به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان امروز (جمعه) طی پیامی به مناسبت بیست و هفتم دسامبر چهلمین سالروز تجاوز اتحاد جماهیر شوروی به این کشور تاکید کرد: “مردم افغانستان از روز ششم دی ۱۳۵۸ خاطره تلخی در ذهن دارند. این روز سرآغاز یک فصل دشوار برای مردم و کشور به شمار میرود. شماری از هموطنان عزیز ما جان خود را برای دفاع از ارزشهای معنوی و تمامیت ارضی از دست داده و شماری دیگر راهی دیار هجرت شدند”.
وی در این پیام افزود: “مقاومت، فداکاری و مجاهدت مردم کشور، جلوههای باشکوهی را در تاریخ ثبت کرده است. این مقاومت که مردم نقش محوری داشتند، سبب شد تا شوروی سابق به حقانیت جهاد مردم پی ببرد و افغانستان را ترک کند.
اشرف غنی در ادامه این پیام بر حفظ ارزشهای جهاد مردم این کشور علیه شوروی سابق تاکید و اظهار کرد: جهاد مردم کشور درسهای مهمی مانند آزادی خواهی، استقلال و فداکاری را برای نسلهای امروز به میراث گذاشته است.
رئیس اجرایی افغانستان ۲۷ دسامبر سالروز تجاوز شوروی به این کشور را سرآغاز جنگهای ۴۰ ساله دانسته و اعلام کرد: با گذشت چهار دهه هنوز هم مردم ما قربانی میدهند.
عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی افغانستان طی پیامی به مناسبت چهلمین سالروز حمله شوروی سابق به این کشور اعلام کرد: ششم دی (۲۷ دسامبر ۱۹۷۹) مصادف است با سالروز تجاوز اتحاد جماهیر شوروی به افغانستان و سرآغاز جهاد علیه اشغال و جنگهای خونین در تاریخ معاصر کشور است.
وی تاکید کرد: “۶ جدی (دی) در تاریخ سیاسی کشور، یک روز سیاه و نامیمون به شمار میرود و سرآغاز جنگهای چهل ساله در کشور است. متاسفانه با گذشت چهار دهه از این تجاوز، هنوز جنگ و درگیری در کشور ادامه دارد و از مردم ما قربانی میگیرد”.
وی افزود: “چهل سال قبل، نیروهای اشغالگر شوروی سابق با تجاوز به کشور، خلاف تمام موازین بینالمللی و انسانی افغانستان را اشغال کردند و حکومت دستنشانده خود را بر مردم آزاده ما تحمیل کردند”.
عبدالله با تاکید بر اینکه “هجوم نیروهای شوروی سابق به افغانستان و حمله بر دین و مقدسات کشور باعث قیام و جهاد سراسری مردم قهرمان کشور شد”، عنوان کرد: “مردم افغانستان با دستخالی اما با ایمان و توکل به خداوند یکی از ماندگارترین قیامها و مقاومتهای آزادیخواهانه و مبارزه علیه اشغال را در تاریخ معاصر رقم زدند. مردم در این راه قربانیهای فراوانی داده و متحمل خسارات زیادی شدند. صدها هزار نفر به شهادت رسیدند، هزاران تن معلول شدند و ملیونها انسان مجبور به هجرت شدند اما به رغم این همه قربانیهای بیشمار تسلیم زور و اشغال نشده و تا رسیدن به قلههای پیروزی به مبارزه خود ادامه دادند”.
انتهای پیام