به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، رای گیری در بنین امروز (یکشنبه) در ساعت هفت صبح به وقت محلی آغاز شد تا رای دهندگان در این کشور کوچک در غرب آفریقا ۸۳ عضو پارلمان را از دو حزبی که متحد رییس جمهور هستند، انتخاب کنند.
بنین نخستین کشور منطقه مرکزی در آفریقا است که از نظام دیکتاتوری به دموکراسی چند حزبی گذر کرد. این کشور تولید کننده عمده پنبه است اما اقتصادش چندان وضعیت خوبی ندارد. در انتخابات پارلمانی پنج سال گذشته، مردم از میان ۲۰ حزب اعضای پارلمان را انتخاب کردند. اما اکنون تنها دو حزب آنهم متحد رییس جمهور در این انتخابات حضور دارند.
اعتراضات در این کشور توسط نیروهای پلیس و امنیتی سرکوب شده است.
سازمان عفو بینالملل اعلام کرده است که میزان بازداشت فعالان سیاسی، روزنامهنگاران و سرکوب اعتراضات صلح آمیز به سطح هشدار رسیده است.
کمیسیون انتخاباتی ماه گذشته میلادی اعلام کرد که تنها دو حزب متحد رییس جمهور بنین واجد شرایط برای حضور در انتخابات هستند.
این تصمیم مانع معرفی کاندیداهای انتخاباتی توسط اپوزیسیون شد.
یک محقق سازمان عفو بینالملل اعلام کرد: پس از تصمیم کمیسیون انتخابات، کاندیداهای اپوزیسیون نتوانستند در انتخابات شرکت کنند. ممانعت از برگزاری انتخابات صلح آمیز و بازداشت اپوزیسیون تنها باعث شعله ور شدن بحران سیاسی در کشور میشود.
با اینکه دو رییس جمهور سابق بنین از مردم خواسته بودند که برای برگزاری اعتراضات به خیابانها بیایند، تعداد کمی از مردم به این درخواستها پاسخ دادند.
با این حال مردم بنین اعلام کردند که از شرایط به وجود آمده در کشور شوکه شدهاند.
پاتریس تالون، رییس جمهور بنین که در سال ۲۰۱۶ انتخاب شد، خود را به عنوان یک اصلاح طلب و مدرنیست معرفی کرد. او از روند انتخاباتی حمایت کرد و در این باره اعلام کرد که تلاش میکند احزاب سیاسی در کشور را زیر یک پرچم قرار دهد.
اما منتقدان اعلام کردهاند که روند بوروکراتیک و قوانین انتخاباتی بسیار سخت و پیچیده هستند و به همین دلیل احزاب اپوزیسیون نتوانستند تمام درخواستهای اداری را تامین کنند.
در این میان برخی از مخالفان و پایگاه خبریان نیز توسط نیروهای پلیس بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفتهاند.
انتهای پیام