به گزارش ایسنا، به نقل از الشرق الاوسط، منابع سیاسی آگاه گفتند: شاباک با اصل این طرح ارتش موافق است، اما معتقد است باید برای اجرای آن شروط دیگری مانند اظهار صریح حسن نیت حماس برای اجتناب از جنگ با اسرائیل فراهم شود.
به گفته یک شخصیت نزدیک به شاباک این سازمان کاملاً اطمینان دارد که حماس از ورود تعداد زیادی از کارگران استفاده کرده و برخی از آنها را وادار میکند عملیاتی علیه اسرائیل اجرایی کنند، به همین دلیل شاباک خواستار تعهد از سوی حماس است تا دست به این اقدام نزند و جهت ابراز حسن نیت تظاهرات بازگشت را متوقف کند. همچنین این سازمان احتمال میدهد کارگران فلسطینی به جای اینکه وارد شهرکهای اسرائیل شوند به منطقه صنعتی وارد میشوند که کاملاً در مرزها واقع شده است.
پیش از این ارتش اسرائیل طرحی تحت عنوان “تلاش برای برقراری مجدد آرامش طی سالهای آتی” در نظر گرفته بود که شامل وارد کردن تدریجی ۲۰ هزار فلسطینی از نوار غزه به اراضی اشغالی میشود. ارتش آماده است در مرحله نخست ۵ هزار کارگر فلسطینی را وارد اراضی اشغالی کند.
یک منبع نظامی در ارتش این رژیم در خصوص این طرح گفت: هزینه وارد کردن کارگران فلسطینی از غزه به شهرکهای اطراف آن برای کار کمتر از هزینه بهکارگیری کارگران تایلندی است. زیرا کارگران فلسطینی صبح وارد شهرکها شده و شب نیز به خانههایشان برمیگردند و به خوابگاههایی در این شهرکها نیاز ندارند. به کارگیری کارگر فلسطینی، او را مجبور میکند پیش از ورود در هر تظاهرات یا اعتراضات خشونت آمیزی علیه اسرائیل، به تأمل بپردازد، زیرا این اقدام منبع درآمد او را از وی سلب میکند و این شیوهای است که ممکن است بر اساس آن فلسطینیان از پرتاب بالنهای آتشزا به مناطقی که خود و برادرانشان در آن کار میکنند، امتناع کنند.
این مسئول امنیتی افزود: میتوان مرحله آزمایشی وارد کردن ۵ هزار کارگر فلسطینی برای کار از غزه به شهرکهای اسرائیلی را آغاز کرد. در سایه این اقدام و بر اساس تصمیمات دولت، توسعه و گسترش این ایده مورد بررسی قرار خواهد گرفت. اهالی غزه کار در اراضی اشغالی را به کار در حفاری تونلها ترجیح خواهند داند زیرا آنها از این طریق روزی خود را به دست آورده و این امر اقتصاد کل شهر و اردوگاههای آنها را بهبود خواهد بخشید. همان وضعیتی که در کرانه باختری حاکم است و در آنجا یک آرامش نسبی وجود دارد.
این مسئول نظامی اسرائیلی گفت: ما به صورت آزمایشی ۵ هزار کارگر را برای کار در اراضی اشغالی از بین صدها هزار کارگر اهل غزه میآوریم، آنها هر صبح و شب در گذرگاهها مورد بازرسی امنیتی قرار میگیرند و هر کدام دست کم ۵۳۰۰ شِکل (حدود ۱۵۰۰ دلار آمریکایی) مطالبه خواهد کرد و این یعنی اینکه در ماه حدود ۲۵ میلیون شِکل وارد غزه میشود و این مبلغ به معنای قدرت خرید بالا است که به صورت جدی به بهبودی اقتصاد غزه کمک کرده، زندگی روزانه مردم این منطقه را بهبود بخشیده و به لحاظ امنیتی آرامش را برقرار خواهد کرد. همچنین هر نقضی در خصوص آتشبس به بستن گذرگاهها به روی این کارگران منتهی خواهد شد و همین مسئله موجب میشود کارگران رهبران خود را تحت فشار قرار دهند تا به این منبع درآمد آسیبی وارد نکنند.
اما موضع مذکور شاباک تاکنون مانع از پیشرفت این طرح شده و کابینه وزارتی امور امنیتی و سیاسی دولت اسرائیل در تصمیم گیری قاطع در خصوص این مسئله میان ارتش و شاباک موفق نبوده است. به نظر میرسد ارتش تصمیم گرفته است که به عنوان بخشی از اعمال فشار علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم جهت بررسی این طرح، مناقشات پیرامون آن را به مردم منتقل کند.
انتهای پیام