تسلیت‌هایی برای درگذشت حسینعلی طباطبایی

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی در پیامی درگذشت حسینعلی طباطبایی از پیشکسوتان تئاتر ایران و از اولین مدیران تماشاخانه سنگلج را تسلیت گفت.

متن پیام شهرام کرمی به شرح زیر است:

«بلندآوازه باد نام حسینعلی طباطبائی که با نشستن بر مسند مدیریت تماشاخانه سنگلج در روز افتتاحش به تاریخ ۱۸ مهر ۱۳۴۴، به عنوان نخستین مدیر این میراث فرهنگی گره خورده است. هر چند جهان را بدرود گفته و در میان‌مان نباشد.

بزرگ‌مردی که نمی‌توان حضورش را در سال‌های دهه ۴۰ شمسی در استان خوزستان که موجب رونق و اعتلای تئاتر اهواز و تربیت بسیاری از هنرمندان آن منطقه شد، نادیده گرفت.

همچنان که نمی‌توان ترجمه آثاری چون «تئاتر و مسائل اساسی آن»، «خاموشی دریا»، «فراموش‌شدگان»، «بازی کشتار» و… را خواند و قدردانِ آن‌چه او در راه هنرهای نمایشی برای تحققش از جان مایه گذاشت نبود.

نبود او را در جهان به خود، به دختر نازنینش، ناهید طباطبایی، به خانواده ارجمندش و به اهالی تئاتر و علاقه‌مندانش تسلیت گفته و برای بازماندگانش آرزوی صبری جمیل دارم.»

پریسا مقتدی، مدیر تماشاخانه سنگلج نیز در پیامی دیگر درگذشت دکتر حسینعلی طباطبایی پژوهشگر، مترجم، کارگردان و نخستین مدیر تماشاخانه سنگلج را تسلیت گفت.

متن پیام تسلیت او به شرح زیر است:

«تئاتر معاصر ایران چهره‌های تاثیرگذار بسیاری در خود دارد که هرکدام در بنا نهادن پایه‌های این هنر والا ایفاگر نقش مهمی بودند. بی‌شک یکی از آن بزرگان، دکتر حسینعلی طباطبائی است که طی چند دهه، با دانش و جایگاه بلند علمی خود و همت و تلاشی که صرف پژوهش، تالیف و ترجمه کرد، تاثیر ماندگار و بسزایی را در تربیت چند نسل از دانشجویان تئاتر داشته است. اکنون تالم و تاثر اینجانب برای فقدان دکتر طباطبایی دوچندان است. چرا که او درکنار تمام فعالیتهایش، نخستین مدیر تماشاخانه سنگلج نیز بوده است.

وقتی مادر بودن باعث نویسندگی شد
هم اکنون بخوانید

درگذشت دکتر طباطبایی را به خانواده محترم و هنرمندشان و جامعه تئاتر ایران تسلیت می‌گویم.

روحشان قرین رحمت و یادشان گرامی‌باد. »

به گزارش ایسنا حسینعلی طباطبایی از پیشکسوتان تئاتر ایران، از اولین مدیران تماشاخانه سنگلج و پدر ناهید طباطبایی (نویسنده و مترجم) دیروز عصر (۲۲ مردادماه) بر اثر کهولت سن و در ۸۷ سالگی در بیمارستانی در تهران درگذشت.

حسینعلی طباطبایی متولد ۱۳۱۱ در تهران بود. او در سال‌های دهه ۲۰ خورشیدی همزمان هم درس زبان و ادبیات فرانسه خواند و هم در رشته دندان‌پزشکی تحصیل کرد. طباطبایی در اداره هنرهای دراماتیک مشغول به کار بود و در عین حال آثار نمایشی متعددی را برای اجرا در تلویزیون ترجمه کرد که به صورت اعتماد نو به نقل از برنامه زنده توسط کارگردانان و بازیگران برجسته تئاتر کشور از جمله عباس جوانمرد، علی نصیریان، عزت‌الله انتظامی و جمشید مشایخی اجرا می‌شد.

در سال ۱۳۴۳ برای گذراندن یک دوره کارگردانی عازم کشور فرانسه شد و پس از بازگشت به کشور به مدیریت تئاتر نوبنیاد سنگلج منصوب شد. کمی بعد برای گذراندن دوره خارج از مرکز به استان خوزستان اعزام شد. در همین دوره ماموریت بود که در شهر اهواز نمایشنامه‌های متعددی را کارگردانی کرد و دوره‌های آموزشی را برای هنرجویان تئاتر اهواز برگزار کرد.

در سال‌های دهه ۴۰ حضور طباطبایی در استان خوزستان موجب رونق و اعتلای اهواز و تربیت بسیاری از هنرمندان آن منطقه شد. پس از بازگشت از خوزستان در سال ۵۳ به دعوت بهرام بیضایی مشغول به تدریس در دانشگاه نیز شد.

«نقش مراکز آموزش تئاتر در تحول و گسترش هنر نمایش ایران» و ترجمه آثاری چون «تئاتر و مسائل اساسی آن» اثر میشل ویینی، «خاموشی دریا» اثر ژان برولر(ورکور)، «فراموش‌شدگان» اثر لوئیس بونوئل و «بازی کشتار» اثر اوژن یونسکو (ترجمه مشترک با داوود رشیدی) بخشی از آثار حسینعلی طباطبایی بود.

«دوار» به هنر و تجربه می‌آید / داستان یک موزیسین عاشق فراموشکار
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 15 =

دکمه بازگشت به بالا