کارگردان هلندی که تحت تاثیر فرهنگ کُردها قرار گرفت

تیتیا بومیستر در حاشیه برگزاری چهاردهمین تئاتر خیابانی مریوان در گفت‌وگو با پایگاه خبری ایسنا اظهار کرد: حدود ۳۰ سال است که در حوزه تئاتر کار می‌کنم. در همه جای دنیا اجراهایی را داشته‌ام اما در ایران تاکنون نه و امروز برای اولین بار یک ورک شاپ آموزشی را در مریوان برگزار کردم.

وی با ابراز خرسندی از حضور در شهر مریوان، افزود: اینجا یک دنیای ناشناخته است. من سال گذشته نیز به تهران، اصفهان، شیراز و جاهای مختلف در ایران سفرهایی را داشتم. ما در رابطه با سیاست چیزهای زیادی را در اخبار می‌شنویم اما من هیچ وقت مردم ایران را ندیده بودم. مردم اینجا بسیار صمیمی و خونگرم هستند و در رابطه با فرهنگ اینجا خیلی تحت تاثیر قرار گرفتم.

این مدرس ورک شاپ از کشور هلند افزود: سال گذشته به مساجد، معماری‌های کهن و موزه‌های زیادی در ایران رفتم. به خاطر فرهنگ غنی ایران بسیار تحت تاثیر قرار گرفتم. مردم ایران بسیار شاد هستند و من رویای کار کردن در ایران را دارم.

وی در مورد حضور خود به عنوان مدرس ورک شاپ در مریوان هم گفت: به واسطه یکی از دوستانم که در زمینه تئاتر خاورمیانه تحقیق می‌کند با این جشنواره آشنا شدم. من هیچ چیزی در مورد فرهنگ کردها نمی دانستم و وقتی آمدم به معنای واقعی سورپرایز شدم.

بومیستر در ادامه گفت: آنچه برای من مهم است این بود که با هنرمندان اینجا دانشم را تبادل کنم و تجارب و دانسته هایم را در اختیار هنرمندان ایرانی بگذارم. مردم اینجا بسیار مشتاق یادگیری هستند و من آرزو دارم که وقت بیشتری داشتم تا چیزهای بیشتری را انتقال بدهم که امیدوارم سال آینده بتوانم یک تئاتر مشترک را با هنرمندان مریوانی داشته باشم.

اکران «عمارتی در مه» در گروه هنر و تجربه
هم اکنون بخوانید

وی هنرمندان مریوانی را با استعداد توصیف کرد و گفت: مردم اینجا دوست دارند که چیزهای بیشتری را یاد بگیرند که این بسیار مهم است و می طلبد که بر روی آنها سرمایه گذاری شود.

وی همچنین در مورد هنر نمایش گفت: تئاتر راهی برای خارج کردن هر آنچه که در درون تو وجود دارد، است، تئاتر نقش درمانگری را دارد و تو می توانی شادی و حتی خشم و عصبانیت خودت را به وسیله آن بیرون بریزی. وقتی همه اینها را اگر بتوانی با زبان هنر بیان کنی یک هنر متعالی شکل می گیرد.

این کارگران تئاتر در مورد تاریخچه تئاتر در کشور در هلند هم اظهار کرد: در دهه ۱۹۷۰ تئاتر خیابانی در هلند شکل گرفته و تنوع آن بسیار بیشتر از ایران است و البته شاید کیفیت هم بالاتر باشد. کار کردن در زمینه تئاتر خیابانی در اروپا بسیار سخت است چون رقابت‌ها زیاد است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 18 =

دکمه بازگشت به بالا