شرایط «فوق‌العاده» را قبول نداریم اما هتل‌ها همکاری کنند

به گزارش ایسنا، رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ـ در نامه‌ای خطاب به علی‌اصغر مونسان ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ نوشته بود: «همانطور که مستحضرید، در شرایط فعلی کشور با توجه به شرایط خاص منطقه و کنسلی گسترده تورهای ورودی و به دنبال آن احتمال بروز ضرر و زیان مالی دفاتر و آژانس‌های هواپیمایی فعال در زمینه ورود گردشگر به ایران، وجود دارد. خواهشمند است دستور فرمایید به منظور جلوگیری از خسارات احتمالی دفاتر و آژانس‌های فعال در حوزه تورهای ورودی، هماهنگی‌های لازم را با نهادهای ذی‌ربط و خصوصا جامعه آژانس‌های فعال در حوزه تورهای ورودی، نهادهای ذی‌ربط و خصوصا جامعه هتل‌داران برای همکاری در لحظات «فورس ماژور» مبذول کنند. »

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که معتقد است اتفاقات اخیر «ضربه‌ی بزرگی به گردشگری وارد کرده» هنوز به این درخواست پاسخی نداده است اما ولی تیموری ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ به این درخواست واکنش نشان داده و گفته است: شرایط فورس‌ماژور کاملاً تبیین‌شده و تعریف دارد. با اعلام من که نمی‌شود گفت در این شرایط هستیم یا نه! طی سال‌های همکاری این موضوع در مراکز گردشگری، دفاتر مسافرتی و هتل‌ها پیش‌بینی شده و همه آن را رعایت کرده‌اند. پس اگر شرایط فورس‌ماژور طبق تعاریف حاکم باشد، قطعاً این همکاری‌ها اتفاق خواهد افتاد و لازم به گفتن نیست.

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری درباره لغو پروازهای خارجی نیز اظهار کرده است: پروازها کنسل شده‌اند، پس سازمان هواپیمایی حالت فورس ماژور را برای بلیت‌ها در نظر می‌گیرد. طبیعتاً پس از آن به محض اعلام سازمان هواپیمایی مبنی بر لغو پروازها، هتل‌ها هم صددرصد همکاری‌های لازم را خواهند کرد، چون این موضوع در قراردادهای جامعه تورگردانان و هتل‌ها آمده است.

ویدئو / کوه «قیه» ماکو؛ یادگار پیشینیان برای ایران
هم اکنون بخوانید

جمشید حمزه‌زاده ـ رییس جامعه هتلداران ایران ـ نیز پس از اجماع با هیات مدیره این جامعه درباره درخواست مطرح شده به ایسنا گفت: ما شرایط فورس‌ماژور را قبول نداریم. این شرایط تعریف خود را دارد، اگر رسما اعلام کنند و مراحل قانونی آن طی شود، هتلداران نیز به رعایت آن ملزم خواهند شد.

وی اضافه کرد: به هر حال ما هتلداران را تشویق می‌کنیم با ابطال رزروها همکاری داشته باشند و علاقمندیم همکاری با آژانس‌ها ادامه داشته باشد.

او با اشاره به ضررهای وارده به هتل‌ها به خاطر حجم رزروهای ابطال شده، افزود: خسارت سنگینی به اقامتگاه‌ها وارد شده است، هم از ناحیه ابطال مسافران داخلی پس از سهمیه‌بندی بنزین و هم پس از حوادث اخیر که حجم کنسلی رزرو مسافران خارجی را افزایش داده است. بررسی‌های اولیه در هتل‌ها نشان می‌دهد بیش از ۸۰ درصد رزرو اتاق‌ها در یکی دو ماه آینده کنسل شده است. این کنسلی‌ها تا پایان فروردین ماه سال ۹۹ ادامه دارد.

حمزه‌زاده گفت: با توجه به این شرایط و درک وضعیت آژانس‌های مسافرتی ما از هتلداران درخواست می‌کنیم درصورت ابطال رزروها، طبق قرارداد با آژانس‌ها رفتار کنند. اگر آژانسی با هتلی قرارداد ندارد توصیه می‌شود طبق ضوابط رزرو و ابطال اقدام شود. همچنین کنسلی مسافران انفرادی که خارج از آژانس سفر می‌کنند نیز تابع دستورالعمل کنسلی است.

شرایط «فورس ماژور» یا «فوق‌العاده» زمانی تعیین می‌شود که پروازها و هتل‌ها طی یک وضعیت ویژه همچون تهدیدات امنیتی، شرایط جوی و یا اعمال محدودیت و یا ممنوعیت از سوی دولت‌ها برای سفر به مناطقی خاص، خارج از اراده مسافر کنسل می‌شوند. در صورت اعلام رسمی این وضعیت، هیچ یک از هتل‌ها و آژانس‌ها مجاز نیستند از مردم پولی بابت کنسلی اقامتگاه و پرواز، کسر و یا آن‌ها را مشمول جریمه کنند.

ژست و دکوراسیون‌ با کتاب
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × چهار =

دکمه بازگشت به بالا