در دندانپزشکی نیازمند تحول بنیادین هستیم

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی طی سخنانی در مراسم گردهمایی دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی، گفت: ما در دندانپزشکی بیشتر از پزشکی مشکل داریم. آموزش دندانپزشکی چندان جامعه محور نیست و بیشتر officebase است. تا وقتی دندانپزشک از مطب جدا نشود و به بطن مردم نرود این دندانپزشکی خاصیتی ندارد. سلامت دهان در این کشور غریب است. ما برای بهداشت دهان و دندان کشور دندانپزشک تربیت می‌کنیم. در دندانپزشکی نیازمند تحول بنیادین هستیم.

وی با بیان اینکه نسبت تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی با دیگر دانشجویان متناسب نیست، گفت: نه می‌توانیم جلوی رشد نخبگان برای ادامه تحصیل را بگیریم و نه برای این تعداد از دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی کاری کردیم. ما در حال بازنگری در این امر هستیم.

نمکی افزود: ما در وزارت بهداشت در این راستا حرکت می‌کنیم که برای استخدام اولویت با دانشجویان نخبه باشد. باید پول ۵ کارمند کم خاصیت را به یک نخبه بدهیم تا شاید خروجی خوبی داشته باشد. اگر این تحول به وجود نیاید نظام اجرایی به بن‌بست می‌رسد.

وزیر بهداشت با اشاره به لزوم کاربردی بودن پایان‌نامه‌ها گفت: در همه جای دنیا وقتی از منابع ملی برای کارهای تحقیقاتی استفاده می‌کنند حاصل کار تحقیقاتی حتماً باید یک محصول برای کشور باشد. چه تعدادی از پایان‌نامه‌ها به پتنت تبدیل می‌شوند. نباید پایان‌نامه‌ها فقط ارزبری داشته و بدون کاربرد باشند. پایان‌نامه‌ها حتماً باید منجر به شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان شوند. وزارت بهداشت و دانشگاه‌ها باید اولویت‌های پژوهشی را پیدا کنند و از دانشجویان بخواهند که در چارچوب همان اولویت‌ها فعالیت کنند.

وی در ادامه درباره لزوم آشنایی دانشجویان با نظام ارائه خدمت، گفت: دانشجوی فارغ‌التحصیل در یک استیج بخصوص رشته‌های علوم پزشکی قبل از اینکه با نظام ارائه خدمت آشنا شود باید جامع شدن را پیدا کند. اگر راه‌ها را باز کنیم یک دانشجوی پزشکی پس از فارغ‌التحصیلی می‌تواند سه یا چهار سال در نظام ارائه خدمت حضور داشته باشد و برای این سال‌ها ضریب دریافت کند. این هم به نفع دانشجو است و هم به نفع نظام ارائه خدمت.

سانحه جاده‌ای در محور "هریس-تبریز" 7 مصدوم و یک کشته برجای گذاشت
هم اکنون بخوانید

وزیر بهداشت با بیان اینکه به دنبال پیگیری مشکلات مربوط به شماره نظام پزشکی است، گفت: در زمینه هزینه پایان‌نامه‌ها در حال بازنگری هستیم که با توجه به افزایش قیمت‌ها در هزینه پایان‌نامه‌ها باید تجدید نظر شود.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال تدوین سیاست‌هایی در جهت حمایت از نخبگان است گفت: این سیاست‌ها پس از جمع‌بندی به مسئولان وزارت علوم به بنیاد ملی نخبگان ارائه می‌شود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه امسال بدنه مدیریتی کشور روزهای خیلی سختی را می‌گذراند، گفت: من تابع منطق، استدلال و مذاکره‌ام اما تابع ذلت‌پذیری نیستم. بدانید که آمریکایی‌ها می‌خواهند ما را به ذلت درآورند. هیچ پدیده‌ای برای یک کشور از حقارت ذلت‌پذیری بدتر نیست. ما تابع گفتمان با دنیا بودیم و هستیم ولی الان با آدمی روبه‌رو هستیم که اصلاً منطق مذاکره ندارد. این دوره را به عنوان دوره صبر استراتژیک باید طی کنیم و هیچ چاره‌ای جز این نداریم. علی‌رغم همه سختی‌ها در وزارت بهداشت به دنبال این هستیم که معیشت ضعیف‌ترین قشر این وزارتخانه که رزیدنت و انترن و دانشجو است را تأمین کنیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه امسال سال مصرف حداقلی معلوم و منابع حداقلی نامعلوم است، گفت: امسال از سخت‌ترین سال‌های اقتصادی مملکت است.

وی در ادامه درباره مشکلات دانشجویان رشته داروسازی گفت: دانشجویان رشته داروسازی باید از لحاظ دانش خود را با بالین وفق دهند. یک متخصص بالین باید نیاز خود را به متخصص دارو حس کند. داروساز نباید تصور کند که از روز اول برای داروخانه تربیت می‌شود. هرچند که در داروخانه‌ها هم داروسازها چندان حضور ندارند یا در ساعات خاصی وقت ندارند و یا وقت خود را به داروخانه اختصاص نمی‌دهند.

اعزام کادر درمانی هلال‌احمر به عتبات عالیات در آستانه نیمه‌شعبان
هم اکنون بخوانید

نمکی با اشاره به انتظاراتی که نخبگان از دولت‌ها دارند، گفت: نظام‌ها نخبه‌های مملکت را باید شناسایی کنند. شناسایی نخبه در دبیرستان و دانشگاه نیست. استعدادهای نابی در خانواده‌ها وجود دارند که به علت فقر و یا محدودیت شناخته نمی‌شوند و خیلی زود به مسیرهایی وارد می‌شوند که مسیر رشد یک استعداد نخبه نیست. اولین وظیفه حکومت‌ها این است که نخبگان را شناسایی کنند، به جای اینکه نخبه کشی کنند. وقتی نخبه را شناختند باید مسیر را برای رشد وی باز کنند.

وزیر بهداشت افزود: نمی‌شود با نخبگان یک مملکت مثل افراد عادی رفتار کرد. اگر ما نتوانیم نخبگان را بنوازیم و خدای نکرده به جای نواختن بزنیم، ممکن است نخبگان به مهاجرت فکر کنند. یکی از دلایل نخبگان مملکت برای کوچ از کشور فقط نبود زیرساخت نیست بلکه گاهی هم نامهربانی می‌بینند. باید شرایط بروز و ظهور نخبگان را در جوامع فراهم کنیم.

وی همچنین در خصوص مسئولیت‌های نخبگان گفت: افرادی که استعدادهای درخشانی دارند نباید استعداد خود را قربانی کنند. باید اجازه رشد به آن‌ها دهند. مردم این مملکت به شما چشم دوخته‌اند زیرا مردم می‌دانند تحرک، رشد و پویایی مملکت بر عهده نخبگان است. با کوچک‌ترین ناملایمات قهر نکنید. امروز نمی‌شود دنیا را با بی‌سوادی و جهل اداره کرد. دنیا فقط با اندیشه‌های نخبگان اداره می‌شود.

وزیر بهداشت در پایان خطاب به دانشجویان استعدادهای درخشان، گفت: ما قدر و منزلت شما را می‌دانیم و در آینده هم بیشتر خواهند شناخت.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × سه =

دکمه بازگشت به بالا