ضرورت استفاده از فارغ‌التحصیلان تحصیلات تکمیلی هنر در حوزه آینده‌پژوهی

به گزارش ایسنا، فاطمه شاهرودی در “نشست آینده‌پژوهی فرهنگ در آینده ایران” که به مناسبت هفته ترویج علم امروز در مرکز تحقیقات سیاست‌ علمی کشور برگزار شد، به موضوع آینده‌پژوهی هنر و نسبت آن با فرهنگ پرداخت و اظهار کرد: هنر یکی از زیرمجموعه‌های فرهنگ است.

وی هنر در معنای قدیم آن را صنعت، فن و مهارت تعریف کرد و گفت: هنر در معنای جدید آن به هنرهای زیبا همچون نقاشی، موسیقی، تئاتر و سینما اتلاق می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز خاطرنشان کرد: باید به آینده‌پژوهی هنر توجه کنیم تا بدانیم از کجا به کجا می‌رویم. آینده‌پژوهی هنر شامل چگونگی و چیستی هنر در آینده، اقتصاد هنر، سبک‌ها و مکاتب هنری، مخاطبان هنر، رشته‌های هنری و فناوری‌های جدید است.

شاهرودی افزود: از جمله پیشینه آینده‌پژوهی در هنر می‌توان به فیلم سینمایی “هامون” اشاره کرد که در صحنه‌ای از این فیلم، بازیگران نحوه کباب‌خوردن در آینده را توصیف می‌کنند.

وی با اشاره به هنر آینده‌گرا گفت: هنر آینده‌گرا نشانه‌ای از هنر متعهد و فاخر است که به ما در مطالعه و بازنمایی انواع آینده‌های ممکن، محتمل و مرجح کمک می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز یادآور شد: گالری‌سازی از آینده شاخه‌ای از هنر معاصر جهان است که به خلق چشم‌اندازهای آرمانی یا علمی تخیلی از آینده در قالب فیلم‌ها و سریال‌ها می‌پردازد.

شاهرودی سپس به آینده‌پژوهی و آموزش عالی پرداخت و توضیح داد: تفاوت‌های سازوکار تحصیل در هنر نسبت به سایر رشته‌ها، افزایش فارغ‌التحصیلان هنر در مقطع تحصیلات تکمیلی و موضوعات آنها از جمله ملاحظات آینده‌پژوهی و آموزش عالی است.

معمای شیخ بهایی در عصر تفوق مدرنیته
هم اکنون بخوانید

وی خاطرنشان کرد: دانشجویان این رشته بر حسب کهن الگوی هنرمند روشنفکر علاقه به تحصیلات آکادمی در حیطه تئوری هنر را دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز در پایان گفت: با توجه به ظرفیت فارغ‌التحصیلان مقطع تحصیلات تکمیلی هنر باید توجه این دانشجویان را به موضوع آینده‌پژوهی هنر جلب کرد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + 5 =

دکمه بازگشت به بالا