فرجی راد: "گروه ب" سیاست ترامپ را با تندروی بیش‌تر ادامه می‌دهد

عبدالرضا فرجی‌راد در گفت‌وگو با ایسنا درباره اظهارات اخیر ترامپ مبنی بر این‌که اگر دست بولتون بود الان آمریکا در چند جای جهان در حال جنگ بود، گفت:  ترامپ در دو مخمصه  درگیری دارد، یکی این‌که او در زمان انتخابات ریاست جمهوری قول‌ها و وعده‌هایی را داده و مدام می‌خواهد با مطرح کردن موضوعات جدید و آن‌چه در زمان انتخابات اعلام کرده، امتیازات داخلی خود را افرایش دهد.

وی افزود: همچنین ترامپ در صدد است تا اجازه ندهد سستی در طرفدارانش ایجاد شود و تا زمان برگزاری انتخابات سال ‌آینده ریاست جمهوری آمریکا طرفداران او پا برجا بمانند، گزارشی هم که مولر منتشر کرد تا حدودی به نفع ترامپ شد، با توجه به این‌که همه حدس می‌زدند آن‌ها مستقیما با روس‌ها در مورد برنده شدن ترامپ در انتخابات و ضربه زدن به هیلاری کلینتون  کار می‌کردند، اکنون گزارش مولر بر خلاف آن چیزی که انتظار می‌رفت، نرم‌تر تولید و منتشر شد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین اظهار کرد: بنابراین ترامپ امیدواری بیش‌تری نسبت به انتخابات آینده ریاست جمهوری پیدا کرده،  لذا مساله ایران برای ترامپ بسیار مهم است، او قبل از انتخابات نیز در رابطه با این مساله تبلیغات می‌کرد که ایران را تسلیم می‌کنم، لذا به این فکر می کند که شعارهایش عملی شود و در غیر این صورت از دیدگاه او شکست خورده است.

فرجی راد در ادامه بیان کرد:‌ مخمصه دیگری که ترامپ در آن گیر افتاده، این است که با کنار گذاشتن افرادی که مشاورین قبلی او بودند مانند وزیر خارجه سابق یا گوش نکردن به حرف‌های فرماندهان نظامی، فضای بیش‌تری برای تندورها مثل بولتون، پمپئو یا برایان هوک باز شده به ویژه بولتون که به عنوان مشاور امنیت ملی هر روز و هر ساعت دیدگاه‌های خود را بر ترامپ گوشزد می‌کند.

انتظار می‌رود جایگاه ویژه‌ای برای حقوقدانان در دولت تعریف شود
هم اکنون بخوانید

وی ابراز داشت:‌ این در حالی است که ترامپ استدلال‌های خود را در مورد ایران،‌ کره شمالی، ونزوئلا یا سوریه و افغانستان دارد اما این آقای تندرو آن نظرات را به صورت تندتر تکمیل کرده است، بنابراین ترامپ نه می‌تواند مخمصه نخست را رها کند زیرا حیات و مماتش به آن بستگی دارد و به شدت تمایل دارد تا در انتخابات بعدی برنده شود و نه دیگر می‌تواند این‌ افراد را کنار بگذارد زیرا آن‌ها  کسانی هستند که سیاست ترامپ را با تندروی بیش‌تری ادامه می دهند.

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه اظهار کرد: درواقع این افراد به گونه‌ای در جلسات خود را مطیع نشان می‌دهند، اما در عمل تندتر برخورد می‌کنند و طوری قضایا را به هم می‌ریزند تا بتوانند ترامپ را به اجرای آن چیزی که خود می‌خواهند قانع کنند.

فرجی ‌راد یادآور شد: به همین دلیل است که آقای ظریف در نیویورک در مصاحبه‌ای به این نکته اشاره داشت که گروهB   (برایان هوک، بولتون، بن سلمان، بن زاید، بنیامین نتانیاهو و شاید پمپئو) بر ترامپ تاثیرگذار هستند، این افراد به طور مستقیم و غیر مستقیم نظرات خود را بر ترامپ تحمیل می‌کنند. از طرفی ترامپ هم وقتی پول می‌بیند رفتارش تغییر می‌کند به ویژه پول‌های هنگفتی که سعودی‌ها و اماراتی‌ها هزینه می‌کنند.

وی افزود: از صحبت‌های ترامپ در می یابید که به راحتی در مورد عربستان اظهار نظر می‌کند که پول این‌ها زیاد است و … طبیعتا مسائلی از این دست بر او تاثیرمی‌گذارد،‌ در مورد ایران که جای خود دارد، ونزوئلا، کره شمالی یا سوریه هم رفتارش همین‌طور است.

قدرت‌نمایی در دریای عمان، فرصت‌سازی در مسکو و پکن
هم اکنون بخوانید

این کارشناس مسائل بین الملل اظهار کرد:‌ بنابراین ترامپ در برخی از موارد اظهارات شخصی مثل بولتون را قبول دارد و در مواردی دیگر نمی‌پذیرد، طبیعی است که ترامپ روی نظرات تأمل می‌کند، برای او مهم انتخابات است نه درگیری نظامی زیرا در جنگ و درگیری نیروهایی از طرفین کشته می‌شود و او باید توجیه و پاسخی برای مردم کشورش داشته باشد و اگر نتواند پاسخ قانع کننده دهد این موضوع در انتخابات اثر منفی بر جای خواهد گذاشت.  در نتیجه برای ترامپ حفظ مسئولیتی که دارد مهم است و برای بولتون و سایر افراد حفظ مسئولیت ترامپ در اولویت نیست.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + بیست =

دکمه بازگشت به بالا