به گزارش ایسنا، محمدعلی طهماسبی در جلسه هماندیشی طرح توسعه گلخانهها با اصحاب رسانه، اظهار کرد: یکی از روشهای تولید محصول، سیستمهای گلخانهای است. از ۳٫۵ میلیون هکتار گلخانه در دنیا، ۱۶ هزار هکتار آن در ایران قرار دارد که انواع مختلف ساده و پیشرفته داشته و ظرفیتهای آنها از نظر فناوری، کاربرد و غیره متفاوت است.
وی با اشاره به ظرفیتها و مزیتهای گلخانه، گفت: با توجه به ظرفیتهایی که وجود دارد، قرار است ٤٨ هزار هکتار گلخانه در افق ١٠ ساله در ایران ساخته شود. تولید مستمر، تولید خارج از فصل و تولید کنترل شده از مزایای کشت گلخانهای است، زیرا اگر عناصر مورد نیاز در گلخانه به گیاه داده نشود، بازدهی لازم را نخواهد داشت و مانند محصولات فضای باز عمل میکند. همچنین قابل کنترل بودن کشت گلخانهای از نفوذ آلودگی جلوگیری میکند.
طهماسبی بیان کرد: گردش نقدینگی و مالی گلخانهها مزیت دیگری برای کشاورزان است چراکه تنوع محصولات گلخانهای بیشتر از فضای باز بوده، بنابراین گردش نقدینگی کشاورز افزایش مییابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص میزان صرفهجویی آب گلخانهها، عنوان کرد: صرفهجویی آب در گلخانههای پیشرفته تا ۹۰ درصد است، همچنین هر هکتار گلخانه ۱۰ اشتغال مستقیم فراهم میکند، بنابراین گلخانهها میتوانند اشتغال بالایی را فراهم کنند.
وی با اشاره به اینکه طرحهای تسهیلاتی گلخانهها جزو طرحهای اقتصاد مقاومتی هستند، تصریح کرد: در کشت فضای باز نمیتوان به بارندگیها اکتفا کرد، زیرا بازندگیها موقت هستند و مانند سرم عمل میکنند، همین مساله موجب روی آوردن به کشت گلخانهای میشود.
طهماسبی در خصوص سرمایهگذاران کشت گلخانهای، بیان کرد: سال گذشته حدود ٦٠ درصد خوداجرایی داشتیم یعنی مردم سرمایهگذاری کردند، بدون آنکه تسهیلاتی به آنها داده شود. این سرمایهگذاران بیشتر در تهران و جیرفت حضور داشتند که سود قابل قبولی نیز برایشان رقم زده شد.
در ادامه نجفقلی صالحی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی، در خصوص انگیزه و موانع سرمایهگذاری در بخش کشت گلخانهای، اظهار کرد: تحریمها فرصتی برای صادرات محصولات گلخانهای است، زیرا محصولات گلخانهای یکی از سودآورترین تولیدات به حساب میآید اما مشکل اصلی ما فرایندهای صدور مجوزها است که مهمترین مانع توسعه سرمایهگذاری در بخش گلخانهای محسوب میشود.
انتهای پیام