صادرات ۲ میلیارد دلاری به همین سادگی‌ است؟

فریدون میرزالو، مدیرکل سابق دفتر آموزش و حمایت از تولید صنایع دستی در گفت‌وگو با ایسنا در گفت‌وگو با ایسنا درباره وعده علی‌اصغر مونسان مبنی بر صادرات ۲ میلیون دلاری تا سال ۱۴۰۴، اظهار کرد: اصولاً معاونت صنایع دستی در صادرات نقش مهمی بازی نمی‌کند، بنابراین اگر قرار باشد اتفاق بزرگ‌تری از صادرات کنونی بیفتد، باید در ابتدا ببینیم معاونت صنایع دستی کجا می‌تواند نقش ایفا و چگونه می‌تواند به تولیدکنندگان و صادرکنندگان کمک کند.

او ادامه داد: به عنوان مثال معاونت صنایع دستی می‌تواند در موضوعاتی همانند ترابری و حمل و نقل محصولات کمک یا اینکه حضور صادرکنندگان ایرانی و خارجی در ایران را تسهیل کند. یکی دیگر از پرسش‌های مهم این است که آیا تاکنون معاونت صنایع دستی توانسته‌ کالاهای تجاری صنایع دستی را با مشخص کردن محل تامین آنها طبقه‌بندی کند؟ چراکه پراکندگی کارگاه‌های صنایع دستی زیاد است و باید مشخص باشد که هر کالایی در کجا تولید می‌شود. این درحالی است که در حوزه صنایع دستی برای معرفی تنوع و محل تولید کالاها هنوز اقدام آنچنانی صورت نگرفته است. 

این کارشناس صنایع‌ دستی با بیان اینکه «صادرات موضوع پیچیده‌ای است»، خاطرنشان کرد: تاکنون فقط توانسته‌ایم برای معرفی تولیدکننده‌های بزرگ لیستی را تهیه‌ کنیم، اما این امر برای رسیدن به صادرات زیاد کافی نیست من چند بار در نمایشگاه‌های بزرگ صنایع دستی شرکت کرده‌ام؛ نمایشگاه‌هایی با وسعت زیاد و که فقط سمپل ارائه می‌دهند و همه صادرکنندگان امکان حضور دارند. چه زمانی ممکن است این اتفاق در ایران نیز رخ بدهد و کسانی که صنایع دستی صادر می‌کنند بتوانند به ایران بیایند و نمونه کارها را ببینند.

میرزالو تاکید کرد: با توجه به موضوعاتی که مطرح شد فکر نمی‌کنم رسیدن به صادرات ۲ میلیارد دلاری موضوعی باشد که به همین سادگی‌ها اتفاق بیفتد؛ آن هم با توجه به نیروهای کارشناسی که در معاونت وجود دارد و هر روز هم بیشتر تحلیل می‌رود. از طرفی دیگر هم زیرساخت‌ها آنگونه که باید هنوز فراهم نشده است و کارگاه‌های صنایع دستی آمادگی این را ندارند که سفارش عمده بگیرند و به موقع تحویل بدهند.  

فروش یکی از آثار خالق «ماجراهای تن تن»
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − هفت =

دکمه بازگشت به بالا