دوست دارید از تلویزیون چه تماشا کنید؟

اکنون در شرایطی که بیش از چهار ماه از شیوع ویروس کرونا و نگرانی و التهابی که میان مردم به راه انداخته می‌گذرد، رسانه‌ها می‌توانند ابزاری کمک‌رسان باشند تا علاوه بر اطلاع‌رسانی درست و به موقع که مهمترین وظیفه‌شان تلقی می‌شود، سرگرمی و شادی را نیز برای مخاطبانشان به ارمغان بیاورند.

رادیو و تلویزیون دولتی در هر کشوری در دسترس‌ترین و ارزان‌ترین رسانه‌ای است که برای طیف گسترده‌ای از مردم تولید محتوا می‌کند. بقا و محبوبیت یک رسانه همگانی وابسته به این است که چقدر به نظر و سلیقه عمومی مخاطبانش توجه می‌کند؛ به عبارت دیگر هر چقدر رسانه‌ای مثل تلویزیون در انتخاب محتوایش به سلیقه مخاطبان احترام بگذارد و سعی کند خود را به آنان نزدیک‌تر کند، محبوبیت و مقبولیت خودش را در میان مخاطبانش افزایش داده است.

شما انتظار دارید وقتی تلویزیون را روشن می‌کنید، چشمانتان بیننده و گوش‌هایتان شنونده چه چیزی باشد؟

ایسنا به صورت مجازی پرسش بالا را از تعدادی از مخاطبان تلویزیون پرسیده و پاسخ‌های آنها به شرح زیر است:

یک فروشنده لباس از استان البرز درباره انتظاراتش از تلویزیون در این ایام می‌گوید: طبیعتا به عنوان یک مخاطب انتظار دارم در این روزها سریال‌های خوب و باکیفیت بیشتری را ببینم؛ مخصوصا سریال‌هایی که طنز و سرگرم‌کننده باشند. یکی دیگر از موضوعاتی که این روزها بسیار مهم است آموزش درباره ویروس کرونا و یادآوری نکات بهداشتی و ایمنی است. اوایل خوب بود اما الان کمتر شده است. با توجه به اینکه مساله کرونا کم کم در حال عادی شدن است، تلویزیون باید با تکرارِ خطرات آن، مردم را آگاه کند.

او ادامه می‌دهد: مردم آنقدر مشغله و گرفتاری دارند که کرونا را فراموش کرده‌اند. این وظیفه رسانه است که دائما خطر کرونا را به آن‌ها گوشزد کند.

این فروشنده در ادامه از علاقه‌اش به مستندهای حیات‌وحش می‌گوید و عنوان می‌کند: به نظرم مستندهای حیات وحش باید به‌جز شبکه مستند از شبکه‌های دیگر هم پخش شوند زیرا سرگرم‌کننده و جذاب هستند.

دختر جوان گرمساری با بیان اینکه سریال‌ها را اصلا دنبال نمی‌کند، می‌گوید: دوست دارم تلویزیون فیلم‌های سینمایی جدید را پخش کند. اگر فیلم‌های سینمایی روز دنیا از تلویزیون پخش شوند ما کمتر سراغ شبکه‌های ماهواره‌ای می‌رویم اما متاسفانه فیلم‌هایی که تلویزیون پخش می‌کند برای صد سال پیش است.

پیام تسلیت رئیس مرکز امور قرآنی در پی درگذشت استاد سیدقاسم موسوی‌قهار
هم اکنون بخوانید

یک خانم خانه‌دار ساکن شهرستان سرایان، می‌گوید: انتظار دارم تلویزیون اعتماد نو به نقل از برنامه‌های مفرح و سرگرم‌کننده داشته باشد اما به تازگی اعتماد نو به نقل از برنامه‌ها و سریال‌های تلویزیونی این ویژگی را ندارند.

این خانم با بیان اینکه سه فرزند کوچک در خانه دارد از کمبود اعتماد نو به نقل از برنامه‌های مناسب کودک گله کرده و می‌گوید: الان تلویزیون نه بزرگسالان را سرگرم می‌کند و نه کودکان را. رسانه‌ای کسل‌کننده است که فقط گه‌گاهی اعتماد نو به نقل از برنامه‌های خوب پخش می‌کند.

