به گزارش ایسنا، عبدالله المعلمی، نماینده دائم عربستان در سازمان ملل در گفتوگویی با روزنامه ایندیپندنت عربی مدعی شد، عربستانیها از طریق نماینده خود در سازمان ملل آمادگیشان را برای توقف جنگ در یمن به این شرط که نیروهای وابسته به انصارلله از مناطقی که اشغال کردهاند عقب نشینی کرده و سلاحهای خود را تحویل دهند ابراز داشتهاند اما فراخوانها برای توقف جنگ به این شکل ناعادلانه و غیر واقع گرایانه بوده و توقف جنگ تنها با ضمانت اینکه نیروهای انصارالله حاضر به اجرای قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت هستند ممکن میشود.
المعلمی در ادامه گفت: دولت (مستعفی) یمن با حمایت ائتلاف عربی به رهبری عربستان با آتشبس محدود در شهر حدیده موافقت کرد اما تا این لحظه نتایج آن مأیوس کننده بودند اما دستکم این امر یک تجربه اولیه بود و نشان داد، اگر نیروهای انصارالله عقب نشینی کنند آتش بس برقرار خواهد شد. آنها اگر بخواهند امروز از صنعا، تعز، صعده و یا هر جای دیگری عقب نشینی کنند از امنیت برخوردار هستند و ما به سوی آنها تیراندازی نخواهیم کرد اما فکر میکنم آتش بس بدون دستیابی به توافقی درباره عقب نشینی و تحویل سلاحها مسئلهای غیر ممکن و غیر واقع گرایانه است.
نماینده دائم عربستان در سازمان ملل درباره برخی تردیدها نسبت به نقش این کشور در جنگ یمن مدعی شد، اتفاق نظر و تاییدی جهانی برای موضعگیری عربستان برای مقابله با نیروهای وابسته به انصارالله و تلاش برای بازپسگیری حاکمیت در یمن وجود دارد.
او باز هم مدعی شد، ائتلاف عربی به رهبری ریاض با درخواست دولت عبد ربه منصور هادی (رئیس جمهور مستعفی یمن) در کاهش تلفات در میان غیر نظامیان یمنی با وجود تمامی شرایط سخت جنگی موفق عمل کرد.
این دیپلمات عربستانی درباره خساراتی که حملات جنگندههای ائتلاف عربی به غیرنظامیان یمنی وارد کرده ضمن اعتراف به کشته شدن تعدادی از این غیر نظامیان گفت: اشتباهاتی در یمن صورت گرفته و این اشتباهات به دلایل فنی و یا ناشی از خطای انسانی بوده است. تمامی این اشتباهات بررسی شده و عاملان آنها مورد بازخواست قرار میگیرند.
المعلمی با اشاره به اینکه “کشته شدن غیرنظامیان ماهیت جنگ است” به نمونههای مشابه در ویتنام، افغانستان، عراق، یمن و دیگر کشورها اشاره کرد.
این مسئول عربستانی با مقایسه آمار تعداد تلفات در یمن و سوریه گفت: ۶۰ هزار کشته در یمن با ۶۰۰ هزار کشته در سوریه قابل مقایسه نیستند و این در حالیست که تقریباً جمعیت این دو کشور با هم برابرند و دوره جنگ نیز در این دو کشور تقریباً نزدیک به هم بوده است.
او افزود: از نظر من علت آن است که درگیریهایی که با هدایت نیروهای مشترک انجام میشوند متعهد و محدود به اهدافی تنها در دایره گروههای متخاصم هستند اما در سوریه چنین الزامی وجود ندارد.
او درباره برخی گمانه زنیها درباره ارتباط شیوع وبا در یمن با نیروهای ائتلاف عربی ضمن تمسخر این ادعاها گفت: این ارتباطی که عنوان شده بزرگترین لطیفه عصر حاضر است چرا که عربستان در قالب کمکهای خود برای نابودی وبا تلاش میکند و عربستان با واکسیناسیون و دارو و غذا برای مقابله با وبا در تمامی نقاط یمن تلاش میکند.
انتهای پیام