خود جذب می‌کند  و  اکثر اشیا آن توسط مردمان بومی به این مجموعه فرهنگی اهدا و در معرض نمایش در آمده است.

این مسئول در مورد اقلام موجود در این موزه قدیمی، تصریح کرد: اقلام موزه‌ای شامل مجموعه‌ای از ادوات و اشیای معیشتی است که چگونگی سبک زندگی نیاکان را نشان می‌‎دهد، همچنین در قسمتی از موزه ابزار آلات و ادوات مشاغل سنتی و از یاد رفته مانند کشاورزی و بافندگی نیز احیا شده است.

وی افزود: از دیگر اشیای این موزه‌ می‌توان به مجموعه‌ای از اسناد و نسخ خطی، تاکسیدرمی‌های نادر، سنگ کتیبه‌ها، سنگ‌های معدنی و ادوات روشنایی و خوراک پزی موجود اشاره کرد.

الوندیان با بیان این که این مجموعه فرهنگی به عنوان یکی از قدیمی‌ترین موزه‌های تاسیس شده در سطح استان، تاکنون شامل طرح محتوایی نبوده است، گفت: به همین دلیل واحد موزه‌های معاونت میراث فرهنگی، مطابق با اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی و اهداف میان مدت خود، تهیه طرح محتوایی و ساماندهی قدیمی‌ترین موزه استان را در دستور کار خود قرار داده است.

از قتل عام کرونا تا طول عمر انسان امروزی
هم اکنون بخوانید

وی هدف از نگارش طرح محتوایی و ساماندهی موزه‌ها را رسیدن به طرح اجرایی مناسب طبق استانداردهای موجود، قوانین و اصول گالری‌های نمایشی اعلام کرد و گفت: در طرح محتوایی موزه مردم شناسی سپهری اردکان، ابتدا مطالعات پایه از بستر و کالبد موزه جمع‌آوری شد و در قالب آسیب‌شناسی تمامی عوامل آسیب‌رسان به اشیا و بنا، شناسایی و راهکارهایی ارائه شد.

مسئول موزه‌های استان یزد از پیشنهاداتی مانند حذف بعضی از اشیای غیرمرتبط با محتوای موزه و چیدمان موضوعی اشیا و بخش‌بندی آن‎ها طبق استانداردهای نمایشی یاد کرد و گفت: ساماندهی نمایش اشیا طبق ماهیت شی و طراحی ویترین‌های مخصوص خود با نورپردازی انحصاری آن و جابه‌جایی و چیدمان صحیح ویترین‌هایی هم‌جهت با خوانایی مسیر برای بازدیدکننده انجام شده است.

الوندیان از دیگر پیشنهادات ارائه شده در این طرح بهسازی و نوسازی سیستم‌های تاسیساتی و الکتریکال سالن نمایشی با اولویت حفاظت و امنیت اشیا اعلام کرد و گفت: تمام این راهکارها طبق نظر کارشناسان مربوط به هر حوزه پیشنهاد شده تا در نهایت به موزه‌ای استاندارد و مکانی فرهنگی در خور مخاطبان و علاقه‌مندان برسیم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 2 =

دکمه بازگشت به بالا