یک دانشجو جوان از ترکمن‌صحرا به پخش اعتماد نو به نقل از برنامه‌هایی با موضوع کرونا تاکید کرده و می‌گوید: الان باید فیلم‌ها و مستندهایی با موضوع کرونا بیشتر پخش شود تا میان مردم فرهنگ‌سازی شود. خیلی‌ها هنوز کرونا را جدی نگرفته و یا برایشان عادی شده است، تلویزیون با پخش مستندهایی در این زمینه بیشتر می‌تواند تاثیرگذار باشد.

یک شهروند از استان خراسان درباره انتظاراتش از تلویزیون در این ایام می‌گوید: اعتماد نو به نقل از برنامه‌هایی با موضوع آموزش و اطلاعات درباره کرونا در حال حاضر خیلی نیاز است و مردم احتیاج دارند تا درباره این بیماری و راه‌های پیشگیری از آن و نیز اطلاعات روز دنیا درباره آن بیشتر بدانند. مستندهایی با موضوع کرونا خیلی تاثیرگذار است. مردم باید بترسند تا کرونا را جدی بگیرند.

یک خانم خانه‌دار کرجی نیز معتقد است اعتماد نو به نقل از برنامه‌ها و سریال‌های طنز در این روزها می‌توانند در روحیه مردم تاثیرگذار بوده و حال‌ و هوایشان را عوض کنند.

شهروند قزوینی نسبت به کیفیت پایین اعتماد نو به نقل از برنامه‌های تلویزیونی انتقاد کرده و می‌گوید: باید تلاش‌هایی در جهت بالا بردن سطح کیفیت اعتماد نو به نقل از برنامه‌های تلویزیونی صورت بگیرد و در این راستا از کارگردانان و بازیگران باسابقه‌ای همچون رضا عطاران کمک گرفته شود. باید این حجم از ممنوع‌التصویری‌ها که گریبانگیر هنرمندان است کم شود. در مجموع نیاز است تا تغییر رویکردی گسترده را در بخش‌های فرهنگی و اجتماعی شاهد باشیم.

ویدئو / عزاداری شب هشتم محرم در محله‌های تهران
هم اکنون بخوانید

دختر جوان فیروزکوهی و فارغ‌التحصیل رشته ادبیات فارسی با بیان اینکه تمایلی به دیدن اعتماد نو به نقل از برنامه‌ها و سریال‌های جدید تلویزیونی ندارد، می‌گوید: من ترجیح می‌دهم فیلم‌ها و سریال‌های چند سال پیش را ببینم. چند سال است که تلویزیون هیچ اعتماد نو به نقل از برنامه یا سریال قابل قبولی تولید نمی‌کند و من دیگر هیچ انتظاری از تلویزیون ندارم فقط همان سریال‌های دهه‌های قبل را تماشا می‌کنم.

یک مخاطب دیگر از کرمان محتوایی که ترجیح می‌دهد از تلویزیون تماشا کند را اینگونه شرح می‌دهد: اگر تلویزیون فیلم و سریال‌هایی با محتوای طنز پخش کند مردم بیشتر تماشایش می‌کنند. اعتماد نو به نقل از برنامه‌های سرگرم‌کننده‌ای مثل «عصر جدید» هم خوب است. موسیقی می‌تواند بر روحیه مردم خیلی تاثیرگذار باشد اما خیلی کم به آن توجه می‌شود.

شهروند دیگری از استان خراسان جنوبی می‌گوید: از یک سو اوضاع بد اقتصادی و از سویی دیگر بیماری کرونا روحیه مردم را ضعیف کرده است، به همین جهت فکر می‌کنم پخش سریال‌های طنز و محتوای سرگرم‌کننده می‌تواند برای دقایقی حال‌وهوای مردم را عوض کند. مردم احتیاج دارند تا برای لحظاتی هم که شده از اخبار مرگ‌ومیر و حوادث بد به دور باشند و بتوانند بخندند.

یک دانشجوی تهرانی هم انتظاراتش از صداوسیما را اینگونه عنوان می‌کند: رسانه ملی در وهله اول باید اخبار و اطلاعات صحیح را به مردم رساند و روی اوضاع نابسامان اقتصادی سرپوش نگذارد. مردم خودشان در این جامعه زندگی می‌کنند و حوادث را از نزدیک می‌بینند پس خوب نشان دادن اوضاع چیزی را عوض نمی‌کند. در مرحله بعد پخش اعتماد نو به نقل از برنامه‌ها و سریال‌های طنز و سرگرم‌کننده خیلی نیاز است تا حال مردم برای دقایقی خوب شود و سختی‌هایشان را فراموش کنند.

این موضوع در گزارش‌های بعدی ایسنا ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − شانزده =

دکمه بازگشت به بالا