به گزارش ایسنا، متیو تولر، دیپلمات آمریکایی در مصاحبهای تلفنی با روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط درباره وضعیت کنونی یمن و عقبنشینی نیروهای انصارالله از حدیده اظهار کرد: از اقدامات “نمادینی” که در دو روز گذشته اتخاذ شدند و نیز اقداماتی واقعی که میتوانند به کنترل نیروهای امنیتی محلی بر بنادر کمک کنند، استقبال میکنیم، همه ما از هر گامی که به اجرای توافقهای به دست آمده در سوئد کمک کند، استقبال میکنیم.
تولر گفت: آنچه سازمان ملل روز گذشته اعلام کرده بسیار کمتر از آن چیزی است که انتظار میرفت، در سوئد فرستاده سازمان ملل و جامعه جهانی برای مقابله با هر گونه وخامت اوضاع در یمن که به درگیریهای شدید در حدیده منجر شود، به شکل گستردهای تلاش کردند.
این دیپلمات آمریکایی افزود: آمریکا امیدوار است یمنی باثبات، یکپارچه و شکوفا محقق شده و فرصتهایی برای مردم آن ایجاد شود، اگر به نقطهای که امروز به آن رسیدهایم نگاهی بیندازیم، به این اتفاق نظر میرسیم که راه طولانی پیش روی ماست.
تولر در پاسخ به این سوال که مهمترین تغییراتی که در طول این پنج سال شاهد بوده، کدامند، گفت: فکر میکنم بسیاری از این چالشها همانهایی هستند که بسیاری از کشورهای منطقه نیز با آنها مواجهاند، گاهی برخی دولتها توسط گروهی اداره میشوند که به ساکنان آن مناطق اجازه مشارکت نمیدهند و از موقعیت خود به جای تلاش در راستای منافع کشور برای جمعآوری پول و اجرای اعتماد نو به نقل از برنامههای شخصی خود استفاده میکنند، برخی جوانان از تحصیل و آموزش محروم هستند، با افزایش جمعیت فرصتهای شغلی کاهش مییابند، برخی گروهها از این موقعیت برای ایجاد دشمنی میان گروههای مردمی سوء استفاده میکنند.
وی در پاسخ به اینکه چه سناریویی را برای یمن آرزو میکند، گفت: متاسفانه ۱۰ سال اخیر برای یمنیها بسیار سخت بوده است. در سال ۲۰۱۱ یمنیها تمایل خود را به انتقال قدرت به رهبری جدیدی به نمایندگی از جوانان اعلام کردند. فکر میکنم سناریوی ایدهآل برای یمنیها اینست که آنها راه صلح را در دوره انتقالی پس از برگزاری گفتوگوی ملی جهت اعتماد نو به نقل از برنامهریزی برای آینده کشور یافتند. زمانی که پنج سال قبل به یمن رفتم گفتوگوی ملی تمام شده بود، گروهی از کارشناسان حقوقی یمنی به نمایندگی از همه طرفها و مناطق یمن برای تدوین پیشنویس قانون اساسی جدیدی تلاش میکردند، سناریوی ایدهآل حاصل نشد اما به آینده امیدواریم، سناریوی ایدهآل برای یمن اجرای نتایج گفتوگوی ملی و تدوین قانون اساسی بر اساس این نتایج است. من اجرای این نتایج را بعید نمیدانم اما آن را سناریوی ایدهالی برای یمن میدانم.
او با اشاره به اینکه که یمنیها به دنبال دولتی هستند که با همه گروهها به صورت برابر رفتار کند و بر اساس قبیله، دین، منطقه و نژاد میان آنها تفاوتی قائل نشود، از همه رهبران یمنی خواست برای تحقق این هدف که همان وحدت است، تلاش کنند.
تولر قرار است به زودی این سمت را ترک کند و به سفارت آمریکا در عراق برود.
انتهای پیام