به گزارش ایسنا، عمر فاروق، تحلیلگر مسائل مربوط به امور گروههای تروریستی در گفتوگو با شبکه خبری روسیا الیوم خاطرنشان کرد: دلایل متعددی وجود دارد که داعش را به سمت پیشروی به صحرای آفریقا و کشورهای آن سوق میدهد؛ از جمله این دلایل عبارتند از:
نخست: داعش از شبهنظامیان مسلح مستقر در داخل کشورهای آفریقا چه در غرب چه در شرق و یا در مرکز آفریقا مانند “بوکو حرام”، “الشباب”، “گروه توحید و جهاد”، “گروه ابو ولید” و گروههای افراطگر دیگر بهره میگیرد.
دوم: بهرهگیری از جغرافیای طبیعی کشورهای آفریقایی به ویژه مناطق کوهستانی و بیابانی که پناهگاه امنی برای این گروه و فراهم کردن فرصت آموزش به نیروهای آن است.
سوم: ضربه زدن به مراکز و منافع آمریکایی و غربی در داخل کشورهای آفریقایی با هدف جبران خسارتهای وارده به این گروهک تروریستی در سوریه و عراق.
چهارم: انجام تعداد زیادی حملات تروریستی برای عرض اندام رسانهای تا هواداران خود و افکار عمومی جهانی را خطاب قرار داده و نشان دهد که این گروه همچنان قدرتمند بوده و قادر است در مناطق و جغرافیای سیاسی گستردهای مستقر شود و قدرت مقابله مسلحانه و ایستادگی در مقابل ائتلافهای بینالمللی نظامی را که به دنبال نابودی این گروه و ریشهکن کردن آن هستند، دارد.
پنجم: داعش به دنبال اجرای راهبرد بقای خود از طریق “جذب کودکان آفریقایی” است و این گروه سعی دارد با جذب کودکان و آموزش آنها برای پیوستن به صفوف داعش، نسل جدیدی که تفکرات و اصول و مبانی تکفیری و افراط گری داعش را داراست، در آفریقا پرورش دهد.
ششم: داعش به دنبال بهرهگیری از منابع وسیع اقتصادی است که در اختیار شبهنظامیان مسلح فراهم است و منابع مهم مالی برای داعش جهت جبران خسارتهای مالی خود در سوریه و عراق به شمار میآید.
هفتمین دلیل: اجرای راهبرد سه کشور خاورمیانه برای نفوذ در مناطق ساحلی و صحرای آفریقا با هدف توسعه نفوذ خود و بهرهکشی از منابع آن به ویژه اورانیوم، طلا، الماس، چاههای نفت، گاز طبیعی و منابع طبیعی که به صورت مستقیم به شرکتهای وابسته به این کشورها منقل میشود.
هشتم: تلاش برای تسلط بر تجارت اسلحه، مواد مخدر و همچنین گروگانگیری در مناطق کوهستانی و بیابانی آفریقا.
انتهای پیام