به گزارش پایگاه خبری ایسنا-منطقه اصفهان در گلپایگان، عبدالهادی فقهیزاده روز پنجشنبه در آیین اختتامیه مسابقات سراسری حفظ قرآن کریم که در گلپایگان برگزار شد، اظهار کرد: افتخار دارم در جلسه اختتامیه یازدهمین دوره مسابقات حفظ قرآن کریم حضور دارم. بزرگترین و شایسته ترین موجودی که خداوند آفریده انسان است و قرآن کریم نیز شایسته ترین معجزه الهی است. قرآن برای مردم و زندگی است؛ در قرآن کریم هیچ آیه ای خطاب به مردگان نیست، بنابراین قرآن کتاب زندگی و تربیت انسان در جهت حضور معنادار در عرصه زندگی است.
وی ادامه داد: برای درمان درد های روحی، فردی و اجتماعی خود به قرآن نیازمندیم. موجودیت دولت و حاکمیت اسلامی ایران سخت وام دار قرآن است، بنابراین لازم است حاکمیت و دولت نگاه ویژه ای به فعالیت های قرآنی نشان دهد البته چنین توجهاتی وجود دارد. در کنار بهره مندی از خیرین قرآنی باید زمینه ها را فراهم کنیم تا موسسات قرآنی که نیازمند حمایت های دولتی هستند از آن برخوردار شوند.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ممکن است گمان کنیم که تلاوت و حفظ قرآن ما را از پرداختن به جنبه های دیگر بی نیاز می کند اما چنین نیست، اگر قرآن کریم را حفظ کردیم و عمل نکردیم بهره ای از معنویت قرآن نبردیم. در هیچ قسمتی از قرآن نیامده است که قرآن کریم را نازل کردیم که مردم آن را تلاوت و یا حفظ کنند.
فقهی زاده افزود: ما منتی بر قرآن و خداوند نداریم، بلکه نیازمندیم که با تلاوت زمینه را برای انس آماده کنیم. حافظان قرآن با پیامبر(ص) و ائمه (ع) در پاسداشت حریم الفاظ قرآن کریم مشارکت می کنند، همچنین اگر مفهوم متعالی را در کنار حفظ قرآن نشناسیم بهره چندانی از تلاوت و حفظ قرآن نبرده ایم.
او همچنین در حاشیه این مراسم جمع پایگاه خبریان اظهار کرد: از نظر ما حفظ قران کریم یک اولویت اساسی و فعالیت ویژه محسوب می شود و زمینه ساز انس و معرفت افزایی است. ممکن است فردی تلاوت قران را انجام دهد اما خیلی با معانی انس پیدا نکند ولی حفظ قران کریم چون اقدامی مستمر و روبه جلو است، طبیعتا سبب انس هم میشود و بسیار ارزشمند است.
وی ادامه داد: اگر حفظ قرآن معنا گرا باشد بسیار سودمندتر است و به نظر ما موسسه کشوری مهد قرآن کریم این رویکرد اساسی را دارد و از این جهت مورد حمایت های مادی و معنوی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در سال های اخیر قرار گرفته است.
معاون قران و عترت وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی گفت: معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اساسا برای تسهیل و توسعه در فرهنگ سازی برای قران کریم تاسیس شده است. آموزش قرآن، پرداختن به هنرهای قرانی و توسعه دایره موسسات پرورش حافظان قران کریم و … جهت تقویت گفتمان قرانی در کشور است، همچنین جشنواره های آیات را برای تقویت فرهنگ سازی قرانی برگزار می کنیم.
فقهیزاده خاطر نشان کرد: رویکرد اساسی ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرهنگ سازی و تقویت گفتمان فرهنگی اسلامی است که این رویکرد را از طرق متعدد و به شکل های گوناگون دنبال می کنیم. حفظ قرآن کریم موثر نیست، مگر در سایه انس روزانه و پیوسته با قرآن کریم.
وی خاطرنشان کرد: از نظر برخی از عالمان قران کریم بین حفظ کردن و حفظ شدن تفاوت وجود دارد و اولویت با حفظ شدن قرآن کریم است به این معنا که اینقدر با قرآن کریم انس پیدا کنیم که سوره های این کتاب آسمانی راحفظ شویم و نه اینکه برای خود تکلیف معین کنیم که ایات را حفظ کنیم.
انتهای پیام