تئاتر و آفتاب و کرونا در چهارراه ولیعصر

به گزارش ایسنا،  ساعت ۵ عصر روز ۲۱ خرداد سرانجام بعد از چهار ماه سکوت، بار دیگر صدای بازیگران در فضای بیرونی مجموعه تئاتر شهر شنیده شد. در این روز با اجرای پنج نمایش خیابانی، تعطیلات کرونایی تئاتر به پایان رسید، اما این‌که این شروع دوباره چقدر مورد استقبال مخاطبان بوده است، نکته‌ای است قابل تأمل.

نمایش‌های خیابانی عموما مخاطبان خود را دارند. رهگذرانی که گاه از سر کنجکاوی گردن می‌کشند و نگاهی به این اجراها می‌اندازند. حالا اگر این نمایش بتواند در همان نگاه اول، مخاطب را جذب کند که تماشاگری برای خودش دست و پا کرده و برایش نقطه امیدی است.

اجرای نمایش‌های خیابانی برای تماشاگران رایگان است. قرار نیست تماشاگر برایش بلیتی تهیه کند. لازم نیست از اول تا به آخر نمایش را دنبال کند. می‌تواند از میانه اجرا، نظاره‌گر نمایش باشد یا اگر نمایش جذبش نکرد، بعد از پنج دقیقه سرش را پایین بیندازد و برود. شاید همین چیزهاست که سبب می‌شود نمایش‌های خیابانی معمولا با استقبال تماشاگران رو به رو شوند اما همین استقبال هم شرایطی می‌طلبد. چرا تماشاگر باید در برق آفتاب بایستد تا تئاتر تماشا کند؟! و حالا اینکه مسئولان تئاتر به چه دلیلی تصمیم گرفته‌اند اجراهای خیابانی ساعت ۵ عصر برگزار شوند، پرسشی منطقی به نظر می‌رسد.

در فضای باز تئاتر شهر صندلی‌های نسبتا زیادی چیده شده است؛ صندلی‌هایی با فاصله اجتماعی یک و نیم متری اما کمتر تماشاگری طاقت این را دارد که در برق آفتاب روی این صندلی‌ها جای بگیرد و تئاتر خیابانی ببیند. با این حال در هر گوشه‌ای که درختی سایه انداخته، جمعیت بیشتری در پناه آن به تماشا ایستاده‌اند. با این تفاوت که فاصله اجتماعی‌شان خیلی کمتر از یک متر و نیم است.

تأثیر هخامنشیان در دریای سیاه: تعامل قدرت‌ها منتشر شد
هم اکنون بخوانید

مسئولان دفتر تئاتر خیابانی به این فکر می‌کنند که شاید ساعت اعتماد نو به نقل از برنامه را تغییر بدهند تا مخاطبان بیشتری به تماشای این نمایش‌ها ترغیب شوند. آنها فعلا در حال آزمون و خطا هستند.

سکویی در نظر گرفته شده برای حضور بازیگران و اولین نمایشی که اجرا می‌شود، «کویید ۱۸» به کارگردانی امیرحسین انصافی است. پس از آن چهار گروه دیگر هم در نوبت اجرا هستند. گروه‌های اجرایی در فرصتی بسیار اندک شاید در حد یکی دو روز نمایش‌های خود را برای این اجراها آماده کرده‌اند. عنوان اعتماد نو به نقل از برنامه، «من، تو، ما، تئاتر، زندگی، کرونا» است. به گروه‌ها پیشنهاد شده بر این تیتر متمرکز شوند ولی اجباری به این پایبندی هم نیست و برخی، نمایش‌هایشان را با موضوعات دیگری اجرا می‌کنند.

قرار است این اعتماد نو به نقل از برنامه به مدت ۱۰ روز یعنی تا پایان خرداد ادامه داشته باشد و گروه‌های نمایشی هر یک نمایش‌هایشان را در چندین نوبت اجرا کنند. برای هر نمایش مدت زمانی ۳۰ دقیقه‌ای در نظر گرفته شده است.

امیرحسین انصافی هنرمند تئاتر که اولین اجرای این اعتماد نو به نقل از برنامه را دارد، می‌گوید: این یک شروع است ولی حتما در ادامه بهتر خواهد شد و مردم هم بیشتر استقبال می‌کنند.

بر اساس اعتماد نو به نقل از برنامه اولیه، اجرای این نمایش‌ها ساعت ۵ تا ۷ هر روز عصر انجام می‌شود ولی شاید دفتر تئاتر خیابانی به این نتیجه برسد ساعت دیگری را انتخاب کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + یک =

دکمه بازگشت به بالا