سرگذشت آب و آب‌رسانی در ایران در یک کتاب

به گزارش ایسنا، این کتاب با تصویرگری مسعود قرباغی برای نوجوانان بالای ۱۵ سال در ۶۰ صفحه با جلد سخت و شمارگان ۲۵۰۰ نسخه در انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است.

در معرفی ناشر از این کتاب آمده است: «پیدایش قنات و ظهور تمدن‌های جدید»، «مُقَنی‌ها، مهندسان آب و خاک»، «مهندسی طراحی و ساخت قنات»، «سد و بند»، «پیشینه‌ ساخت آب‌انبار در ایران»، «میرآب‌ها»، «زیرآب»، «تاریخ پیدایش کوزه»، «ساعت آبی»، «مهندسان و آب‌شناسان نامدار ایرانی» و… از جمله موضوع‌هایی است که در این کتاب به آن‌ها پرداخته شده است.

در بخشی از کتاب «خواب آب» می‌خوانیم: «آب آبادانی می‌آورد. هر کجا برود آباد می‌کند و هر جا نرود، ویرانی و بَرَهوت و بیابان به جا می‌گذارد. کشور ما روی نوار خشک و نیمه‌خشک کره‌ زمین قرار دارد؛ به همین دلیل سایه‌ تهدید و ترس از خشک‌سالی، همیشه بر سر ما ایرانیان بوده و هست.»

«نیاکان ما» مجموعه‌ای است که به گوشه‌هایی از فرهنگ و تمدن مردم ایران پس از اسلام پرداخته و تلاش دارد با نگاهی متفاوت به سرگذشت ایران، تاریخ را در دل زندگی مردم و فرهنگ آن‌ها جست‌وجو کند.

از این مجموعه علاوه بر این اثر تاکنون شش کتاب دیگر نیز منتشر شده که «قلم و تاج» سرگذشت وزیران ایرانی اثر ابراهیم حسن‌بیگی و «زنگ‌ها و راه‌ها» سرگذشت بازرگانی در ایران به قلم حسین بکایی است. همچنین مهدی میرکیایی داستان کتاب و کتاب‌خوانی را در «کاروان دانایی»‌ و عباس جهانگیریان در کتاب «مدرسه‌ فرشتگان» داستان پزشکان ایرانی از زمان ساسانیان تاکنون را نقل می‌کند. در همین حال داستان ورزش در ایران در کتاب «گوی و چوگان» به نویسندگی جمال‌الدین اکرمی روایت شده است و با مطالعه‌ کتاب«خورشید کالسکه‌سوار» حسین بکایی می‌توان با سرگذشت گاهشماری در ایران آشنا شد.

بهار اینجا پر از بوی شکفتن‌هاست
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + نه =

دکمه بازگشت به بالا