به گزارش ایسنا، چنید پیش رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ضمن تاکید بر اینکه فعالیت معدن سنگ سبز واقع در کوی فراز منطقه ۲ شهر تهران موجب تخریب بیش از پیش کوهستان و ایجاد خطر سیلاب در ایام بارندگی خواهد شد؛ به شهرداری تهران متذکر شد که با توجه به ماده ۶۰ اعتماد نو به نقل از برنامه سوم، در اسرع وقت و در چارچوب ضوابط قانونی حفاظت از حریم و با همکاری اداره کل محیط زیست تهران عملیات معدنکاری در این منطقه متوقف شود.
در این رابطه، علی عبدی- معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران- در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این معادن شمیرانات که شامل ۱۷ معدن میشود، برای تامین مصالح ساختمانی همان منطقه همچون شن وماسه، سنگلاشه و سنگ دانهبندی است. در حال حاضر واگذاری جدید در این منطقه نخواهیم داشت اما واگذاری همه این معادن و معدن مذکور هم از جمله آنهاست، قانونی بوده و دارای مسئولین فنی هستند که در معدن مستقر بوده و استخراج آنها و انفجارها را کنترل میکنند. ضمن اینکه علاوه براین کارشناس در شهرستان وجود دارد که مرتبا از معادن بازدید کرده و درصورت مشاهده خطری آن را گزارش میکند.
وی افزود: اما معضلاتی هم در این مناطق همچون شمیرانات و بخشی از دماوند وجود دارد که ساختوساز چه قانونی و غیرقانونی بسیار زیاد شده بنابراین سازندگان احساس میکنند که این معادن مزاحم آنهاست؛ به همین دلیل خواستار تعطیلی آنند. اما بیشتر سرمایهگذاران از اختصاص بخشی از کوهستان به معادن ناراضی هستند. تاکنون ۳۷ مورد برداشت غیرمجاز که هیچ اصول ایمنی را رعایت نمیکنند صورت گرفت، جالب است که هیچکس هم شکایت نکرد اما با فعالیت معادنی که دارای مجوز بهرهبرداری از وزارت صمت است و کاملا قانونی فعالیت میکنند، مخالفت میکنند. البته چند سالی است که در تلاش هستیم تا با برداشتهای غیرمجاز برخورد کنیم و از آنها جلوگیری شود.
عبدی تاکید کرد: این معادن کاملا قانونی واگذار شدهاند و قانونی فعالیت میکنند اما اهالی آن مناطق معتقدند که این معادن مزاحم ماست. لازم به ذکر است در نتیجه بررسی نقشهها، متوجه شدیم که حتی زمانی که این معادن فعال بوده و استخراج صورت میگرفته است، تنها زمینهای کشاورزی بوده و حتی یک مورد هم مسکن هم وجود نداشته است اما ساختوسازهایی هرچند غیرقانونی صورت گرفته و شکایت هم دارند. درصورتی که این افراد به حریم معادن ورود کرده و در آن منطقه ساختوساز انجام شده است. نمیشود برای اینکه افرادی دوست دارند در آن منطقه معدن نباشد، فعالیت معادن تعطیل شود.
این مقام مسئول خطر افزایش سیلاب و تخریب کوهستان به واسطه فعالیت این معادن را کاملا رد کرده و گفت: این معدن هیچ خطری برای سیل و سیلاب نداشته و کاملا ایمن مشغول فعالیت هستند و تاکنون گزارشی هم مبنی بر خطر ناشی از فعالیت این معدن نداشتهایم.
انتهای پیام